Чорниця без варіння на зиму – 7 рецептів протертою чорниці з покроковими фото

Чорниця, протерта з цукром для зберігання в холодильнику

Якщо ягоди досить солодкі, і не хочеться додавати до них велику кількість цукру, можна зберігати заготовку в холодильнику. При цьому зберігається максимальна кількість корисних властивостей чорниці, а смак виходить більш натуральним.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Чорниця – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 2,5 склянки

Процес приготування:

1. Чорницю перебрати, промити її і позбутися від сміття (листочків, гілочок) і зіпсованих ягід. Обсушити чорницю, розклавши ягоди на паперовому або тканному рушник.

2. Подрібнити ягоди за допомогою комбайна, блендера або м’ясорубки. Варто звернути увагу, що ступінь подрібнення залежить від способу перетирання: м’ясорубка залишає більш великі шматочки ягід, а блендер перетворює їх в пюре.

3. Змішати перетерті ягоди з цукром, додаючи його порціями і ретельно розмішуючи, щоб він розчинився.

4. Розкласти масу в підготовлені банки, які заздалегідь повинні бути простерилізовані.

5. Зберігати свіжу перетерту чорницю краще в холодильнику, використовуючи як соус до млинців, сирників або хліба з маслом.