Холодний буряк на воді
Холодний буряк на воді – це неймовірно смачний і простий у виконанні частування для вашого домашнього обіду. Приготувати такий апетитний та яскравий суп зможе кожен. Для цього використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями. Урізноманітнюйте своє звичне меню!
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Буряк – 0,5 кг.
- Огірок – 300 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Оцет винний – 2 ст.
- Цукор – 1 ч.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Для подачі:
- Сметана – до смаку.
- Гірчиця – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Буряк добре промиваємо, обертаємо у фольгу і відправляємо в розігріту до 180° духовку на 40 хвилин.
Крок 2. Запечені буряки повністю остуджуємо, потім очищаємо від шкірки.
Крок 3. Відварюємо курячі яйця та охолоджуємо у холодній воді. Очищаємо від шкаралупи.
Крок 4. Відварені очищені яйця ріжемо дрібним кубиком.
Крок 5. Промиваємо огірки і нарізаємо таким же кубиком.
Крок 6. Промиваємо і обсушуємо зелень, потім шаткуємо її ножем.
Крок 7. Усі подрібнені продукти відправляємо у каструлю. Сюди ж викладаємо терті на великій тертці буряки.
Крок 8. Заливаємо вміст каструлі холодною кип’яченою водою. Сюди ж відправляємо оцет, сіль, цукор та чорний мелений перець. Перемішуємо вміст.
Крок 9. Холодний буряк на воді готовий. Подавайте до столу, доповнивши сметаною та гірчицею!