Чанахи – 8 рецептів приготування чанахи по-грузинськи

Справжній чанахи по-грузинськи в горщиках в духовці

Багато хто любить готувати чанахи в горщиках. Тому що цей спосіб простий і страва виходить смачним, соковитим і ароматним. До того ж подавати чанахи можна прямо в горщиках, що завжди цікаво виглядає на столі.

Час готування: 110 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 2-3.

Склад:

  • Яловичина – 250 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Баклажани – 0,5-1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль –за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо помийте, наріжте і обсмажте на сильному вогні до рум’яної скоринки. Перекладіть м’ясо в горщик.

2. Баклажани промийте, наріжте і обсмажте на мінімальній кількості олії.

3. Моркву очистіть, помийте і наріжте кружечками. Обсмажте моркву на рослинному маслі.

4. Картоплю почистіть, помийте, наріжте кубиками і смажте на олії 2-3 хвилини.

5. Цибулю очистіть від лушпиння наріжте півкільцями. Перекладіть цибулю до м’яса, посоліть і приправте за смаком.

6. Далі покладіть шар з моркви і баклажанів. Потім шар картоплі. Зверху всипте необхідну кількість солі і спецій.

7. Зверху покладіть нарізаний болгарський перець і помідори.

8. Влийте 100-150 грам води або м’ясного бульйону. Накрийте горщик кришкою або фольгою. Запікайте в духовці при 180 градусах 40-60 хвилин. Подавайте чанахи в гарячому вигляді зі свіжою зеленню.

Приємного апетиту!