Як приготувати баранячу ногу в рукаві в духовці
Приготування страви просте і не хитромудре. При запіканні таким способом бараняче м’ясо добре просмажиться у власному соку і буде танути в роті, а рум’яна кірочка додасть святковий і апетитний вигляд страви. Подбайте заздалегідь про наявність рукава великого розміру для ноги, стандартний — може виявитися малуватий.
Склад:
- Бараняча нога або окіст – 1 шт.(1,5 кг)
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Спеція «Суміш чотирьох перців» – ½ ч. л.
- Коріандр мелений– ½ ч. л.
- Паприка солодка – ½ ч. л.
- Спеція «Зіра»– ½ Ч. л.
- Часник – ½ головки
- Лавровий лист – 6 шт.
- Рослинна олія– 3 ст. л.
- Чебрець – ½ ч. л.
- Сіль – щіпка
Процес приготування:
1. Очищаємо цибулю і часник від лушпиння, промиваємо. Цибулю нарізаємо півкільцями, часник – зубчик на кілька частин. У чистому м’ясо баранини робимо проколи ножем і засовуємо в них часник, по шматочку в кожен отвір.
2. Цибулю трохи розминаємо руками і засипаємо в нього перетертий дрібно лавровий лист, можна пару крапель ускуса бризнути. Приправи і сіль розмішуємо з маслом і змащуємо м’ясо соусом з усіх боків, і перев’язуємо м’ясо кулінарною ниткою.
3. Відрізаємо рукав для запікання такого розміру, щоб залишався простір близько м’яса, зав’язуємо з одного боку хвіст. Укладаємо в рукав цибулю і зверху ногу, перемішуємо рукою так, щоб цибуля виявився з усіх сторін. Зав’язуємо хвіст, робимо кілька проколів у рукаві зубочисткою зверху для виходу пари.
4. Духовка розігрівається до 180 градусів. Рукав ставимо на деко або у форму і запікаємо 2,5 години. Потім розрізаємо рукав, розкриваємо його, поливаємо соком, що утворився ногу і залишаємо для рум’яності ще на 30 хвилин, поливаючи соком через кожні 10 хвилин.
5. Після закінчення часу запікання, дістанемо деко і залишаємо м’ясо відпочити 15 хвилин. При подачі укладаємо на сервірувальну тарілку з зеленню або нарізаємо скибочками в 1,5 див.
6. Приємного апетиту!