Як спекти смачні булочки «Равлики» з корицею?
Це в міру солодка і дуже ніжна випічка. Завдяки щедрій обсипці з цукру і кориці булочки «Равлики» в процесі запікання покриваються тонкою хрусткою скоринкою, а всередині залишаються повітряними.
Час готування: 150 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 5-6.
Склад:
- Для тіста:
- Молоко – 170 мл
- Цукор – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Борошно – 370 гр.
- Для начинки:
- Цукор – 3 ст. л.
- Кориця – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
1. У миску влити 150 мл теплого молока, додати сухі дріжджі і цукор, перемішайте і залиште суміш в теплому тесті на 10 хвилин.
2. Вершкове масло розтопіть, остудіть і додайте в дріжджову масу. Далі додайте одне яйце і один білок. Жовток змішайте з рештою молоком і залиште для змащення булок.
3. В отриману суміш додайте просіяне борошно і замісіть тісто. Викладіть його в змащену олією миску і залиште в теплому місці для підйому на 1,5 години.
4. Після того, як тісто збільшиться в 2-3 рази, обімніть його руками і тонко розкачайте. Змастіть тісто розтопленим вершковим маслом.
5. Щедро посипте тісто сумішшю цукру і кориці.
6. Скрутіть тісто в щільний рулет.
7. Далі розріжте рулет на 10-12 рівних частин. Викладіть заготовки в змащену маслом форму. Залиште булочки в теплі ще на 15 хвилин для підйому.
8. Потім змастіть заготовки сумішшю молока і жовтка. Запікайте булочки «Равлики» в духовці при 180 градусах 35-40 хвилин до красивого рум’яного кольору.
Приємного апетиту!