Буузы з картоплею
Буузы з картоплею та м’ясом – це ситні парові пиріжки, які стануть для вас ідеальним обідом або вечерею, після якого ви ще довго не будете відчувати почуття голоду і будете сповнені енергії. Весь процес приготування та формування докладно описано в рецепті.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Тісто пельменний – 800-900 гр.
- Картопля середня – 6 шт.
- Свинина – 600 гр.
- Цибуля зелена – 300 гр.
- Кріп – 50-100 гр.
- Часник – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Зелень ретельно промиваємо і стряхиваем надлишки вологи, також обполіскуємо м’ясо і даємо йому час обсохнути. Очищаємо картоплю.
Крок 2. Ріжемо На невеликі кубики бульби картоплі.
Крок 3. Дрібно шаткуємо зелений лук і часник.
Крок 4. М’ясну складову нарізаємо скибочками трохи більше, ніж картопля.
Крок 5. Змішуємо підготовлені компоненти, не забувши посипати сіллю і улюбленими спеціями. Тісто розділяємо на частини, кожен сегмент розкачуємо в круглий коржик і викладаємо соковиту начинку.
Крок 6. Піднімаючи краю догори, скріплюємо їх, роблячи безліч складок. Переміщаємо напівфабрикати на решітку мантоварки і варимо близько 40 хвилин.
Крок 7. Гарячі буузы подаємо до столу з пилу, з жару і насолоджуємося, посипавши кропом. Приємного апетиту!