Бісквітний торт – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Як приготувати шоколадний бісквітний торт в домашніх умовах?

Апетитний і дуже ароматний шоколадний торт точно приверне до себе загальну увагу. За цим рецептом у вас вийде ідеальний шоколадний бісквіт, вологий і пишний.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Борошно – 250 гр.
  • Какао – 60 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Ванілін – за смаком.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Масло рослинне – 110 мл
  • Вода – 200 мл
  • Для крему:
  • Сир – 500 гр.
  • Вершки 33% – 400 мл
  • Молоко згущене – 250 мл
  • Для начинки:
  • Вишня – 200 гр.
  • Чорниця – 200 гр.
  • Цукор – 80 гр.
  • Крохмаль – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Змішайте просіяне борошно з содою, розпушувачем, цукром, сіллю і ваніліном.

2. Потім додайте яйця і олію, добре перемішайте інгредієнти.

3. Какао розчиніть в окропі. Додайте отриману суміш в тісто і добре перемішайте.

4. Отримане тісто викладіть у форму, накрийте її фольгою і випікайте бісквіт при 180 градусах 40-50 хвилин.

5. Приготуйте начинку. Ягоди засипте цукром і варіть 5 хвилин на повільному вогні. Потім додайте крохмаль і дві столові ложки води, перемішайте і варіть до загустіння.

6. Для крему збийте вершки до стійких піків. Потім додайте згущене молоко і ще раз добре перемішайте. В кінці додайте в крем сир, перемішайте до однорідності.

7. Готовий бісквіт остудіть і розріжте на кілька частин.

8. Для складання торта можна скористатися спеціальним роз’ємним кільцем. Укладіть коржі один на одного, промазуючи їх кремом і ягідною начинкою.

9. Зверху промажте торт кремом і посипте бісквітної крихтою. Поставте торт в холодильник на кілька годин для просочення, потім подавайте до чаю.

Приємного апетиту!