Долма – 10 рецептів класичної долми в домашніх умовах з покроковими фото

Класичний рецепт долми з баранини в маринованих листках винограду

Традиційно долма готується з баранячого фаршу. Страва чудово поєднується зі сметанно-часниковим соусом, айраном, гарячим лавашем або сухим червоним вином. З перерахованих продуктів у вас вийде приготувати чудовий вечеря в східному стилі.

Час готування: 2,5 години.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Баранина – 300 гр.
  • Рис – 1 склянка
  • М’ята – 2 гр.
  • Базилік – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 2 л
  • Листя виноградні мариновані – 300 гр.

Процес приготування:

1. Листя промийте водою і відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина.

2. Листя викладайте на дошку гладкою стороною вниз.

3. Рис відваріть до напівготовності, потім промийте і відкиньте на друшляк. Баранину пропустіть через м’ясорубку. Цибулю і зелень дрібно наріжте. Змішайте всі інгредієнти, посоліть і приправте отриманий фарш за смаком.

4. Викладайте невеликі порції фаршу на виноградне листя і завертайте щільні рулети.

5. На дно каструлі покладете кілька виноградного листя.

6. Долму викладіть щільними рядами в каструлю, поставте зверху гніт. У каструлю влийте воду і доведіть долму до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімального і продовжуйте готувати 40-50 хвилин.

7. Долму подавайте зі сметанно-часниковим соусом і свіжою зеленню.

Приємного апетиту!