Борщ з квашеною капустою – краще рішення для вашого сімейного обіду. Приготуйте поживна страва з буряком і квашеною капустою. Є кілька варіантів його приготування: на курячому, яловичому, свинячому бульйоні або зовсім без м’яса. Пропонуємо 7 яскравих і простих у виконанні рецептів.
Класичний рецепт борщу із буряка з квашеною капустою
Домашній борщ з буряком і кислою капустою стане відмінним рішенням для домашнього обіду. Страву можна приготувати за перевіреним класичним рецептом. Порадуйте рідних яскравим смаком і ароматом.
Інгредієнти на
8 порц.
- Буряк 2 шт.
- Квашена капуста-400 гр.
- Картопля 5 шт.
- Яловичина 200 гр. на кістки
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Томатна паста 60 гр.
- Оцет яблучний 6% 50 мл
- Масло рослинне 100 мл
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Часник 5 зуб. для подачі
- Сало свиняче 120 гр. солоне для подачі
- Кріп за смаком для подачі
- Сметана за смаком для подачі
Процес приготування:
- Як приготувати смачний борщ з квашеною капустою? Яловичину заливаємо водою і ставимо на плиту. Поки вариться бульйон, підготуємо інші інгредієнти. Подрібнюємо цибулю і смажимо його до прозорості на олії.
- Додаємо до цибулі квашену капусту. Розмішуємо вміст і тушкуємо під кришкою 20-30 хвилин.
- буряк Очищаємо, натираємо її на тертці і викладаємо в сковороду з олією. Додаємо сіль і оцет. Тушкуємо 15 хвилин.
- Окремо обсмажуємо терту моркву. Додаємо до неї томатну пасту, розмішуємо і готуємо на тихому вогні 5-10 хвилин.
- Картоплю ріжемо невеликими кубиками і опускаємо його в готовий м’ясний бульйон.
- Коли картопля стане м’яким, відправляємо блюдо інші підготовлені продукти.
- Доповнюємо сіллю і перцем. Варимо під кришкою 15 хвилин до повної готовності.
- В цей час можна підготувати продукти для подачі. Солоне сало подрібнюємо в блендері з зубчиками часнику. Отриману масу можна намазувати на чорний хліб.
- гарячий суп Розливаємо по тарілках. Доповнюємо його зеленню, хлібом і подаємо до столу!
Ситний і наваристий борщ з квашеною капустою і свининою
Насичений за смаком і поживний борщ виходить з додаванням буряків і квашеної капусти. Оцініть простий покроковий рецепт приготування. Відмінна ідея для вашого домашнього обіду!
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Буряк – 1 шт.
- Капуста квашена – 180 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Свинина – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- томатна Паста – 50 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Зелень – 0,5 пучка.
- Масло рослинне – 60 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Спочатку варимо свинячий бульйон, після викладаємо в нього кубики картоплі.
2. В цей час підготуємо інші продукти. Подрібнену ріпчасту цибулю, смажимо до м’якості на рослинному маслі.
3. Сюди ж додаємо і терту моркву. Готуємо ще 5 хвилин.
4. Викладаємо до овочів квашену капусту. Можна додати трохи солі. Розмішуємо і продовжуємо тушкувати.
5. Сюди ж викладаємо натерту буряк. Вливаємо томатну пасту, перемішуємо і готуємо на слабкому вогні 15-20 хвилин.
6. Перекладаємо овочеву піджарку в суп. Варимо ще 20 хвилин. В кінці готування додаємо сіль, перець, подрібнену зелень і часник.
7. Ароматний борщ на свинячому бульйоні можна розливати по тарілках і подавати до столу. Приємного апетиту!
Як зварити смачний борщ з квашеною капустою і куркою?
Ніжний борщ на бульйоні можна приготувати з буряка і квашеної капусти. Поживна страва стане головним на вашому обеленном столі. Оцініть простий і апетитний рецепт.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Буряк – 1 шт.
- Капуста квашена – 200 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Курка – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- томатна Паста – 50 гр.
- Зелень – 1 пучок.
- Масло рослинне – для смаження.
- Оцет столовий – 30 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Курку занурюємо у велику каструлю з водою. Варимо бульйон до готовності.
2. У цей час обсмажуємо на олії подрібнену цибулю, терті моркву і буряк. Тушкуємо 5-7 хвилин.
3. Картоплю ріжемо кубиками і опускаємо в киплячий курячий бульйон.
4. Повертаємося до піджарки. Доповнюємо її оцтом і томатною пастою. Розмішуємо і залишаємо ще на 10-15 хвилин.
5. Квашену капусту з’єднуємо з подрібненою зеленню.
6. Кладемо в суп капусту і тушковані овочі. Варимо суп на помірному вогні 20-25 хвилин. За смаком додаємо сіль і чорний мелений перець.
7. Розливаємо гаряче блюло по тарілках і подаємо його до обіднього столу. Готово!
Простий і смачний рецепт борщу з квашеною капустою і квасолею
Ситний домашній борщ можна приготувати з буряків, квашеної капусти і квасолі. Яскраве страва порадує смаком і ароматом. Подавайте до обіду зі сметаною, свіжою зеленню і чорним хлібом.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Буряк – 1 шт.
- Капуста квашена – 300 гр.
- Квасоля – 150 гр.
