Булочки з корицею – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Як спекти смачні булочки «Равлики» з корицею?

Це в міру солодка і дуже ніжна випічка. Завдяки щедрій обсипці з цукру і кориці булочки «Равлики» в процесі запікання покриваються тонкою хрусткою скоринкою, а всередині залишаються повітряними.

Час готування: 150 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 5-6.

Склад:

  • Для тіста:
  • Молоко – 170 мл
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Борошно – 370 гр.
  • Для начинки:
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

1. У миску влити 150 мл теплого молока, додати сухі дріжджі і цукор, перемішайте і залиште суміш в теплому тесті на 10 хвилин.

2. Вершкове масло розтопіть, остудіть і додайте в дріжджову масу. Далі додайте одне яйце і один білок. Жовток змішайте з рештою молоком і залиште для змащення булок.

3. В отриману суміш додайте просіяне борошно і замісіть тісто. Викладіть його в змащену олією миску і залиште в теплому місці для підйому на 1,5 години.

4. Після того, як тісто збільшиться в 2-3 рази, обімніть його руками і тонко розкачайте. Змастіть тісто розтопленим вершковим маслом.

5. Щедро посипте тісто сумішшю цукру і кориці.

6. Скрутіть тісто в щільний рулет.

7. Далі розріжте рулет на 10-12 рівних частин. Викладіть заготовки в змащену маслом форму. Залиште булочки в теплі ще на 15 хвилин для підйому.

8. Потім змастіть заготовки сумішшю молока і жовтка. Запікайте булочки «Равлики» в духовці при 180 градусах 35-40 хвилин до красивого рум’яного кольору.

Приємного апетиту!