Справжній чанахи по-грузинськи в горщиках в духовці
Багато хто любить готувати чанахи в горщиках. Тому що цей спосіб простий і страва виходить смачним, соковитим і ароматним. До того ж подавати чанахи можна прямо в горщиках, що завжди цікаво виглядає на столі.
Час готування: 110 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 2-3.
Склад:
- Яловичина – 250 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Баклажани – 0,5-1 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Паприка – 1 ч. л.
- Зелень – за смаком.
- Сіль –за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясо помийте, наріжте і обсмажте на сильному вогні до рум’яної скоринки. Перекладіть м’ясо в горщик.
2. Баклажани промийте, наріжте і обсмажте на мінімальній кількості олії.
3. Моркву очистіть, помийте і наріжте кружечками. Обсмажте моркву на рослинному маслі.
4. Картоплю почистіть, помийте, наріжте кубиками і смажте на олії 2-3 хвилини.
5. Цибулю очистіть від лушпиння наріжте півкільцями. Перекладіть цибулю до м’яса, посоліть і приправте за смаком.
6. Далі покладіть шар з моркви і баклажанів. Потім шар картоплі. Зверху всипте необхідну кількість солі і спецій.
7. Зверху покладіть нарізаний болгарський перець і помідори.
8. Влийте 100-150 грам води або м’ясного бульйону. Накрийте горщик кришкою або фольгою. Запікайте в духовці при 180 градусах 40-60 хвилин. Подавайте чанахи в гарячому вигляді зі свіжою зеленню.
Приємного апетиту!