Чуррос – 8 рецептів в домашніх умовах

Домашній чуррос зі згущеним молоком

Домашній чуррос зі згущеним молоком – ласощі, перед яким неможливо встояти. За цим рецептом ви легко зможете приготувати чудові ніжні чуррос для своєї сім’ї. Роблять чуррос з заварного тіста, воно і визначає оригінальний смак десерту.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 30-35 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Вода питна – 250 мл
  • Сіль поварена – 1 щіпка.
  • Молоко – 120 мл
  • Масло рослинне без запаху (для тіста) – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Молоко згущене – 1 банка.
  • Масло рослинне без запаху – для фритюру.
  • Мука пшенична вищий сорт – 120 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлі змішайте воду, молоко, столову ложку рослинної олії і сіль. Суміш підігрійте.

Крок 2. У гарячу масу всипте просіяне борошно.

Крок 3. Перемішуйте тісто лопаткою до тих пір, поки воно не стане повністю однорідним, не почне збиратися в грудку і не стане легко відлипати від стінок каструлі.

Крок 4. Отримане заварне тісто викладіть в кондитерський мішок, встановіть на нього насадку «зірочка». Видавлюйте тісто і формуйте смужки приблизно на 10 сантиметрів завдовжки.

Крок 5. Смужки заварного тіста обсмажте у фритюрі до красивої рум’яної скоринки.

Крок 6. Потім чуррос обваляйте в цукрі.

Крок 7. Згущене молоко поставте варитися. Можна купити вже готову варену згущенку.

Крок 8. За допомогою соломинки в кожній паличці чурроса проробіть отвір.

Крок 9. Візьміть кондитерський мішок або шприц. Наповніть чуррос вареним згущеним молоком.

Крок 10. Відмінне частування для дорослих і дітей готове. Подавайте чуррос з вареним згущеним молоком до чаю або кави. Приємного апетиту!