Смачне і апетитне м’ясне блюдо, яке можна приготувати на вечерю. Приготувати біфштекс на сковороді – справа досить просте, причому подавати його можна по-різному: з гарніром, на бутербродах, в лаваші або просто з соусом. Серед зібраних 10 рецептів, ви обов’язково знайдете той, який сподобається саме вам.
Класичний стейк з яловичини
Класичний біфштекс – справжній подарунок для любителів м’яса. Готують його, як правило, з яловичини без особливих добавок і спецій. Результат виходить відмінним.
Інгредієнти на
4 порц.
- Яловичина 1 кг
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Олія оливкова 50 мл
Процес приготування:
- Для класичного біфштекса ідеально підходить свіжа яловичина вирізка зі спини або стегна. Наріжте м’ясо поперек волокон шматками товщиною не більше 2 сантиметрів.
- Потім змастіть яловичину оливковою олією, сіллю і перцем з усіх боків. Залиште м’ясо на 10-15 хвилин.
- Викладіть м’ясо на розігріту сковороду. М’ясо слід готувати на сильному вогні, постійно перевертаючи, щоб воно не підгоріло. Для біфштекса з кров’ю досить обсмажити м’ясо по 2 хвилини з кожного боку, для середньої прожарки – 3 хвилини, для добре просмаженого м’яса – 5 хвилин.
- Яловичину смажте по 3 хвилини з кожного боку. Потім зніміть біфштекс зі сковороди і дайте йому відпочити 5-7 хвилин.
- Наріжте біфштекс порціями і подавайте до столу з гарніром по своєму смаку.
Приємного апетиту!
Як запекти біфштекс з фаршу в духовці?
Рубаний біфштекс з фаршу є відмінною альтернативою класичному смаженій шматку м’яса. Цей варіант більш доступний, але не менш смачний. Біфштекс можна подавати на обід або вечерю, а також готувати з нього домашні бургери.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Яловичина – 0,8 кг
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – для змазування форми.
Процес приготування:
1. Яловичину прокрутіть через м’ясорубку.
2. Цибулю наріжте дрібним кубиком.
3. Часник подрібніть ножем.
4. У фарш додайте цибулю і часник, всипте сіль і мелений перець за смаком, розбийте одне яйце, добре перемішайте.
5. З фаршу сформуйте круглі котлети по 1,5-2 сантиметра завтовшки. Деко змастіть рослинною олією, викладіть на нього заготовки. Запікайте біфштекси при 200 градусах 20 хвилин.
6. Біфштекс можна подавати до столу з гарніром або соусом по своєму смаку.
Приємного апетиту!
Соковитий біфштекс з фаршу на сковороді
Представляємо вашій увазі класичний рецепт приготування рубленого американського стейка на сковороді. Блюдо виходить смачним, соковитим, але в той же час досить жирним і калорійним.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Свинина – 500 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- мускатний Горіх – 1 щіпка.
- Перець червоний – 1 щіпка.
- Куркума – 1 щіпка.
- Масло рослинне – 40 мл
Процес приготування:
1. М’ясо прокрутити через м’ясорубку з середніми за розміром отворами.
2. Цибулю очистіть від лушпиння і натріть на тертці.
3. До фаршу додайте цибульну масу, майонез, сіль і спеції.
4. Всі інгредієнти добре перемішайте, щоб вийшла однорідна маса.
5. Поставте сковороду На плиту, прогрійте її і влийте рослинне масло. З фаршу сформуйте круглі плоскі котлети. Викладіть заготівлі м’яса на сковороду.
6. Обсмажте котлети з двох сторін на помірному вогні до рум’яної скоринки. Подавайте до столу в гарячому вигляді з будь-яким гарніром.
Приємного апетиту!
Як приготувати рубаний біфштекс з яловичини?
Рубаний біфштекс – одна з найпопулярніших м’ясних страв. Традиційно подається з яєчнею-яєчнею. Справжній біфштекс готується з яловичини. М’ясо можна дрібно нарізати або прокрутити через м’ясорубку з великими отворами.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 90 хв
Порцій: 8.
Склад:
- Яловичина – 500 гр.
- Цибуля – 3 шт.
- Масло оливкове – 40 мл
- Перець чорний мелений – 3 гр.
