Буженина – 10 рецептів приготування соковитої та мякої буженини в духовці в домашніх умовах з покроковими фото

Буженина з індички

Буженина з індички – це поживна та корисна страва для вашого домашнього столу або свята. Птах, приготовлений таким способом, вийде дуже ніжний і м’який. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт, з яким ви точно урізноманітнюєте звичне меню.

Час готування – 15 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Філе індички – 1 кг.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 4 ст.
  • Гірчиця столова – 1 ст.
  • Соус соєвий – 1 ст.
  • Паприка – 2 год.
  • Суміш перців мелена – 1 ч.л.
  • Трави прованські – 1 год.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуємо розсіл із води та солі.

Крок 2. Занурюємо індичку і прибираємо в холодильник на 2-3 години.

Крок 3. Очищаємо часник і ріжемо тонкими смужками.

Крок 4. В окремій мисці з’єднуємо рослинну олію, гірчицю, спеції та соєвий соус.

Крок 5. Ретельно все перемішуємо до однорідності.

Крок 6. Виймаємо з розсолу індичку, обсушуємо її за допомогою паперових рушників. По периметру птиці робимо надрізи та вставляємо в них шматочки часнику.

Крок 7. Добре обмазуємо індичку спеціями, прикриваємо кришкою і прибираємо маринуватися в холодильник на 12 годин. Потім птах відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин. Даємо м’ясу охолонути прямо в духовці.

Крок 8. Буженина з індички готова. Нарізайте порційними шматочками та подавайте частування до столу!