Бешбармак з курки – цікава страва традиційної казахської кухні, який кожен може приготувати в домашніх умовах. Готове частування виходить дуже смачним, ароматним і поживним. Для полегшення кулінарного процесу рекомендуємо скористатися підбіркою з п’яти покрокових рецептів з фотографіями.
Класичний бешбармак з курки в домашніх умовах
Класичний бешбармак з курки в домашніх умовах – дуже смачне, апетитне і неймовірно ситне блюдо для вашого столу. Таке частування точно нікого не залишить байдужим. Готуйте його на перевіреному покрокового рецептом з нашої кулінарної збірки. Побалуйте своїх рідних!
Інгредієнти на
6 порц.
- Курка 700 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Яйце куряче 1 шт.
- Вода-4 ст. л.
- Борошно 200 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Перець запашний горошком 4 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
- Петрушка за смаком
Процес приготування:
- Курку занурюємо у воду з однією цибулиною і горошинами перцю. Кип’ятимо, солимо бульйон і проварюємо одну годину. В кінці додаємо лавровий лист.
- Просіваємо борошно з дрібкою солі. Сюди ж розбиваємо куряче яйце.
- Вливаємо в борошно воду і вимішуємо туге однорідне тісто.
- Загортаємо ком тесту в плівку і залишаємо його на 40 хвилин.
- Після готовності бульйону витягуємо з нього курку. Даємо їй охолонути. Сам бульйон проціджуємо.
- Залишилася цибулину нарізаємо тонкими півкільцями.
- Викладаємо цибулю в курячий бульйон. Кип’ятимо пару хвилин. Цибуля витягуємо. Частина бульйону залишаємо для подачі.
- Готове тісто розгортаємо в тонкий шар. Нарізаємо його ромбиками або квадратами.
- У що залишився в каструлі бульйон занурюємо шматочки тіста. Варимо їх після кипіння 4-5 хвилин.
- Готову локшину викладаємо на плоску тарілку. На локшину кладемо шматочки курячого м’яса, відокремленого від кісточки.
- Закриваємо частування цибулею. Посипаємо перцем і поливають невеликою кількістю бульйону.
- Класичний бешбармак з курки в домашніх умовах готовий. Подавайте до столу з бульйоном і петрушкою!
Бешбармак з готової курки з локшиною
Бешбармак з готової курки з локшиною нескладно приготувати в домашніх умовах. Такий кулінарний варіант дозволить помітно заощадити ваш час і сили. Готову страву з додаванням м’яса птиці вийде неймовірно смачним і апетитним. Обов’язково спробуйте приготувати своїми руками!
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Курка – 0,5 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Локшина для бешбармака – 200-250 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Половину курки відварюємо в підсоленій воді до повної готовності. Бульйон відставляємо.
Крок 2. Остуджуємо курячі шматочки, після чого відокремлюємо м’ясо від кістки. Кладемо їх на плоску тарілку, перчимо.
Крок 3. Очищаємо картоплю, промиваємо його і нарізаємо великими шматками. Відварюємо до готовності в курячому бульйоні.
Крок 4. Очищаємо цибулю й ріжемо його тонкими півкільцями. Відправляємо варитися до картоплі.
Крок 5. Вимладываем відварну картоплю з цибулею на шар з курки.
Крок 6. Підготуємо готову локшину для бешбармака. Відварюємо її близько 5 хвилин в бульйоні.
Крок 7. Викладаємо готову локшину на інші продукти. Поливаємо невеликою кількістю бульйону.
Крок 8. Апетитний бешбармак з куркою і готової локшиною готовий. Можна подавати до столу!
Бешбармак з курки з картоплею
Бешбармак з курки з картоплею – неймовірно ситне, апетитне і смачна страва традиційної казахської кухні, яке нескладно приготувати в домашніх умовах. Для здійснення цікавою кулінарної ідеї на своїй кухні, скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Курка – 2,5 кг
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Локшина для бешбармака – 300 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Вода – 4 л
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Відварюємо курку в підсоленій воді близько години.
Крок 3. Очищаємо картоплю і ріпчасту цибулю. Промиваємо овочі під водою. Картоплю відправляємо варитися в курячий бульйон.
