Ароматний білий квас з хріном
Трохи незвичний, але від того не менш цікавий рецепт білого квасу. Для його приготування використовуються хрін з медом, поєднання, яке може когось здивувати і точно перевершить всі ваші очікування. Квас виходить дуже свіжий і ідеально підійде для літньої спеки. А ще з нього вийде відмінна окрошка!
Час готування: 3 діб.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Хліб житній – 800 гр.
- Хрін тертий – 100 гр.
- Мед – 100 гр.
- Родзинки – 50 гр.
- Дріжджі свіжі – 20 гр.
- Цукор – 2 ст. л.
- Пшоно – 50 гр.
- Вода – 4 л
Процес приготування:
1. Готуємо сухарі з житнього хліба за допомогою духовки. Після цього накладаємо їх в каструлю і заливаємо окропом.
2. Через 3 години проціджуємо настоявшуюся воду через марлю і кладемо в неї дріжджі. Залишаємо суміш на 6 годин, потім підігріваємо і додаємо хрін з медом.
3. Також додаємо в квас цукор, однак цей крок можна пропустити.
4. Розливаємо квас по пляшках, додаючи в кожну кілька родзинок і трохи пшона. Пляшки закриваємо і кладемо в холодильник в горизонтальному положенні на 2 дні.
5. Готовий квас проціджують ще раз і подаємо до столу. Приємного апетиту!