Як приготувати ситний та ароматний борщ з куркою і квасолею?
Квасоля додає борщу незвичайну горіхову нотку. Навіть без м’яса він виходить дуже ситним та смачним.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій: 6.
Склад:
- Курка – 500 гр.
- Буряк – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Капуста – 300 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Квасоля червона – 1 склянка
- Сік лимонний – 20 мл
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Часник – 3 зуб.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець горошком – 5 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Курку ретельно промиваємо в теплій воді, звільняємо від плівок, шкурок і жилок, розрізаємо не шматки середнього розміру. Поки бульйон доходить до кипіння, постійно знімаємо піну. Зменшуємо вогонь. Солимо і перчимо вміст каструлі, додаємо лавровий лист.
2. Обрізаємо картопляну шкірку і промиваємо картоплини водою. Нарізаємо в довільній формі.
3. Моркву і буряк очищаємо. Промиваємо та нарізаємо соломкою.
4. Видаляємо лушпиння у цибулі. Спочатку нарізаємо цибулину кільцями, а потім ділимо кожне кільце на чотири частини.
5. На розігріту плиту ставимо сковороду з маслом для смаження. Висипаємо цибулю і постійно помішуємо, поки він не розм’якшиться.
6. Тепер черга моркви. Її також помішуємо разом з цибулею протягом трьох хвилин.
7. Буряк обсмажуємо 5 хвилин. Не забуваємо постійно помішувати. Потім поливаємо овочі лимонним соком і посипаємо цукром. Обсмажуємо, постійно помішуючи, ще 5 хвилин.
8. Через 15 хвилин після того, як бульйон закипить, додаємо в нього квасоля (готову або замочену на ніч заздалегідь). Варимо 15 хвилин.
9. Засипаємо картоплю. Коли бульйон закипить, знімаємо піну, яка утворилася і додаємо капусту. Залишаємо на 10 хвилин.
10. І, нарешті, відправляємо в каструлю овочеву масу. Перемішуємо. Пробуємо, вистачає цукру і солі. Варимо ще 20 хвилин на середньому вогні.
11. Дуже дрібно нарізаємо часник і за 5 хвилин до повної готовності борщу засипаємо його вміст каструлі. Витягаємо лавровий лист. Вимикаємо борщ і даємо настоятися 10 хвилин.
Приємного апетиту!