Пишні булочки з родзинками і корицею в духовці
Перед ніжним ароматом здобного тіста і кориці неможливо встояти і рідко хто чекає, коли булочки охолонуть, щоб їх спробувати. Побалуйте своїх рідних повітряної випічкою з родзинками і корицею.
Час готування: 180
Час приготування: 60 хв
Порцій – 8-10
Склад:
- Борошно – 250 гр.
- Дріжджі свіжі – 20 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Молоко – 100 мл
- Цукор – 50 гр.
- Цукор ванільний – 1 пакетик.
Для начинки:
- Родзинки – 50 гр.
- Кориця мелена – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 25 гр.
- Молоко – за смаком.
- цукрова Пудра – 3 ст. л.
Для помадки:
- Сік лимонний – 2 ст. л.
- цукрова Пудра – 150 гр.
- Цедра лимона – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. У теплому молоці розведіть дріжджі і чайну ложку цукру. Далі додайте борошно, що залишилося звичайний і ванільний цукор, розбийте одне яйце і викладіть розм’якшене вершкове масло. Добре вимісіть тісто, потім залиште його в теплі на годину для підйому.
Крок 2. Поки підходить тісто, приготуйте начинку. Змішайте корицю, родзинки і цукрову пудру.
Крок 3. Влийте стільки молока, щоб по консистенції маса нагадувала дуже густу сметану.
Крок 4. Через годину тісто добре збільшиться в об’ємі, обімніть його руками.
Крок 5. Робочу поверхню просыпьте борошном і розкачайте тісто в пласт товщиною 1,5-2 сантиметри.
Крок 6. Змастіть тісто розтопленим вершковим маслом і викладіть начинку з родзинками.
Крок 7. З тіста згорніть рулет, начинка повинна залишитися всередині.
Крок 8. Край рулету змастіть вершковим маслом і закріпіть його.
Крок 9. Рулет наріжте на частини по 2-2,5 см шириною.
Крок 10. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього заготовки.
Крок 11. У мисці збийте одне яйце.
Крок 12. Змастіть заготовки збитим яйцем і залиште їх на 20 хвилин.
Крок 13. Випікайте булочки з корицею і родзинками в духовці при 180 градусах 20 хвилин.
Крок 14. За допомогою терки зніміть цедру з лимона.
Крок 15. Змішайте цукрову пудру з лимонною цедрою.
Крок 16. З лимона вичавити сік.
Крок 17. В лимонний сік додайте по частинах суміш пудри і цедри, доведіть помадку до однорідності.
Крок 18. Отриманої помадкою змастіть булочки і смачне частування готово.