Як приготувати шоколадний бісквітний торт в домашніх умовах?
Апетитний і дуже ароматний шоколадний торт точно приверне до себе загальну увагу. За цим рецептом у вас вийде ідеальний шоколадний бісквіт, вологий і пишний.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Борошно – 250 гр.
- Какао – 60 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Ванілін – за смаком.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Масло рослинне – 110 мл
- Вода – 200 мл
- Для крему:
- Сир – 500 гр.
- Вершки 33% – 400 мл
- Молоко згущене – 250 мл
- Для начинки:
- Вишня – 200 гр.
- Чорниця – 200 гр.
- Цукор – 80 гр.
- Крохмаль – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Змішайте просіяне борошно з содою, розпушувачем, цукром, сіллю і ваніліном.
2. Потім додайте яйця і олію, добре перемішайте інгредієнти.
3. Какао розчиніть в окропі. Додайте отриману суміш в тісто і добре перемішайте.
4. Отримане тісто викладіть у форму, накрийте її фольгою і випікайте бісквіт при 180 градусах 40-50 хвилин.
5. Приготуйте начинку. Ягоди засипте цукром і варіть 5 хвилин на повільному вогні. Потім додайте крохмаль і дві столові ложки води, перемішайте і варіть до загустіння.
6. Для крему збийте вершки до стійких піків. Потім додайте згущене молоко і ще раз добре перемішайте. В кінці додайте в крем сир, перемішайте до однорідності.
7. Готовий бісквіт остудіть і розріжте на кілька частин.
8. Для складання торта можна скористатися спеціальним роз’ємним кільцем. Укладіть коржі один на одного, промазуючи їх кремом і ягідною начинкою.
9. Зверху промажте торт кремом і посипте бісквітної крихтою. Поставте торт в холодильник на кілька годин для просочення, потім подавайте до чаю.
Приємного апетиту!