Як приготувати долму азербайджанською в домашніх умовах?
Долма азербайджанською- цікаве і смачне блюдо, яке можна подати не тільки в будні, але і на святковий стіл. Для начинки використовується м’якоть баранини і велика кількість зелені, тому страва виходить соковитим і ароматним.
Час готування: 2,5 години.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Фарш з баранини – 500 гр.
- Листя виноградні – 600 гр.
- М’ята – 1 пучок.
- Кінза – 1 пучок.
- Кріп – 1 пучок.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Рис – 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Зелень вимити і дрібно наріжте.
2. Додайте зелень до фаршу з баранини і перемішайте.
3. Рис зваріть до напівготовності, злийте воду і промийте його. Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте. Додайте до фаршу рис і цибулю, ще раз добре перемішайте.
4. Також у фарш додайте нарізане кубиками вершкове масло, сіль і перець за смаком, перемішайте. Начинка для долми готова.
5. Листя винограду помийте. Якщо вони дуже жорсткі, то залийте їх на 10-15 хвилин окропом.
6. У виноградне листя загорніть начинку з фаршу і зелені.
7. Викладіть долму в каструлю з товстим дном, щільно притискаючи згортки один до одного. На долму покладіть тарілку, вона не дасть листю розвернутися. Влийте гарячу воду в такій кількості, щоб вона повністю покривала долму.
8. Варіть долму до тих пір, поки вода не випарується. Подавайте блюдо з натуральним йогуртом або сметаною.
Приємного апетиту!