Як зварити смачний борщ з томатною пастою і м’ясом?
Легкий рецепт смачного борщу, який зможе приготувати навіть недосвідчена господиня. Прості кроки, доступні інгредієнти і трохи часу, а результат порадує і автора страви, і вдячних домочадців.
Час приготування: 3 години.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Бульйон м’ясний – 1,2 л
- Буряк – 200 гр.
- Капуста – 200 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Морква – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 40 гр.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Часник – 3 зубчики.
- Зелень петрушки або кропу – за смаком.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Жир (яловичий, свиняче сало або олія) – 2 ст. л.
- Оцет столовий 6% – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Овочі миємо й чистимо. Буряк і моркву ріжемо довгою соломкою, цибулю – дрібними кубиками.
2. В рослинному маслі або розтопленому жирі 15 хвилин пасеруємо овочі, потім додаємо до них томатну пасту, цукор і оцет.
3. Бульйон перелити в каструлю і доводимо до кипіння, додавши туди тонко нашатковану капусту і нарізану середніми брусочками картоплю, накриваємо кришкою і варимо 8-10 хвилин.
4. Засмажку з овочів перекладаємо в бульйон, солимо і варимо до готовності буряка і капусти.
5. За 3 хвилини до закінчення готування додаємо в борщ лавровий лист і подрібнений часник. Знімаємо з вогню й даємо настоятися 10 хвилин. Подаємо з дрібно нарубаною зеленню. Легкий та смачний борщ готовий!