Чанахи – м’ясне блюдо з прекрасним смаком і ароматом. Для його приготування краще всього використовувати баранину або яловичину, страва виходить дуже ситним і відмінно підходить для сімейних обідів. Ми підібрали для вас 8 різноманітних рецептів чанахи.
Класичний рецепт приготування чанахи в домашніх умовах
Грузинське спекотне, яке можна подати на обід або вечерю. До складу чанахи входить м’ясо і сезонні овочі. Інгредієнти складаються шарами і запікаються з великою кількістю ароматних спецій.
Інгредієнти на
2 порц.
- Яловичина 200 гр.
- Вода 2 л
- Картопля 150 гр.
- Баклажан 150 гр.
- Помідор 100 гр.
- Цибуля ріпчаста 100 гр.
- Кінза 6 гр.
- Петрушка 6 гр.
- Приправа «Хмелі-Сунелі» 4 гр.
- Сіль за смаком
- Перець червоний мелений за смаком
- Перець чорний горошок 2 шт.
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як приготувати грузинське блюдо чанахи за класичним рецептом? М’ясо помийте і наріжте кубиками.
- Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Помідори і баклажани помийте і наріжте кубиками. Зелень дрібно порубаєте ножем.
- Картопля очистіть, помийте і наріжте кубиками. Обсмажте картоплю на рослинному маслі до рівномірної золотистої скоринки. Після картоплі окремо обсмажте цибулю і баклажани. В останню чергу обсмажте на сильному вогні м’ясо.
- У горщики складіть шарами м’ясо, баклажани, картоплю, цибулю і помідори.
- Всипте сіль і спеції, влийте воду. Накрийте горщики фольгою і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 1 годину.
- Чанахи по-грузинськи подавайте, посипавши свіжою зеленню.

Приємного апетиту!