Бефстроганов з свинини в сметанному соусі – 5 класичних рецептів з фото покроково

Соковитий бефстроганов з свинини з томатним соусом і сметаною

Максимально швидкий варіант приготування свинини, який довгий час користується попитом завдяки вдало підібраним пропорціям сметани і томатної пасти. Тому якщо ваш вибір припав на цей рецепт, то варто відповідально поставитися до вибору продуктів, від яких безпосередньо залежить смак страви.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування:25 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Свинину ретельно обмиваємо і просушуємо, після чого нарізаємо на тонкі скибочки.

2. Злегка відбиваємо м’ясо спеціальним молоточком. Це гарантовано зробить м’ясо м’яким.

3. Відбиті шматочки м’яса ріжемо упоперек на тонкі брусочки.

4. У сухий поліетиленовий пакетик викладаємо необхідну кількість борошна для панірування.

5. В цей же пакет з борошном, викладаємо нарізані шматочки свинини і добре перемішуємо, щоб все м’ясо було покрито борошном.

6. Нарізаний кільцями цибулю викладаємо на розігріту з рослинною олією сковороду і обсмажуємо до напівпрозорого стану.

7. Свинину в паніровці з’єднуємо з цибулею і продовжуємо обсмажувати, періодично помішуючи.

8. Для соусу викладаємо в окрему ємність сметану і недовго збиваємо.

9. У сметану вмішуємо томатну пасту і ретельно перемішуємо.

10. У сковороду з м’ясом і цибулею вливаємо відфільтровану воду і додаємо томатно-сметанний соус. Залишаємо м’ясо гаситися на тихому вогні протягом 15 хвилин.

11. За цей час відварюємо будь улюблений гарнір, який поллємо приготованим м’ясом в томатно-сметанному соусі.

Бажаємо приємного апетиту!