- Свинина – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Паста томатна – 60 гр.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Оцет винний – 30 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Шматок свинини заливаємо водою. Варимо бульйон до повної готовності.
2. Далі м’ясо можна порізати на дрібні шматочки. В окремій каструлі відварюємо попередньо вимочену квасоля.
3. Болгарський перець тонко нарізаємо. Морква пропускаємо через дрібну тертку, цибулю подрібнюємо.
4. Буряк очищаємо і ріжемо її тонкою соломкою.
5. Відварену квасолю занурюємо в бульйон з м’ясом.
6. Цибулю, перець і моркву смажимо до м’якого стану в рослинному маслі.
7. Окремо смажимо буряк. Доповнюємо її винним оцтом і чорним меленим перцем. Тушкуємо близько 10 хвилин.
8. У суп перекладаємо спершу обсмажену цибулю, моркву і перець.
9. Далі викладаємо квашену капусту.
10. Наостанок кладемо буряк. Доповнюємо страву сіллю і перцем. Готуємо на слабкому вогні близько 20 хвилин.
11. Розливаємо гарячий борщ з квасолею по тарілках. Доповнюємо блюдо подрібненою свіжою зеленню і подаємо до столу!
Як приготувати ароматний борщ з квашеною капустою в мультиварці?
Кращим рішенням для домашнього обіду стане наваристий і ароматний борщ з буряків і кислої капусти. Страву можна приготувати в мультиварці. Такий спосіб не обтяжить вас і не відніме багато часу.
Час готування: 1 год
Час приготування: 45 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Буряк – 1 шт.
- Капуста квашена – 200 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Яловичина – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо потрібні інгредієнти. Яловичину заздалегідь розморожуємо.
2. М’ясо розрізаємо на невеликі шматочки і викладаємо їх у чашу мультиварки.
3. Подрібнюємо овочі. Картопля, перець, цибулю і моркву можна нарізати. Буряк натираємо на тертку. Помідор можна обшпарити, очистити від шкірки і розтерти в кашку. Відміряємо потрібну кількість квашеної капусти.
4. Перекладаємо підготовлені овочі до м’яса. Сюди ж додаємо трохи солі і спецій.
5. Заливаємо продукти водою і вмикаємо режим, що підходить для гасіння. Готуємо суп 45 хвилин.
6. В цей час подрібнюємо зубчики часнику і свіжу зелень.
7. В кінці готування кладемо подрібнені інгредієнти. Тримаємо страву під кришкою 10-15 хвилин.
8. Ароматний борщ в мультиварці по простому рецептом готовий. Розливайте його по тарілках і пригощайте близьких.
Швидкий і простий рецепт домашнього борщу з квашеною капустою і яловичиною
Домашні супи на яловичому бульйоні особливо радують поживністю. На обід можна приготувати борщ з м’ясом і квашеною капустою. Рецепт порадує швидким і цікавим кулінарним процесом.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Буряк – 1 шт.
- Капуста квашена – 200 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Яловичина – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Паста томатна – 30 гр.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Промиваємо заздалегідь розморожену яловичину, після нарізаємо її на невеликі шматочки. Занурюємо м’ясо в каструлю з водою і відварюємо його.
2. Буряк і моркву натираємо на тертку. Подрібнюємо цибулю. Тушкуємо овочі на сковороді з томатною пастою близько 10 хвилин.
3. Окремо обсмажуємо квашену капусту в рослинному маслі.
4. Потім перекладаємо піджарку до овочів в томатному соусі. Тушкуємо 5 хвилин і знімаємо з плити.
5. Слідом ріжемо картоплю невеликими кубиками. Кладемо продукт в суп. Готуємо до його м’якості.
6. Далі кладемо на блюдо тушковані овочі. Варимо заготівлю 10-15 хвилин.
7. Живильний борщ з яловичиною розливаємо по тарілках, доповнюємо його свіжою зеленню і сметаною. Можна подавати до обіднього столу!
Пісний дієтичний борщ з квашеною капустою без м’яса
Домашній суп з буряка і квашеної капусти вийде ситним навіть без додавання м’яса. Спробуйте рецепт пісного борщу для вашого обіду. Близькі оцінять смак і аромат яскравого страви.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Буряк – 3 шт.
- Капуста квашена – 200 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Підготуємо потрібні інгредієнти для домашнього борщу.
2. В першу чергу подрібнюємо цибулю з морквою. Обсмажуємо продукти в рослинному маслі до м’якості.
3. До цих же овочів додаємо терту буряк. Тушкуємо ще близько 5 хвилин.
4. Далі ошпарюємо помідор і акуратно знімаємо з нього шкірку.
5. М’якоть подрібнюємо за допомогою блендера.
6. Отриману кашку додаємо в сковороду з овочами. Відразу ж додаємо і шматочки болгарського перцю. Готуємо ще 7 хвилин.
7. Картопля очищаємо, промиваємо і ділимо на кубики. Варимо овоч в каструлі з великою кількістю води.
8. Коли вода скипить, і додаємо квашену капусту.
9. Через 15 хвилин варіння опускаємо в суп овочі. За смаком додаємо сіль і мелений перець. Готуємо ще 10 хвилин і вимикаємо вогонь.
10. Готовий суп доповнюємо свіжою зеленню, ділимо на порції і подаємо до столу!