Борщ з мясом класичний – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як зварити смачний борщ з томатною пастою і м’ясом?

Легкий рецепт смачного борщу, який зможе приготувати навіть недосвідчена господиня. Прості кроки, доступні інгредієнти і трохи часу, а результат порадує і автора страви, і вдячних домочадців.

Час приготування: 3 години.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Бульйон м’ясний – 1,2 л
  • Буряк – 200 гр.
  • Капуста – 200 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 40 гр.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Зелень петрушки або кропу – за смаком.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Жир (яловичий, свиняче сало або олія) – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 6% – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Овочі миємо й чистимо. Буряк і моркву ріжемо довгою соломкою, цибулю – дрібними кубиками.

2. В рослинному маслі або розтопленому жирі 15 хвилин пасеруємо овочі, потім додаємо до них томатну пасту, цукор і оцет.

3. Бульйон перелити в каструлю і доводимо до кипіння, додавши туди тонко нашатковану капусту і нарізану середніми брусочками картоплю, накриваємо кришкою і варимо 8-10 хвилин.

4. Засмажку з овочів перекладаємо в бульйон, солимо і варимо до готовності буряка і капусти.

5. За 3 хвилини до закінчення готування додаємо в борщ лавровий лист і подрібнений часник. Знімаємо з вогню й даємо настоятися 10 хвилин. Подаємо з дрібно нарубаною зеленню. Легкий та смачний борщ готовий!