Долма – 10 рецептів класичної долми в домашніх умовах з покроковими фото

Як приготувати долму азербайджанською в домашніх умовах?

Долма азербайджанською- цікаве і смачне блюдо, яке можна подати не тільки в будні, але і на святковий стіл. Для начинки використовується м’якоть баранини і велика кількість зелені, тому страва виходить соковитим і ароматним.

Час готування: 2,5 години.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Фарш з баранини – 500 гр.
  • Листя виноградні – 600 гр.
  • М’ята – 1 пучок.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Рис – 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Зелень вимити і дрібно наріжте.

2. Додайте зелень до фаршу з баранини і перемішайте.

3. Рис зваріть до напівготовності, злийте воду і промийте його. Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте. Додайте до фаршу рис і цибулю, ще раз добре перемішайте.

4. Також у фарш додайте нарізане кубиками вершкове масло, сіль і перець за смаком, перемішайте. Начинка для долми готова.

5. Листя винограду помийте. Якщо вони дуже жорсткі, то залийте їх на 10-15 хвилин окропом.

6. У виноградне листя загорніть начинку з фаршу і зелені.

7. Викладіть долму в каструлю з товстим дном, щільно притискаючи згортки один до одного. На долму покладіть тарілку, вона не дасть листю розвернутися. Влийте гарячу воду в такій кількості, щоб вона повністю покривала долму.

8. Варіть долму до тих пір, поки вода не випарується. Подавайте блюдо з натуральним йогуртом або сметаною.

Приємного апетиту!