Крок 4. Нарізаємо цибулю кільцями і кладемо його в сковороду. Доповнюємо сіллю, меленим перцем і лавровим листом. Тушкуємо в невеликій кількості курячого бульйону.
Крок 5. Готову курку і картоплю витягуємо. Частина бульйону залишаємо в каструлі, іншу частину проціджуємо для подачі.
Крок 6. Локшину опускаємо в каструлю з бульйоном. Доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин до готовності.
Крок 7. Картоплю розрізаємо на четвертинки. Куряче м’ясо відокремлюємо від кісточки.
Крок 8. Картоплю з куркою та локшиною викладаємо на плоску тарілку. Накриваємо цибулею. Апетитний бешбармак готовий. Подавайте до столу разом з бульйоном!
Бешбармак з курки в казані на плиті
Бешбармак з курки в казані на плиті – неймовірно смачне і насичене блюдо для вашої сімейної вечері або святкового столу. Таке частування нагодує велику компанію і нікого не залишить байдужим. Обов’язково беріть на замітку перевірений рецепт з покроковим описом процесу.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Окорок курячий – 0,7 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Локшина для бешбармака – 400 гр.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Курячі стегенця кладемо в воду і доводимо до кипіння.
Крок 2. Опускаємо в бульйон головку цибулі і шматочки моркви.
Крок 3. Солимо вміст каструлі.
Крок 4. Доповнюємо запашним перцем і лавровим листком. Варимо до готовності курки.
Крок 5. Залишилися цибулини ріжемо четвертинками. Злегка обсмажуємо їх на рослинному маслі.
Крок 6. Вливаємо до цибулі трохи бульйону. Солимо за смаком.
Крок 7. Тушкуємо цибулю до карамельного відтінку.
Крок 8. Відварюємо локшину для бешбармака і кладемо її в тарілку. Доповнюємо частиною цибулі.
Крок 9. Перемішуємо інгредієнти.
Крок 10. Перекладаємо їх акуратно на плоску тарілку.
Крок 11. М’ясо виймаємо з бульйону, відокремлюємо від кісточки і кладемо на тарілку з локшиною.
Крок 12. Викладаємо залишився цибулю.
Крок 13. Перчимо частування за смаком.
Крок 14. Проціджуємо бульйон будь-яким зручним способом і розливаємо його по глибоких тарілках.
Крок 15. Апетитний бешбармак з курки в казані на плиті готовий. Подавайте до столу разом з бульйоном і пригощайтеся!
Бешбармак з курки з часником
Бешбармак з курки з часником нескладно приготувати в домашніх умовах. Готове казахське блюдо вийде неймовірно ситним, насиченим смаком і ароматним. Обов’язково спробуйте приготувати на своїй кухні на нашу перевіреного покрокового рецептом. Побалуйте себе і близьких!
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Стегенця курки – 2 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Часник – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Борошно – 0,5 кг
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Шматки курки заздалегідь розморожуємо і промиваємо.
Крок 2. Заливаємо стегенця водою. Солимо за смаком і варимо до готовності м’яса і бульйону.
Крок 3. Підготуємо локшину для бешбармака. Її ви можете приготувати самостійно. Для цього потрібно замісити круте тісто з борошна, води і яйця, тонко розкачати його і розрізати на квадратики.
Крок 4. Очищаємо і промиваємо картоплю.
Крок 5. Відправляємо овоч в бульйон. Варимо його до готовності.
Крок 6. Картоплю з куркою викладаємо на тарілку. Даємо трохи охолонути.
Крок 7. Частина бульйону проціджуємо і залишаємо для подачі. В іншій частині відварюємо локшину 5 хвилин після кипіння.
Крок 8. Готову локшину викладаємо шумівкою на плоску тарілку.
Крок 9. Акуратно викладаємо всі шматочки локшини.
Крок 10. На локшину кладемо куряче м’ясо, відокремлене від кісточок і картоплю. Поливаємо невеликою кількістю бульйону і посипаємо подрібненим часником.
Крок 11. Ароматний бешбармак з куркою і часником готовий. Подавайте до столу разом з бульйоном!