Бараняча нога, запечена в духовці – 10 смачних, соковитих рецептів з фото покроково

Як приготувати баранячу ногу в рукаві в духовці

Приготування страви просте і не хитромудре. При запіканні таким способом бараняче м’ясо добре просмажиться у власному соку і буде танути в роті, а рум’яна кірочка додасть святковий і апетитний вигляд страви. Подбайте заздалегідь про наявність рукава великого розміру для ноги, стандартний — може виявитися малуватий.

Склад:

  • Бараняча нога або окіст – 1 шт.(1,5 кг)
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Спеція «Суміш чотирьох перців» – ½ ч. л.
  • Коріандр мелений– ½ ч. л.
  • Паприка солодка – ½ ч. л.
  • Спеція «Зіра»– ½ Ч. л.
  • Часник – ½ головки
  • Лавровий лист – 6 шт.
  • Рослинна олія– 3 ст. л.
  • Чебрець – ½ ч. л.
  • Сіль – щіпка

Процес приготування:

1. Очищаємо цибулю і часник від лушпиння, промиваємо. Цибулю нарізаємо півкільцями, часник – зубчик на кілька частин. У чистому м’ясо баранини робимо проколи ножем і засовуємо в них часник, по шматочку в кожен отвір.

2. Цибулю трохи розминаємо руками і засипаємо в нього перетертий дрібно лавровий лист, можна пару крапель ускуса бризнути. Приправи і сіль розмішуємо з маслом і змащуємо м’ясо соусом з усіх боків, і перев’язуємо м’ясо кулінарною ниткою.

3. Відрізаємо рукав для запікання такого розміру, щоб залишався простір близько м’яса, зав’язуємо з одного боку хвіст. Укладаємо в рукав цибулю і зверху ногу, перемішуємо рукою так, щоб цибуля виявився з усіх сторін. Зав’язуємо хвіст, робимо кілька проколів у рукаві зубочисткою зверху для виходу пари.

4. Духовка розігрівається до 180 градусів. Рукав ставимо на деко або у форму і запікаємо 2,5 години. Потім розрізаємо рукав, розкриваємо його, поливаємо соком, що утворився ногу і залишаємо для рум’яності ще на 30 хвилин, поливаючи соком через кожні 10 хвилин.

5. Після закінчення часу запікання, дістанемо деко і залишаємо м’ясо відпочити 15 хвилин. При подачі укладаємо на сервірувальну тарілку з зеленню або нарізаємо скибочками в 1,5 див.

6. Приємного апетиту!