Бастурма з яловичини — це закуска з в’яленого м’яса, традиційне блюдо кочівників. Ароматну і поживну бастурму готують з давніх часів. Національна вірменська кухня припускає використання саме яловичого м’яса. Такий продукт можна використовувати в якості холодного страви до святкового столу, а також його додають у бутерброди і салати. Беріть на замітку 6 перевірених варіантів виконання страви!
Як зробити бастурму з яловичини в духовці в домашніх умовах?
Ароматну пряну бастурму можна приготувати з використанням духовки. Оцініть захоплюючий кулінарний процес і яскравий смак готового частування. Продукт можна використовувати для бутербродів або подавати як окрему холодну закуску.
Інгредієнти на
1.5 кг.
- Яловичина 1.5 кг
- Коньяк 2 ст. л.
- Сіль 1 кг
- Часник сушений 2 ч. л.
- Суміш перців 2 ч. л.
- Кмин 1 ч. л.
- Насіння чамана 1.5 ст. л.
- Коріандр 1 ч. л.
- Перець чорний мелений 1 ч. л.
- Паприка 1 ч. л.
- Лавровий лист 3 шт.
- Ялівець 2 шт.
- Гвоздика 2 шт.
Процес приготування:
- Як приготувати бастурму з яловичини в домашніх умовах? М’ясо промиваємо під водою і обтираем паперовим рушником. Відразу ж видаляємо прожилки і жир. Занадто великий продукт можна розрізати на кілька частин.
- На дно глибокої посуд висипаємо половину солі. Сюди і кладемо шматки м’яса і горошини перцю.
- Засипаємо продукт залишилася сіллю.
- Сіль повинна повністю закривати яловичину. Відправляємо заготовку в холодильник на 3 дні. У зимовий час можна ставити на балкон.
- Через час м’ясо вбере необхідну кількість солі.
- Шматки м’яса промиваємо під водою від надлишків солі. Після вимочуємо в холодній воді.
- Обтираем м’ясо паперовим рушником і щільно обгортаємо його в чисту тканину або марлю.
- В такому вигляді ставимо продукт під прес ще на 3 дні.
- Далі кип’ятимо воду з лавровими листям і ягодами ялівцю.
- Змішуємо в загальній тарілці всі залишилися сухі спеції.
- Заливаємо сухі продукти остившім відваром і ретельно перемішуємо.
- Отриманою сумішшю акуратно обмазуємо яловичину. Маємо продукт на решітку, яку встановлюємо над листом. Готуємо 1,5-2 години в розігрітій до 80 градусів духовці.
- Готову бастурму остуджуємо, тонко нарізаємо і подаємо до столу. Можна пригощатися!
Класичний рецепт бастурми з яловичини по-вірменськи
Самий яскравий смак і аромат домашній бастурми виходить за вірменським рецептом. Поживне пряне частування порадує ваших рідних або гостей. Подавайте до святкового столу.
Час готування: 13 днів
Час приготування: 5 днів
Порцій – 2 кг
Інгредієнти:
- Яловичина – 2 кг
- Сіль – 1 кг
- Чаман – 100 гр.
- Паприка – 100 гр.
- Перець чорний мелений – 60 гр.
- Коріандр мелений – 80 гр.
- Кмин мелений – 80 гр.
- Часник сушений – за смаком.
Процес приготування:
1. Свіжу яловичину промиваємо. Видаляємо з неї прожилки і жирові частини.
2. У глибоку миску насипаємо сіль і занурюємо в неї шматки м’яса.
3. Тримаємо заготівлю 5 днів в холодильнику або прохолодному приміщенні.
4. Потім засолену яловичину промиваємо і занурюємо у воду на 2 години.
5. Далі обтираем м’ясо і загортаємо його в чисту тканину. Ставимо продукт під вантаж на три дні.
6. Після преса проробляємо в продукті дірочки. З їх допомогою чіпляємо нитку і підвішуємо заготовку на 5 днів у прохолодному місці. Можна накрити марлею, щоб не потрапляв пил.
7. Підготуємо необхідні спеції для подальшого приготування.
8. Всі сухі спеції з’єднуємо в загальній мисці. Вливаємо до них воду і ретельно розмішуємо.
9. Обмазуємо яловичину пряної масою.
10. Знову підвішуємо продукт на 5-7 днів.
11. Пряна бастурма з вірменського рецептом готова! Нарізайте частування і подавайте до столу!
Як приготувати бастурму з яловичини в сушарці для овочів?
Поживну бастурму з яловичого м’яса можна використовувати для бутербродів, салатів або як холодну закуску. Найшвидший спосіб приготувати домашнє частування – в сушарці для овочів. Беріть на замітку яскраву кулінарну ідею!
