Як приготувати баурсаки на кефірі з дріжджами
Кожна господиня має свій фірмовий рецепт улюбленої випічки. Я сьогодні хочу запропонувати неймовірно смачний рецепт баурсаков, приготованих на кефірі з дріжджами. Випічка виходить ніжною і повітряної. Баурсаки стануть прекрасним частуванням на сімейному чаюванні.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 480 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Дріжджі сухі – 10 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Кефір – 200 мл
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Вода питна – 100 мл
- цукрова Пудра для прикраси
Процес приготування:
1. Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти в необхідній кількості.
2. У глибокій ємності змішайте кефір і питну воду. Додайте необхідну кількість солі, цукру і сухих дріжджів. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції і залиште при кімнатній температурі приблизно на 10 хвилин.
3. Після чого піднялася опару просійте необхідну кількість пшеничного борошна через дрібне сито. Замісіть м’яке еластичне тісто, додайте столову ложку рослинної олії.
4. Тісто скачайте в кулю і викладіть в глибоку ємність. Оберніть харчовою плівкою і залиште підніматися тісто приблизно на 30 хвилин. Коли тісто підніметься в перший раз, акуратно обімніть його і знову накрийте харчової плівкою.
5. Після того як тісто підніметься вдруге, скориставшись качалкою розкачайте його в пласт товщиною приблизно 1,5 сантиметра. Скориставшись склянкою, виріжте однакові рівні заготовки.
6. У глибоку каструлю або сковороду з товстим дном налийте необхідну кількість рослинного масла. Викладіть баурсаки на деякій відстані один від одного, періодично перевертаючи, обсмажте баурсаки з двох сторін до апетитної рум’яної скоринки.
7. Готові баурсаки викладіть на блюдо.
8. За бажанням прикрасити цукровою пудрою і подавайте на стіл зі свіжо ароматним чаєм.
Приємного апетиту!