Булочки з родзинками – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пишні булочки з родзинками і корицею в духовці

Перед ніжним ароматом здобного тіста і кориці неможливо встояти і рідко хто чекає, коли булочки охолонуть, щоб їх спробувати. Побалуйте своїх рідних повітряної випічкою з родзинками і корицею.

Час готування: 180

Час приготування: 60 хв

Порцій – 8-10

Склад:

  • Борошно – 250 гр.
  • Дріжджі свіжі – 20 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Молоко – 100 мл
  • Цукор – 50 гр.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.

Для начинки:

  • Родзинки – 50 гр.
  • Кориця мелена – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Молоко – за смаком.
  • цукрова Пудра – 3 ст. л.

Для помадки:

  • Сік лимонний – 2 ст. л.
  • цукрова Пудра – 150 гр.
  • Цедра лимона – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У теплому молоці розведіть дріжджі і чайну ложку цукру. Далі додайте борошно, що залишилося звичайний і ванільний цукор, розбийте одне яйце і викладіть розм’якшене вершкове масло. Добре вимісіть тісто, потім залиште його в теплі на годину для підйому.

Крок 2. Поки підходить тісто, приготуйте начинку. Змішайте корицю, родзинки і цукрову пудру.

Крок 3. Влийте стільки молока, щоб по консистенції маса нагадувала дуже густу сметану.

Крок 4. Через годину тісто добре збільшиться в об’ємі, обімніть його руками.

Крок 5. Робочу поверхню просыпьте борошном і розкачайте тісто в пласт товщиною 1,5-2 сантиметри.

Крок 6. Змастіть тісто розтопленим вершковим маслом і викладіть начинку з родзинками.

Крок 7. З тіста згорніть рулет, начинка повинна залишитися всередині.

Крок 8. Край рулету змастіть вершковим маслом і закріпіть його.

Крок 9. Рулет наріжте на частини по 2-2,5 см шириною.

Крок 10. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього заготовки.

Крок 11. У мисці збийте одне яйце.

Крок 12. Змастіть заготовки збитим яйцем і залиште їх на 20 хвилин.

Крок 13. Випікайте булочки з корицею і родзинками в духовці при 180 градусах 20 хвилин.

Крок 14. За допомогою терки зніміть цедру з лимона.

Крок 15. Змішайте цукрову пудру з лимонною цедрою.

Крок 16. З лимона вичавити сік.

Крок 17. В лимонний сік додайте по частинах суміш пудри і цедри, доведіть помадку до однорідності.

Крок 18. Отриманої помадкою змастіть булочки і смачне частування готово.