Борщ з квашеною капустою – 7 покрокових рецептів борщу з буряками й капустою

Борщ з квашеною капустою – краще рішення для вашого сімейного обіду. Приготуйте поживна страва з буряком і квашеною капустою. Є кілька варіантів його приготування: на курячому, яловичому, свинячому бульйоні або зовсім без м’яса. Пропонуємо 7 яскравих і простих у виконанні рецептів.

Класичний рецепт борщу із буряка з квашеною капустою

Домашній борщ з буряком і кислою капустою стане відмінним рішенням для домашнього обіду. Страву можна приготувати за перевіреним класичним рецептом. Порадуйте рідних яскравим смаком і ароматом.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Буряк 2 шт.
  • Квашена капуста-400 гр.
  • Картопля 5 шт.
  • Яловичина 200 гр. на кістки
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Томатна паста 60 гр.
  • Оцет яблучний 6% 50 мл
  • Масло рослинне 100 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Часник 5 зуб. для подачі
  • Сало свиняче 120 гр. солоне для подачі
  • Кріп за смаком для подачі
  • Сметана за смаком для подачі

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний борщ з квашеною капустою? Яловичину заливаємо водою і ставимо на плиту. Поки вариться бульйон, підготуємо інші інгредієнти. Подрібнюємо цибулю і смажимо його до прозорості на олії.
  2. Додаємо до цибулі квашену капусту. Розмішуємо вміст і тушкуємо під кришкою 20-30 хвилин.
  3. буряк Очищаємо, натираємо її на тертці і викладаємо в сковороду з олією. Додаємо сіль і оцет. Тушкуємо 15 хвилин.
  4. Окремо обсмажуємо терту моркву. Додаємо до неї томатну пасту, розмішуємо і готуємо на тихому вогні 5-10 хвилин.
  5. Картоплю ріжемо невеликими кубиками і опускаємо його в готовий м’ясний бульйон.
  6. Коли картопля стане м’яким, відправляємо блюдо інші підготовлені продукти.
  7. Доповнюємо сіллю і перцем. Варимо під кришкою 15 хвилин до повної готовності.
  8. В цей час можна підготувати продукти для подачі. Солоне сало подрібнюємо в блендері з зубчиками часнику. Отриману масу можна намазувати на чорний хліб.
  9. гарячий суп Розливаємо по тарілках. Доповнюємо його зеленню, хлібом і подаємо до столу!

Ситний і наваристий борщ з квашеною капустою і свининою

Насичений за смаком і поживний борщ виходить з додаванням буряків і квашеної капусти. Оцініть простий покроковий рецепт приготування. Відмінна ідея для вашого домашнього обіду!

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Буряк – 1 шт.
  • Капуста квашена – 180 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Свинина – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • томатна Паста – 50 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Зелень – 0,5 пучка.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку варимо свинячий бульйон, після викладаємо в нього кубики картоплі.

2. В цей час підготуємо інші продукти. Подрібнену ріпчасту цибулю, смажимо до м’якості на рослинному маслі.

3. Сюди ж додаємо і терту моркву. Готуємо ще 5 хвилин.

4. Викладаємо до овочів квашену капусту. Можна додати трохи солі. Розмішуємо і продовжуємо тушкувати.

5. Сюди ж викладаємо натерту буряк. Вливаємо томатну пасту, перемішуємо і готуємо на слабкому вогні 15-20 хвилин.

6. Перекладаємо овочеву піджарку в суп. Варимо ще 20 хвилин. В кінці готування додаємо сіль, перець, подрібнену зелень і часник.

7. Ароматний борщ на свинячому бульйоні можна розливати по тарілках і подавати до столу. Приємного апетиту!

Як зварити смачний борщ з квашеною капустою і куркою?

Ніжний борщ на бульйоні можна приготувати з буряка і квашеної капусти. Поживна страва стане головним на вашому обеленном столі. Оцініть простий і апетитний рецепт.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Буряк – 1 шт.
  • Капуста квашена – 200 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Курка – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • томатна Паста – 50 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Оцет столовий – 30 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Курку занурюємо у велику каструлю з водою. Варимо бульйон до готовності.

2. У цей час обсмажуємо на олії подрібнену цибулю, терті моркву і буряк. Тушкуємо 5-7 хвилин.

3. Картоплю ріжемо кубиками і опускаємо в киплячий курячий бульйон.

4. Повертаємося до піджарки. Доповнюємо її оцтом і томатною пастою. Розмішуємо і залишаємо ще на 10-15 хвилин.

5. Квашену капусту з’єднуємо з подрібненою зеленню.

6. Кладемо в суп капусту і тушковані овочі. Варимо суп на помірному вогні 20-25 хвилин. За смаком додаємо сіль і чорний мелений перець.

7. Розливаємо гаряче блюло по тарілках і подаємо його до обіднього столу. Готово!

Простий і смачний рецепт борщу з квашеною капустою і квасолею

Ситний домашній борщ можна приготувати з буряків, квашеної капусти і квасолі. Яскраве страва порадує смаком і ароматом. Подавайте до обіду зі сметаною, свіжою зеленню і чорним хлібом.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Буряк – 1 шт.
  • Капуста квашена – 300 гр.
  • Квасоля – 150 гр.
  • Свинина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Паста томатна – 60 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Оцет винний – 30 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Шматок свинини заливаємо водою. Варимо бульйон до повної готовності.

