Буженина з індички
Буженина з індички – це поживна та корисна страва для вашого домашнього столу або свята. Птах, приготовлений таким способом, вийде дуже ніжний і м’який. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт, з яким ви точно урізноманітнюєте звичне меню.
Час готування – 15 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Філе індички – 1 кг.
- Вода – 1 л.
- Сіль – 4 ст.
- Гірчиця столова – 1 ст.
- Соус соєвий – 1 ст.
- Паприка – 2 год.
- Суміш перців мелена – 1 ч.л.
- Трави прованські – 1 год.
- Часник – 4 зубчики.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Приготуємо розсіл із води та солі.
Крок 2. Занурюємо індичку і прибираємо в холодильник на 2-3 години.
Крок 3. Очищаємо часник і ріжемо тонкими смужками.
Крок 4. В окремій мисці з’єднуємо рослинну олію, гірчицю, спеції та соєвий соус.
Крок 5. Ретельно все перемішуємо до однорідності.
Крок 6. Виймаємо з розсолу індичку, обсушуємо її за допомогою паперових рушників. По периметру птиці робимо надрізи та вставляємо в них шматочки часнику.
Крок 7. Добре обмазуємо індичку спеціями, прикриваємо кришкою і прибираємо маринуватися в холодильник на 12 годин. Потім птах відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин. Даємо м’ясу охолонути прямо в духовці.
Крок 8. Буженина з індички готова. Нарізайте порційними шматочками та подавайте частування до столу!