Барабулька на сковороді – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Смажена барабулька з картоплею

Смажена барабулька з картоплею принесе масу незабутніх вражень. Процес максимально простий. Яскраве страва – чудовий варіант страви в тихому сімейному колі. Смачно і просто можна перетворити буденне в меню святкове частування. Якщо ви любите рибу, це блюдо, безсумнівно, принесе вам задоволення.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Барабулька – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 5 ст. л.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Для гарніру:

  • Картопля – 500 гр.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень петрушки – 2 гілочки.
  • Часник – 1 зубчик
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Заморожену рибу попередньо необхідно розморозити. Барабульку очистіть від луски і нутрощів. Гарненько промийте під краном і приберіть вологу серветками всередині і зовні. Натріть сіллю.

Крок 2. Цибулину позбавте від лушпиння і дрібно порубаєте. Солодкий перець промийте, звільніть від нутрощів і дрібно наріжте.

Крок 3. Овочі обсмажте на гарячій сковорідці, промазаної маслом.

Крок 4. Картопля пошкрябайте щіткою від пилу і бруду. Промийте і покладіть в каструлю. Налийте води, помістіть на середню конфорку. Після закипання підсолити і додати лаврушку. Варіть до готовності.

Крок 5. В окрему миску насипте борошно і вивантажите підготовлену барабульку. Гарненько запаніруйте рибу з усіх боків. Нафаршируйте овочевий засмажкою.

Крок 6. Сковороду прожарити на сильному вогні. Налийте масло. У гаряче масло відправте запанированную барабульку і готуйте на помірному вогні до рум’яності.

Крок 7. Готову барабульку викладіть на тарілку, попередньо застеливши серветками, щоб позбутися від надлишків жиру. Красиву хрустку рибу перекладіть в посуд для подавання.

Крок 8. Очищений зубчик часнику і попередньо промиту петрушку порубаєте.

Крок 9. Злийте воду зі звареної картоплі, приправте рубаним часником і петрушкою, здобріть соняшниковою олією, закрийте каструлю кришкою і струсіть.

Крок 10. Барабульку доповніть ароматним картоплею, і запрошуйте сім’ю трапезувати. Приємного апетиту!