Долма – 10 рецептів класичної долми в домашніх умовах з покроковими фото

Як зварити долму у виноградних листках в мультиварці?

Долма в мультиварці – смачний і швидкий спосіб приготувати обід на всю родину. Найскладніша частина в приготуванні цієї страви – м’ясну начинку загорнути в невеликі листя винограду.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Фарш свинячий – 500 гр.
  • Рис пропарений – 150 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Листя винограду мариновані – 30-40 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. Рис промийте і варіть протягом 10 хвилин після закипання, потім залиште на 5 хвилин під кришкою.

2. Цибулю і моркву очистіть, помийте і наріжте кубиками. Обсмажте овочі на олії 10-15 хвилин.

3. У мисці змішайте фарш, рис і засмажку з овочів, посоліть і приправте начинку за смаком.

4. Лист винограду розкладіть на плоскій поверхні, викладіть трохи начинки і поверніть краю аркуша до центру.

5. Зробіть так з усіма листям і начинкою.

6. Викладіть долму щільним шаром на піддон для приготування на пару, зверху покладіть тарілку, яка буде притискати долму і не дасть листю розвернутися. У чашу мультиварки влийте 500 мілілітрів води. Помісіть піддон в мультиварку і активуйте режим «Гасіння» на 20-25 хвилин.

7. За 5 хвилин до готовності змастіть долму томатною пастою. Подавайте блюдо в гарячому вигляді зі сметаною і зеленню.

Приємного апетиту!