- Сіль – 5 гр.
- Яйця курячі – 8 шт.
- Масло вершкове – 60 гр.
Процес приготування:
1. Підготуйте продукти за списком, краще всього використовувати свіжу яловичу вирізку.
2. М’ясо помийте і промокніть паперовими рушниками, наріжте його тонкими пластинками по 0,5 сантиметра завтовшки.
3. Кожен шматок розрізати на смужки по 0,5 см шириною.
4. Потім смужки також наріжте дрібними кубиками.
5. Щоб біфштекс вийшов більш однорідним, гострим ножем ще трохи поріжте м’ясо.
6. Ріпчасту цибулю очистити і дуже дрібно наріжте.
7. Змішайте м’ясо і цибулю, додайте сіль, добре перемішайте і відбийте масу дно миски.
8. За допомогою кулінарного кільця сформуйте круглі котлети по 1,5 сантиметра завтовшки.
9. Обсмажте котлети на помірному вогні на оливковій олії 4-5 хвилин з кожного боку.
10. Потім окремо, на вершковому маслі, посмажте 8 яєць, щоб краї яєчні вийшли рівними, також використовуйте для приготування кулінарне кільце.
11. На кожен біфштекс покладіть по одному смаженого яйцю і подавайте до столу. Страва виглядає цікаво і апетитно.
Приємного апетиту!
Смачний біфштекс з яйцем в домашніх умовах
Біфштекс – найближчий «родич» котлети, невідомо, що саме з’явилося раніше. В ідеалі м’ясо для біфштекса подрібнюється звичайним ручним ножем, чому котлети виходять натуральними, соковитими і однорідними. Особливість цього рецепту – подача страви, біфштекс подається з смаженим яйцем.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Фарш яловичий – 700 гр.
- Яйця курячі – 6 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Спеції для м’яса – 1 ч. л.
- Кріп сушений – 1 ч. л.
- Петрушка сушена – 1 ч. л.
- Сир адигейський – 70 гр.
Процес приготування:
1. У фарш додати спеції, сіль, подрібнену цибулю і одне яйце, перемішайте.
2. Щоб фарш був більш однорідним, відбийте його про обробну дошку або дно миски. Сформуйте округлі котлети, в кожній зробіть невелике заглиблення. Деко застеліть пергаментом і викладіть на нього заготовки. Випікайте котлети в духовці при 200 градусах 10 хвилин.
3. Сир натріть на дрібній тертці.
4. Посипте котлети сиром і повернути в духовку ще на 10 хвилин.
5. Через 10 хвилин знову дістаньте деко, в поглиблення в котлеті акуратно розбийте по одному яйцю.
6. Поверніть блюдо в духовку ще на 10 хвилин. Білок повинен добре схопитися, а жовток залишиться трохи рідким. До біфштексу з яйцем як гарнір підійдуть різні овочі та каші.
Приємного апетиту!
Як смачно посмажити біфштекс зі свинини?
найпростіший спосіб приготувати свинину – посмажити біфштекс. Блюдо виходить піджареною зовні і соковитим всередині. Гарнір до м’яса можна приготувати абсолютно будь: картопля, макарони, каші або овочів.
Час готування: 75 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Свинина – 500 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Паприка сушена – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Для біфштекса краще вибрати свіжий шматок свинини на кістці. М’ясо натріть паприкою і сіллю.
2. Сковороду прогрійте на сильному вогні, викладіть м’ясо, смажте його 2-3 хвилини з кожного боку.
3. Картопля очистіть і наріжте брусками. Викладіть картоплю в жароміцну форму, зверху встановіть решітку і покладіть біфштекс. Конструкцію поставте в духовку, розігріту до 180-200 градусів на 12-15 хвилин.
4. Після цього покладіть на м’ясо шматочок вершкового масла і поверніть в духовку ще на 15-20 хвилин. Потім дайте настоятися страви в остигає духовці ще 10 хвилин.
5. Разом з смачним біфштексом ви отримаєте ароматна картопля, блюдо посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Біфштекс з помідорами і сиром в духовці
Цей рецепт представляє щось середнє між класичним біфштексом і м’ясом по-французьки. Біфштекс, запечена з помідорами і сиром, виглядає презентабельно, тому його часто подають на святковий стіл в якості основного гарячого блюда.
