Чіпси з лаваша в мікрохвильовці 5 хвилин
найшвидший спосіб приготувати домашні чіпси – з тонкого лаваша в мікрохвильовці. Ароматний продукт ви зможете подати до столу вже через п’ять хвилин. Спробуйте!
Час приготування: 5 хвилин
Час приготування: 2 хвилини
Порцій – 4
Склад:
- Лаваш тонкий – 1 аркуш.
- Сир твердий – за смаком.
- Паприка мелена – 1 ч. л.
- Трави прованські – 1 ч. л.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 120 мл
Процес приготування:
1. Тонкий лаваш звертаємо в рулетик.
2. Далі цей рулет ділимо на кілька частин.
3. Кожну з них распрямляем і кладемо один на одного.
4. Ріжемо продукт трикутниками.
5. У велику миску вливаємо вказану кількість рослинного масла.
6. В масло додаємо сіль, цукор і спеції. Вимішуємо суміш.
7. Занурюємо сюди шматочки лаваша і гарненько їх просочуємо.
8. Спеції повинні потрапити на кожен шматочок.
9. Вирізаємо з пергаменту коло і кладемо на нього продукт з лаваша.
10. Готуємо в мікрохвильовій печі на максимальній потужності півтори хвилини.
11. Хрусткі чіпси з лаваша готові. Перед подачею їх можна посипати тертим сиром.