Як приготувати дуже смачний борщ з м’ясом і квасолею?
Звичайно борщ готується з звичних буряків, моркви, картоплі, капусти та цибулі, проте деякі вважають за краще додавати до нього квасоля, яка додає смаку і робить страву ще більш ситним, а також болгарський перець, який додає борщу особливий аромат.
Час приготування: 3 години.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Яловичина – 300-400 гр.
 - Вода – 3 л
 - Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
 - Морква – 1 шт.
 - Картопля – 2 шт.
 - Буряк – 2 шт.
 - Томатна паста – 1 ст. л.
 - Перець болгарський – 1 шт.
 - Часник – 3-4 зубчики.
 - Квасоля червона (варена або консервована) – 100 гр.
 - Капуста – ¼ качана.
 - Масло рослинне – 1 ст. л.
 - Сіль – за смаком.
 - Цукор-пісок – 2 ст. л.
 - Оцет столовий 9% — 2 ст. л.
 - Лавровий лист – 2 шт.
 - Перець чорний мелений – за смаком.
 
Процес приготування:
1. М’ясо як слід промиваємо і відварюємо на слабкому вогні близько 1,5 години.
2. Овочі чистимо, з перцю виймаємо насіння, морква, цибуля, буряк і перець нарізаємо соломкою, картопля — кубиками.
3. Капусту дрібно шаткуємо.
4. У сотейнику розігріваємо рослинне масло з томатною пастою і обсмажуємо буряк, додавши туди ж цукор і оцет, вливаємо дві склянки бульйону і тушкуємо на повільному вогні 30-40 хвилин.
5. Окремо обсмажити цибулю, моркву і перець.
6. Яловичину виймаємо з бульйону і кладемо в каструлю картоплю, капусту, лавровий лист, варимо 10-15 хвилин. Потім додаємо пасеровані овочі і буряк, готуємо ще 5 хвилин. В кінці кладемо квасоля, солимо і перчимо за смаком, залишаємо настоятися 30 хвилин.
7. Ситний борщ з м’ясом і квасолею готовий!












