Басма з куркою
Басма з куркою – варіант для тих, хто не любить баранину і яловичину. Блюдо виходить дуже ніжним і соковитим. Приготування овочів у власному соку зберігає всі корисні вітаміни. Басму з куркою люблять діти. Це відмінний варіант, як для сімейного обіду, так і святкового вечері. Яскраво, красиво і мега апетитно.
Час готування – 1 ч. 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Стегна курячі – 1 кг
- Часник – 1 головка.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Картопля – 500 гр.
- Морква – 2 шт.
- Болгарський перець – 2 шт.
- Білокачанна капуста – 500 гр.
- Помідори – 4 шт.
- Коріандр мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець гострий стручковий – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Моркву і картоплю почистіть від шкірки економкою. Цибулини звільніть від верхнього шару. Помідори і болгарський перець позбавте від плодоніжок, перець ще позбавте від насіння.
Крок 2. Курячі стегна обмийте під краном і просушіть серветками. Для дієтичної версії можна використовувати куряче філе.
Крок 3. Візьміть глиняний горщик або іншу вогнетривку форму. Викладіть шар з м’яса, попередньо розрізаного на великі частини. Приправте сіллю і коріандром.
Крок 4. Цибулю наріжте півкільцями. Закрийте м’ясний шар.
Крок 5. Помідори, солодкий перець і моркву нарубайте великими шматочками.
Крок 6. Складіть на м’ясний шар. Підсолити.
Крок 7. З капусти зніміть підв’ялі листя. Решту капусту крупно нарубаєте і покладіть в горщик.
Крок 8. Зверху розподіліть цілу картоплю середнього і невеликого розміру. Додайте подрібнений часник і гострий перець. Якщо страва призначено для дітей, відрегулюйте гостроту самостійно або взагалі пропустіть цей крок.
Крок 9. Підсоліть і присипте подрібненою зеленню. Можна взяти заморожені заготовки.
Крок 10. Горщик накрийте кришкою або запечатайте фольгою для запікання. Поставте в духову шафу. На температурному датчику встановіть 200 градусів і томіть басму 1,5 години.
Крок 11. Через 1,5 години овочі з м’ясом повністю приготуються. На блюдо для подачі викладіть соковиту басму. Задекоріруйте свіжою зеленню. Пригощайте домочадців. Приємного насолоди!