Борщ з куркою – 6 покрокових рецептів приготування борщу з буряками, капустою

Як приготувати ситний та ароматний борщ з куркою і квасолею?

Квасоля додає борщу незвичайну горіхову нотку. Навіть без м’яса він виходить дуже ситним та смачним.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій: 6.

Склад:

  • Курка – 500 гр.
  • Буряк – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Капуста – 300 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Квасоля червона – 1 склянка
  • Сік лимонний – 20 мл
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 3 зуб.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець горошком – 5 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Курку ретельно промиваємо в теплій воді, звільняємо від плівок, шкурок і жилок, розрізаємо не шматки середнього розміру. Поки бульйон доходить до кипіння, постійно знімаємо піну. Зменшуємо вогонь. Солимо і перчимо вміст каструлі, додаємо лавровий лист.

2. Обрізаємо картопляну шкірку і промиваємо картоплини водою. Нарізаємо в довільній формі.

3. Моркву і буряк очищаємо. Промиваємо та нарізаємо соломкою.

4. Видаляємо лушпиння у цибулі. Спочатку нарізаємо цибулину кільцями, а потім ділимо кожне кільце на чотири частини.

5. На розігріту плиту ставимо сковороду з маслом для смаження. Висипаємо цибулю і постійно помішуємо, поки він не розм’якшиться.

6. Тепер черга моркви. Її також помішуємо разом з цибулею протягом трьох хвилин.

7. Буряк обсмажуємо 5 хвилин. Не забуваємо постійно помішувати. Потім поливаємо овочі лимонним соком і посипаємо цукром. Обсмажуємо, постійно помішуючи, ще 5 хвилин.

8. Через 15 хвилин після того, як бульйон закипить, додаємо в нього квасоля (готову або замочену на ніч заздалегідь). Варимо 15 хвилин.

9. Засипаємо картоплю. Коли бульйон закипить, знімаємо піну, яка утворилася і додаємо капусту. Залишаємо на 10 хвилин.

10. І, нарешті, відправляємо в каструлю овочеву масу. Перемішуємо. Пробуємо, вистачає цукру і солі. Варимо ще 20 хвилин на середньому вогні.

11. Дуже дрібно нарізаємо часник і за 5 хвилин до повної готовності борщу засипаємо його вміст каструлі. Витягаємо лавровий лист. Вимикаємо борщ і даємо настоятися 10 хвилин.

Приємного апетиту!