Брокколі в клярі на сковороді – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Брокколі в клярі на сковороді — це швидка і смачна їжа, яку подають в якості самостійної закуски або гарніру до основних страв. Частування в хрусткій скоринці вам сподобається, навіть якщо ви не особливий любитель брокколі. Апетитна закуска готується з легкістю. Для приготування використовують свіжу або заморожену капусту. Вибирайте підходящий варіант і втілюйте в життя!

Брокколі в яєчному клярі на сковороді

Брокколі в яєчному клярі на сковороді стане фаворитом для любителів овочів. Соковита капуста і рум’яна кірочка чудово гармоніюють і доповнюють один одного. У деяких рецептах попередньо бланшують капусту. Тут не потрібно втрачати часу, що є перевагою для зайнятих господинь.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Яйце куряче 1 шт.
  • Капуста Броколі 400 гр.
  • Борошно 4 ст. л.
  • Часник гранульований ½ ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Олія соняшникова 100 мл

Процес приготування:

  1. Збираємо інгредієнти.
  2. У капусти обрізаємо качан і ділимо на суцвіття. Споліскують водою і обсушуємо на кухонному рушнику.
  3. Збовтуємо яйце.
  4. На плоскій тарілці змішуємо борошно, гранульований часник, сіль і перець.
  5. Підготовлені брокколі по черзі паніруємо в борошні, відправляємо у збите яйце. І знову обвалюємо в борошні.
  6. На прогріту сковороду наливаємо олію. По гарячій площині розподіляємо капусту в клярі. На середньому полум’я смажимо заготовки до апетитного золотистого кольору. Щоб процес відбувався рівномірно, перевертаємо капусту.
  7. Готову капусту перекладаємо на площину, застелену серветками, щоб позбутися від зайвого масла.
  8. Хрустку закуску подаємо з улюбленими соусами. Приємного апетиту!

Брокколі в клярі з сиром

Брокколі в клярі з сиром виглядає привабливо. Цікаве блюдо добре виглядає на скромних родинних або дружніх застіллях. Проста в приготуванні закуска завжди має хороші відгуки. Сирний кляр надає страві оригінальність. Навіть маленькі прівереди, які не люблять овочі, з задоволенням скуштують цікаве частування.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Брокколі – 250 гр.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Кучеряву капусту ріжемо на зручні «бутони» і поміщаємо в киплячу воду, не забуваємо посолити, варимо не більше 5 хвилин.

Крок 2. Відварену капусту зливаємо через сито або друшляк.

Крок 3. Окремо змішуємо борошно з яйцями, солимо і перчимо за смаком. В отриману субстанцію додаємо подрібнений на тертці сир. Об’єднуємо компоненти.

Крок 4. По черзі занурюємо відварну капусту в сирний кляр.

Крок 5. На добре прогріту з рослинною олією сковороду викладаємо брокколі. Обсмажуємо при середній температурі з обох боків до хрусткої скоринки.

Крок 6. Сервіруємо апетитну закуску, на розсуд прикрашаємо листочками улюбленої зелені. За бажанням доповнюємо улюбленим соусом. Їмо і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Заморожені брокколі в клярі

Заморожені брокколі в клярі приготує кожен. Ця чудова закуска урізноманітнює повсякденний раціон і відмінно підійде як гарнір до основних страв. Повітряна скоринка надає страві якусь родзинку і оригінальний зовнішній вигляд. Капуста, приготовлена таким способом, викликає апетит і підігріває інтерес гостей.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Вода мінеральна – 150 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Брокколизамороженная – 400 гр.
  • Борошно пшеничне – 120 гр.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 200 мл

Процес приготування:

Крок 1. Заморожену капусту відправляємо в попередньо підготовлений окріп, доводимо до кипіння і бланшируем 3 хвилини. Потім відкидаємо на друшляк. Для швидкого охолодження перекладаємо в крижану воду. Повторно зливаємо.

Крок 2. Відокремлюємо білок від жовтка. Білок перекладаємо в об’ємну миску, трохи підсолюємо і, озброївшись електроприладом, перетворюємо масу в щільні піки.

Крок 3. Подрібнюємо очищений часник і викладаємо в окрему миску. Додаємо жовток, засипаємо просіяне борошно і розпушувач. Наливаємо половину від загальної кількості мінеральної води. Збовтуємо масу до гладкості і виливаємо залишки мінералки. Акуратно вводимо збиті білки і розмішуємо. В отриману масу занурюємо капусту.

Крок 4. В глибокий сотейник наливаємо олію і доводимо до кипіння. Обережно вивантажуємо брокколі в клярі, обсмажуємо до рум’яного кольору. Готову капусту перекладаємо на серветку, щоб вбралося зайве масло.