2. Далі м’ясо можна порізати на дрібні шматочки. В окремій каструлі відварюємо попередньо вимочену квасоля.

3. Болгарський перець тонко нарізаємо. Морква пропускаємо через дрібну тертку, цибулю подрібнюємо.

4. Буряк очищаємо і ріжемо її тонкою соломкою.

5. Відварену квасолю занурюємо в бульйон з м’ясом.

6. Цибулю, перець і моркву смажимо до м’якого стану в рослинному маслі.

7. Окремо смажимо буряк. Доповнюємо її винним оцтом і чорним меленим перцем. Тушкуємо близько 10 хвилин.

8. У суп перекладаємо спершу обсмажену цибулю, моркву і перець.

9. Далі викладаємо квашену капусту.

10. Наостанок кладемо буряк. Доповнюємо страву сіллю і перцем. Готуємо на слабкому вогні близько 20 хвилин.

11. Розливаємо гарячий борщ з квасолею по тарілках. Доповнюємо блюдо подрібненою свіжою зеленню і подаємо до столу!

Як приготувати ароматний борщ з квашеною капустою в мультиварці?

Кращим рішенням для домашнього обіду стане наваристий і ароматний борщ з буряків і кислої капусти. Страву можна приготувати в мультиварці. Такий спосіб не обтяжить вас і не відніме багато часу.

Час готування: 1 год

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Буряк – 1 шт.
  • Капуста квашена – 200 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Яловичина – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо потрібні інгредієнти. Яловичину заздалегідь розморожуємо.

2. М’ясо розрізаємо на невеликі шматочки і викладаємо їх у чашу мультиварки.

3. Подрібнюємо овочі. Картопля, перець, цибулю і моркву можна нарізати. Буряк натираємо на тертку. Помідор можна обшпарити, очистити від шкірки і розтерти в кашку. Відміряємо потрібну кількість квашеної капусти.

4. Перекладаємо підготовлені овочі до м’яса. Сюди ж додаємо трохи солі і спецій.

5. Заливаємо продукти водою і вмикаємо режим, що підходить для гасіння. Готуємо суп 45 хвилин.

6. В цей час подрібнюємо зубчики часнику і свіжу зелень.

7. В кінці готування кладемо подрібнені інгредієнти. Тримаємо страву під кришкою 10-15 хвилин.

8. Ароматний борщ в мультиварці по простому рецептом готовий. Розливайте його по тарілках і пригощайте близьких.

Швидкий і простий рецепт домашнього борщу з квашеною капустою і яловичиною

Домашні супи на яловичому бульйоні особливо радують поживністю. На обід можна приготувати борщ з м’ясом і квашеною капустою. Рецепт порадує швидким і цікавим кулінарним процесом.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Буряк – 1 шт.
  • Капуста квашена – 200 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Яловичина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 30 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Промиваємо заздалегідь розморожену яловичину, після нарізаємо її на невеликі шматочки. Занурюємо м’ясо в каструлю з водою і відварюємо його.

2. Буряк і моркву натираємо на тертку. Подрібнюємо цибулю. Тушкуємо овочі на сковороді з томатною пастою близько 10 хвилин.

3. Окремо обсмажуємо квашену капусту в рослинному маслі.

4. Потім перекладаємо піджарку до овочів в томатному соусі. Тушкуємо 5 хвилин і знімаємо з плити.

5. Слідом ріжемо картоплю невеликими кубиками. Кладемо продукт в суп. Готуємо до його м’якості.

6. Далі кладемо на блюдо тушковані овочі. Варимо заготівлю 10-15 хвилин.

7. Живильний борщ з яловичиною розливаємо по тарілках, доповнюємо його свіжою зеленню і сметаною. Можна подавати до обіднього столу!

Пісний дієтичний борщ з квашеною капустою без м’яса

Домашній суп з буряка і квашеної капусти вийде ситним навіть без додавання м’яса. Спробуйте рецепт пісного борщу для вашого обіду. Близькі оцінять смак і аромат яскравого страви.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Буряк – 3 шт.
  • Капуста квашена – 200 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо потрібні інгредієнти для домашнього борщу.

2. В першу чергу подрібнюємо цибулю з морквою. Обсмажуємо продукти в рослинному маслі до м’якості.

3. До цих же овочів додаємо терту буряк. Тушкуємо ще близько 5 хвилин.

4. Далі ошпарюємо помідор і акуратно знімаємо з нього шкірку.

5. М’якоть подрібнюємо за допомогою блендера.

6. Отриману кашку додаємо в сковороду з овочами. Відразу ж додаємо і шматочки болгарського перцю. Готуємо ще 7 хвилин.

7. Картопля очищаємо, промиваємо і ділимо на кубики. Варимо овоч в каструлі з великою кількістю води.

8. Коли вода скипить, і додаємо квашену капусту.

9. Через 15 хвилин варіння опускаємо в суп овочі. За смаком додаємо сіль і мелений перець. Готуємо ще 10 хвилин і вимикаємо вогонь.

10. Готовий суп доповнюємо свіжою зеленню, ділимо на порції і подаємо до столу!