Час готування: 55 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Свинина – 1 кг
- Печериці – 100 гр.
- Помідори – 1 шт.
- Сир – 100 гр.
- Майонез – 50 мл
- Масло рослинне – для змазування форми.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Краще всього для цієї страви вибирати карбонад, корейку, шийку або окіст. Наріжте м’ясо на частини по 150-200 грам поперек волокон. М’ясо відбийте кухонним молоточком.
2. Деко змастіть рослинною олією, розкладіть на ньому м’ясо.
3. Печериці наріжте тонкими скибочками і розкладіть їх поверх м’яса.
4. Далі покладіть кружечки помідорів.
5. Також посипте заготовки тертим сиром і полийте майонезом.
6. Запікайте біфштекси з помідорами і сиром в духовці при 200 градусах 30-40 хвилин. Про готовність страви буде свідчити розплавлена рум’яна сирна скоринка. Подавайте блюдо в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування м’яса на грилі
Любителям натурального смаку м’яса неодмінно припаде до смаку біфштекс, приготований на грилі. Також його приготування можна поєднати з активним відпочинком на природі в приємній компанії близьких людей.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Яловичина – 800-1000 гр.
- Сіль – за смаком.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. М’ясо розріжте на чотири стейка поперек волокон, перев’яжіть їх ниткою.
2. Стейки натріть зі всіх сторін оливковою олією і залиште на кілька хвилин. Після маринування м’яса в оливковій олії, посоліть його.
3. Потім викладіть м’ясо на решітку над гарячим вугіллям, смажте по півтори хвилини з кожного боку.
4. Після цього перекладіть м’ясо в лоток для гриля, де воно дійде до готовності при меншій температурі. Накрийте лоток кришкою і залиште м’ясо на 2-20 хвилин, час залежить від бажаного ступеня прожарки.
5. Готове м’ясо вийміть з лотка, дайте йому трохи охолонути і потім подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Як приготувати соковитий біфштекс з кров’ю?
Біфштекс можна готувати з різним ступенем готовності. Найоригінальніший і швидкий – біфштекс з кров’ю. Для цієї страви краще всього вибирати вирізку без жирових прошарків.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Яловичина – 1 кг
- Масло оливкова – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Масло рослинне – 150 мл
- Масло вершкове – 100 гр.
Процес приготування:
1. Яловичину промийте і просушіть паперовими рушниками. Наріжте її стейками шириною не більше 2 сантиметрів поперек волокон. Натріть м’ясо сіллю і спеціями з усіх боків.
2. Далі покладіть м’ясо в рукав, влийте оливкове масло, додайте лавровий лист, трохи потрясіть його, щоб масло рівномірно розподілилася по м’ясу.
3. М’ясо в рукаві опустіть в киплячу воду і залиште на пару хвилин, щоб воно трохи приварилось.
4. Після цього дістаньте стейки з пакета.
5. Добре розігрійте сковороду, покладіть вершкове масло, розтопити його, потім покладіть стейки і обсмажте на сильному вогні по 2-3 хвилини з кожного боку.
6. М’ясо перекладіть на тарілку, дайте йому 3-5 хвилин відпочити, потім наріжте і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
М’який і ніжний біфштекс з курки
За класичним рецептом біфштекс готується з яловичої вирізки. Однак, на смак і колір товаришів немає, є ті, хто любить більш ніжне і легке м’ясо, наприклад, біле куряче м’ясо. З нього також можна приготувати біфштекс, причому дуже швидко.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Фарш курячий – 500-600 гр.
- Суміш мелених перців – за смаком.
- Картопля – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Каррі – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. У курячий фарш додайте яйце, сіль і спеції.
2. Картоплю почистіть, помийте і натріть на дрібній тертці, додати у фарш і добре перемішайте.
3. Сформуйте круглі плоскі котлети і обсмажте їх на рослинному маслі з обох боків до рум’яної скоринки.
4. Потім зменшіть вогонь до мінімального, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте біфштекс до готовності ще кілька хвилин.
5. Подавайте курячий біфштекс в гарячому вигляді з гарніром за своїм смаком.
Приємного апетиту!