Крок 5. Гарну закуску подаємо в гарячому або охолодженому вигляді. Приємного апетиту!

ПП дієтичний рецепт брокколі в клярі

ПП дієтичний рецепт брокколі в клярі – чудове блюдо, яке урізноманітнює «нудні» правильні страви. На відміну від «незожных» альтернатив для смаження не використовують фритюр, достатньо трохи олії, щоб утворилася красива апетитна скориночка. Якщо ви занадто строго ставитеся до смаженої їжі, візьміть антипригарну сковороду і смажте без масла. Або приготуйте капусту в духовці.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Панірувальні сухарі – 100 гр.
  • Брокколі – 200 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сушений часник – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Капусту ділимо на прийнятні частини. В окрему миску насипаємо панірувальні сухарі і суху часникову спецію, змішуємо масу.

Крок 2. Капустяні «бутони» перекладаємо в окріп і готуємо 5 хвилин після того, як каструля вдруге закипить. Після чого проціджуємо через друшляк і обдаємо холодною водою. Залишаємо на деякий час стекти.

Крок 3. Окремо збовтуємо яйце, додавши сіль і перець. Капусту поміщаємо в збите яйце, а потім паніруємо в панірувальних сухарях.

Крок 4. Прогріваємо сковороду. Змащуємо невеликою кількістю рослинного масла. Викладаємо запанированную заготовку. Смажимо до готовності.

Крок 5. Красиве блюдо заповнюємо хрустким частуванням, декоруємо по своєму смаку. За бажанням подаємо дієтичний соус.

Крок 6. Закуска в паніровці відмінно підходить для перекусу. Приємного апетиту!

Брокколі в панірувальних сухарях

Брокколі в панірувальних сухарях виглядає апетитно і чудово підходить до рибних котлет або курячим отбивным. Завдяки панировочным сухарів скоринка приємно хрумтить і надає звичайному овочу якийсь шарм. Приготування закуски не забирає багато часу, а значить – з рецептом впорається навіть нетерплячий кулінар.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Панірувальні сухарі – 200 гр.
  • Брокколі заморожена – 400 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сушений часник – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Кип’ятимо воду в об’ємній посуді. Засипаємо сіль. Опускаємо заморожені брокколі. Після вторинного закипання варимо близько 5 хвилин.

Крок 2. Зварену капусту зливаємо через друшляк, залишаємо на пару хвилин, щоб позбутися від надлишків води.

Крок 3. В глибокій чаші об’єднуємо яйця з сіллю і меленим перцем.

Крок 4. Капустяні заготовки щедро купаємо в яєчної маси.

Крок 5. Сухарі для панірування змішуємо з улюбленими спеціями і сухим часником.

Крок 6. Потім гарненько обвалюємо в сухої суміші.

Крок 7. У глибоку сковорідку наливаємо олію і кип’ятимо. Викладаємо запанированную капусту і смажимо до золотистого кольору, не забуваємо перевертати, щоб забезпечити рівномірне обсмажування.

Крок 8. Обсмажену брокколі перекладаємо на серветки і видаляємо надлишки масла. Після чого викладаємо в посуд для подавання. Приємного апетиту!

Брокколі з кольоровою капустою в клярі

Брокколі з кольоровою капустою в клярі – чудове блюдо для тих, хто не їсть м’ясо. Ситна закуска не забере більше 15 хвилин. Капуста в клярі – відмінний перекус для зайнятих людей. Страва багата клітковиною, що благотворно впливає на травлення. Капуста, приготована в клярі, подобається практично всім. Хрустка скоринка викликає апетит навіть у тих, хто байдужий до корисного продукту.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Молоко – 2 ст. л.
  • Цвітна капуста – за смаком.
  • Брокколі – за смаком.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сухий часник – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо потрібні інгредієнти. Встановлюємо на плиті каструлю з водою, насипаємо сіль.

Крок 2. Капусту двох видів поділяємо на «бутони».

Крок 3. Заготовки по черзі опускаємо в крутий окріп. Бланшируем кілька хвилин. Далі зливаємо через друшляк.

Крок 4. У чашу відправляємо 2 яйця, столову ложку майонезу і молоко. Приправляємо сіллю і часниковою спецією. Збовтуємо до однорідності.

Крок 5. Насипаємо дві столові ложки борошна і доводимо до однорідності.

Крок 6. В отриману субстанцію перекладаємо бланшировану капусту. Гарненько купаємо в приготовленої суміші.

Крок 7. На сковорідці кип’ятимо рослинне масло. Вивантажуємо підготовлену капусту. Смажимо на помірному полум’я.

Крок 8. Перевертаємо час від часу, щоб процес обжарювання відбувався рівномірно.

Крок 9. Закуску подаємо порційно, прикрашаємо за бажанням. Приємного апетиту!