Смажена барабулька з картоплею
Смажена барабулька з картоплею принесе масу незабутніх вражень. Процес максимально простий. Яскраве страва – чудовий варіант страви в тихому сімейному колі. Смачно і просто можна перетворити буденне в меню святкове частування. Якщо ви любите рибу, це блюдо, безсумнівно, принесе вам задоволення.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Барабулька – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Борошно – 5 ст. л.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Для гарніру:
- Картопля – 500 гр.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Зелень петрушки – 2 гілочки.
- Часник – 1 зубчик
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Заморожену рибу попередньо необхідно розморозити. Барабульку очистіть від луски і нутрощів. Гарненько промийте під краном і приберіть вологу серветками всередині і зовні. Натріть сіллю.
Крок 2. Цибулину позбавте від лушпиння і дрібно порубаєте. Солодкий перець промийте, звільніть від нутрощів і дрібно наріжте.
Крок 3. Овочі обсмажте на гарячій сковорідці, промазаної маслом.
Крок 4. Картопля пошкрябайте щіткою від пилу і бруду. Промийте і покладіть в каструлю. Налийте води, помістіть на середню конфорку. Після закипання підсолити і додати лаврушку. Варіть до готовності.
Крок 5. В окрему миску насипте борошно і вивантажите підготовлену барабульку. Гарненько запаніруйте рибу з усіх боків. Нафаршируйте овочевий засмажкою.
Крок 6. Сковороду прожарити на сильному вогні. Налийте масло. У гаряче масло відправте запанированную барабульку і готуйте на помірному вогні до рум’яності.
Крок 7. Готову барабульку викладіть на тарілку, попередньо застеливши серветками, щоб позбутися від надлишків жиру. Красиву хрустку рибу перекладіть в посуд для подавання.
Крок 8. Очищений зубчик часнику і попередньо промиту петрушку порубаєте.
Крок 9. Злийте воду зі звареної картоплі, приправте рубаним часником і петрушкою, здобріть соняшниковою олією, закрийте каструлю кришкою і струсіть.
Крок 10. Барабульку доповніть ароматним картоплею, і запрошуйте сім’ю трапезувати. Приємного апетиту!