Як зварити долму у виноградних листках в мультиварці?
Долма в мультиварці – смачний і швидкий спосіб приготувати обід на всю родину. Найскладніша частина в приготуванні цієї страви – м’ясну начинку загорнути в невеликі листя винограду.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Фарш свинячий – 500 гр.
- Рис пропарений – 150 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Листя винограду мариновані – 30-40 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
1. Рис промийте і варіть протягом 10 хвилин після закипання, потім залиште на 5 хвилин під кришкою.
2. Цибулю і моркву очистіть, помийте і наріжте кубиками. Обсмажте овочі на олії 10-15 хвилин.
3. У мисці змішайте фарш, рис і засмажку з овочів, посоліть і приправте начинку за смаком.
4. Лист винограду розкладіть на плоскій поверхні, викладіть трохи начинки і поверніть краю аркуша до центру.
5. Зробіть так з усіма листям і начинкою.
6. Викладіть долму щільним шаром на піддон для приготування на пару, зверху покладіть тарілку, яка буде притискати долму і не дасть листю розвернутися. У чашу мультиварки влийте 500 мілілітрів води. Помісіть піддон в мультиварку і активуйте режим «Гасіння» на 20-25 хвилин.
7. За 5 хвилин до готовності змастіть долму томатною пастою. Подавайте блюдо в гарячому вигляді зі сметаною і зеленню.
Приємного апетиту!