Буряник – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Холодний буряк на воді

Холодний буряк на воді – це неймовірно смачний і простий у виконанні частування для вашого домашнього обіду. Приготувати такий апетитний та яскравий суп зможе кожен. Для цього використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями. Урізноманітнюйте своє звичне меню!

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Буряк – 0,5 кг.
  • Огірок – 300 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Оцет винний – 2 ст.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Для подачі:

  • Сметана – до смаку.
  • Гірчиця – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Буряк добре промиваємо, обертаємо у фольгу і відправляємо в розігріту до 180° духовку на 40 хвилин.

Крок 2. Запечені буряки повністю остуджуємо, потім очищаємо від шкірки.

Крок 3. Відварюємо курячі яйця та охолоджуємо у холодній воді. Очищаємо від шкаралупи.

Крок 4. Відварені очищені яйця ріжемо дрібним кубиком.

Крок 5. Промиваємо огірки і нарізаємо таким же кубиком.

Крок 6. Промиваємо і обсушуємо зелень, потім шаткуємо її ножем.

Крок 7. Усі подрібнені продукти відправляємо у каструлю. Сюди ж викладаємо терті на великій тертці буряки.

Крок 8. Заливаємо вміст каструлі холодною кип’яченою водою. Сюди ж відправляємо оцет, сіль, цукор та чорний мелений перець. Перемішуємо вміст.

Крок 9. Холодний буряк на воді готовий. Подавайте до столу, доповнивши сметаною та гірчицею!