Чанахи – 8 рецептів приготування чанахи по-грузинськи

Чанахи – м’ясне блюдо з прекрасним смаком і ароматом. Для його приготування краще всього використовувати баранину або яловичину, страва виходить дуже ситним і відмінно підходить для сімейних обідів. Ми підібрали для вас 8 різноманітних рецептів чанахи.

Класичний рецепт приготування чанахи в домашніх умовах

Грузинське спекотне, яке можна подати на обід або вечерю. До складу чанахи входить м’ясо і сезонні овочі. Інгредієнти складаються шарами і запікаються з великою кількістю ароматних спецій.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Яловичина 200 гр.
  • Вода 2 л
  • Картопля 150 гр.
  • Баклажан 150 гр.
  • Помідор 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста 100 гр.
  • Кінза 6 гр.
  • Петрушка 6 гр.
  • Приправа «Хмелі-Сунелі» 4 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Перець чорний горошок 2 шт.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати грузинське блюдо чанахи за класичним рецептом? М’ясо помийте і наріжте кубиками.
  2. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Помідори і баклажани помийте і наріжте кубиками. Зелень дрібно порубаєте ножем.
  3. Картопля очистіть, помийте і наріжте кубиками. Обсмажте картоплю на рослинному маслі до рівномірної золотистої скоринки. Після картоплі окремо обсмажте цибулю і баклажани. В останню чергу обсмажте на сильному вогні м’ясо.
  4. У горщики складіть шарами м’ясо, баклажани, картоплю, цибулю і помідори.
  5. Всипте сіль і спеції, влийте воду. Накрийте горщики фольгою і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 1 годину.
  6. Чанахи по-грузинськи подавайте, посипавши свіжою зеленню.

Приємного апетиту!