Заморожені брокколі в клярі
Заморожені брокколі в клярі приготує кожен. Ця чудова закуска урізноманітнює повсякденний раціон і відмінно підійде як гарнір до основних страв. Повітряна скоринка надає страві якусь родзинку і оригінальний зовнішній вигляд. Капуста, приготовлена таким способом, викликає апетит і підігріває інтерес гостей.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 1 шт.
- Вода мінеральна – 150 гр.
- Часник – 1 зубчик
- Брокколизамороженная – 400 гр.
- Борошно пшеничне – 120 гр.
- Розпушувач – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 200 мл
Процес приготування:
Крок 1. Заморожену капусту відправляємо в попередньо підготовлений окріп, доводимо до кипіння і бланшируем 3 хвилини. Потім відкидаємо на друшляк. Для швидкого охолодження перекладаємо в крижану воду. Повторно зливаємо.
Крок 2. Відокремлюємо білок від жовтка. Білок перекладаємо в об’ємну миску, трохи підсолюємо і, озброївшись електроприладом, перетворюємо масу в щільні піки.
Крок 3. Подрібнюємо очищений часник і викладаємо в окрему миску. Додаємо жовток, засипаємо просіяне борошно і розпушувач. Наливаємо половину від загальної кількості мінеральної води. Збовтуємо масу до гладкості і виливаємо залишки мінералки. Акуратно вводимо збиті білки і розмішуємо. В отриману масу занурюємо капусту.
Крок 4. В глибокий сотейник наливаємо олію і доводимо до кипіння. Обережно вивантажуємо брокколі в клярі, обсмажуємо до рум’яного кольору. Готову капусту перекладаємо на серветку, щоб вбралося зайве масло.
Крок 5. Гарну закуску подаємо в гарячому або охолодженому вигляді. Приємного апетиту!