Час готування: 5 днів
Час приготування: 5 годин
Порцій – 1 кг
Інгредієнти:
- Яловичина – 1 кг
- Сіль – 1,5 склянки
- Паприка – 50 гр.
- Перець чорний мелений – 30 гр.
- Перець червоний мелений – 30 гр.
- Часник сушений – 50 гр.
Процес приготування:
1. Шматки свіжої яловичини промиваємо під водою. При необхідності очищаємо м’ясо від прожилок.
2. Далі засипаємо продукт сіллю.
3. Тримаємо заготовку в холодильнику 4-5 днів. Після промиваємо і обтираем серветками.
4. Змішуємо мелені перець, паприку, часник сушений і трохи води. Вимішуємо масу і обмазуємо їй м’ясо. Кладемо продукт в сушарку для овочів і готуємо 5 годин при температурі 50-60 градусів.
5. Готову бастурму остуджуємо і ріжемо тонкими скибочками. Подавайте пряне частування до столу!
Ніжна і соковита бастурма з яловичини на вині
Соковита і оригінальна за смаком бастурма виходить на вині. Яскраве частування стане вашим коронною стравою і справжньою родзинкою домашнього столу. Подавайте закуску зі свіжими овочами.
Час готування: 10 днів
Час приготування: 5 днів
Порцій – 1 кг
Інгредієнти:
- Яловичина – 1 кг
- Сіль – 2 склянки
- Вино червоне сухе – 100 мл
- Паприка – 50 гр.
- Перець червоний мелений – 50 гр.
- Часник сушений – 30 гр.
- Горіх мускатний – 30 гр.
- Коріандр мелений – 30 гр.
Процес приготування:
1. Яловичину промиваємо, очищаємо від прожилок і засипаємо сіллю. Тримаємо заготівлю 4-5 днів в холодильнику.
2. Далі м’ясо промиваємо під водою і даємо йому обсохнути.
3. У червоне вино додаємо паприку, перець, сушений часник, мускатний горіх і коріандр.
4. Вимішуємо суміш і натираємо їй підготовлену яловичину.
5. Обгортаємо заготівлю чистою тканиною або марлею. Підвішуємо в прохолодному місці на 5 днів.
6. Апетитна бастурма на вині готова! Ділите її на порції і подавайте до столу!
Ароматна домашня бастурма з додаванням нитритной солі
Перевірений спосіб приготувати домашню бастурму з яловичини з додаванням нитритной солі. Вона призначена для подібних м’ясних страв. Готове частування порадує вас смаком та ароматом!
Час готування: 10 днів
Час приготування: 5 днів
Порцій – 1 кг
Інгредієнти:
- Яловичина – 1 кг
- Сіль нитритная – 1 склянка
- Вино червоне сухе – 100 мл
- Паприка – 30 гр.
- Перець чорний мелений – 30 гр.
- Перець червоний мелений – 30 гр.
- Часник сушений – 30 гр.
- Горіх мускатний – за смаком.
- Коріандр мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Промиваємо шматок м’яса, очищаємо його від прожилок і засипаємо нитритной сіллю.
2. Ставимо заготовку під вантаж і тримаємо її 4-5 днів в холодильнику.
3. Через деякий час яловичину слід промити від солі і замочити в холодній воді на кілька годин.
4. Далі даємо продукту обсохнути і натираємо його сухими спеціями за списком.
5. Загортаємо пряне м’ясо в марлю і щільно зав’язуємо його. Підвішуємо в прохолодному місці на 5 днів.
6. Бастурма з нитритной сіллю готова. Нарізайте частування і подавайте до столу!
Простий і дуже смачний рецепт бастурми з яловичого мови
Вишукане ласощі для справжніх гурманів – бастурма з яловичого мови. Приготувати апетитну закуску можна в домашніх умовах. Оцініть простий і перевірений рецепт.
Час готування: 10 днів
Час приготування: 5 днів
Порцій – 1 кг
Інгредієнти:
- Язик яловичий – 1 кг
- Сіль – 2 склянки
- Вода – 100 мл
- Паприка – 60 гр.
- Перець червоний мелений – 60 гр.
- Часник сушений – 30 гр.
- Коріандр мелений – 60 гр.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
Процес приготування:
1. Ретельно промиваємо яловичий язик. Очищаємо його від плівки і всіх зайвих частинок на поверхні.
2. Для натирання продукту використовуємо хмелі-сунелі. Далі засипаємо сіллю і ставимо в холодильник на 5 днів.
3. В окремому посуді змішуємо воду, паприку, перець, мелений часник і коріандр. Ретельно розмішуємо вміст.
4. Занурюємо мови в пряну суміш. Після підвішуємо в провітрюваному місці ще на 5 днів.
5. Оригінальна закуска з яловичого мови готова! Нарізайте частування і подавайте до столу!