Класичний рецепт долми з баранини в маринованих листках винограду
Традиційно долма готується з баранячого фаршу. Страва чудово поєднується зі сметанно-часниковим соусом, айраном, гарячим лавашем або сухим червоним вином. З перерахованих продуктів у вас вийде приготувати чудовий вечеря в східному стилі.
Час готування: 2,5 години.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Баранина – 300 гр.
- Рис – 1 склянка
- М’ята – 2 гр.
- Базилік – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 2 л
- Листя виноградні мариновані – 300 гр.
Процес приготування:
1. Листя промийте водою і відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина.
2. Листя викладайте на дошку гладкою стороною вниз.
3. Рис відваріть до напівготовності, потім промийте і відкиньте на друшляк. Баранину пропустіть через м’ясорубку. Цибулю і зелень дрібно наріжте. Змішайте всі інгредієнти, посоліть і приправте отриманий фарш за смаком.
4. Викладайте невеликі порції фаршу на виноградне листя і завертайте щільні рулети.
5. На дно каструлі покладете кілька виноградного листя.
6. Долму викладіть щільними рядами в каструлю, поставте зверху гніт. У каструлю влийте воду і доведіть долму до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімального і продовжуйте готувати 40-50 хвилин.
7. Долму подавайте зі сметанно-часниковим соусом і свіжою зеленню.
Приємного апетиту!