Другі страви з фаршу – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Другі страви з фаршу — це проста і смачна домашня їжа, яку використовують в якості повсякденного раціону і святкових частувань. У збірці зібрані різні рецепти – від найпростіших до варіантів складніше. Багато страви, я впевнена, вам знайомі, а деякі забуті. Бюджетні інгредієнти перетворюються у апетитні шедеври, які зникають миттєво. Вибирайте рецепт і швидше готуйте!

Соковиті котлети з фаршу на сковороді

Соковиті котлети з фаршу на сковороді відомі всім. Однак кожна господиня має свій коронний рецепт. Сьогодні я поділюся своєю знахідкою, якою користуюся давно. Для соковитості в котлети додаю картоплю, вона не відчувається, але додає родзинку кінцевого результату. Рекомендую приготувати!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Фарш 600 гр.
  • Картопля 2 шт.
  • Майонез столовий молочний 50 гр.
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Мука 2 ст. л
  • Цибуля зелена 1 пучок
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. За необхідності розморожуємо фарш. Фарш вибираємо будь. У мене – свино-яловичий. Чистимо картоплю і промиваємо під краном. Зелена цибуля обполіскуємо у воді. При бажанні використовуємо ріпчасту цибулю.
  2. Розморожений фарш перекладаємо в зручну посуд.
  3. Подрібнюємо зелений або ріпчасту цибулю.
  4. Картоплю тремо на дрібній тертці.
  5. До фаршу додаємо яйця.
  6. Слідом вивантажуємо цибулю і терту картоплю. Приправляємо сіллю і перцем.
  7. Об’єднуємо компоненти. Присмачую майонезом і всипаємо борошно. Вимішуємо фарш до гладкості.
  8. Сковорідку розміщуємо на плиті. Наливаємо олію і доводимо до кипіння. Ложкою формуємо котлети і розкладаємо на гарячій поверхні. Обсмажуємо до рум’яності на помірному нагріві.
  9. Акуратно розгортаємо котлети і доводимо до готовності. Для впевненості прикриваємо кришкою, щоб котлети пропарились.
  10. Обсмажуємо все котлети. Зайве масло промаківающімі серветками.
  11. Соковиті котлети доповнюємо гарніром. У мене картопляне пюре. Подаємо на обід і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Гнізда з макаронів з фаршем

Гнізда з макаронів з фаршем виглядають чудово. Страва готується просто і легко. За лічені хвилини смачну вечерю у вас на столі. Для втілення ідеї потрібні доступні інгредієнти, які з легкістю можна знайти в найближчому супермаркеті. Страва чимось схоже на макарони по-флотськи, але подача більш презентабельна. Рецепт чудово підійде для зустрічі гостей.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Склад:

  • Фарш м’ясний – 450 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Часник – 2 зубчики.
  • Макарони гнізда – 7-8 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування сковороди.

Процес приготування:

Крок 1. Перевіряємо інгредієнти за списком.

Крок 2. Беремо охолоджений м’ясний фарш і перекладаємо в зручну миску. З цибулі і часнику прибираємо лушпиння і подрібнюємо. Перекладаємо до фаршу.

Крок 3. Вимішуємо масу і присмачую сіллю і перцем. На розсуд приправляємо улюбленими прянощами. Знову розмішуємо.

Крок 4. Глибоку товстостінну сковорідку встановлюємо на середній конфорці і гріємо на середньому полум’я. Промазуємо маслом і викладаємо макаронні гнізда так, щоб вони не стикалися.

Крок 5. З м’ясної начинки скачуємо грудочки, дотримуючись розмір. Начиняємо гнізда, трохи вдавлюючи в отвір.

Крок 6. Змішуємо соус, розчиняючи у теплій воді томатну пасту. Солимо.

Крок 7. Томатну масу переливаємо в сковорідку. Якщо рідини мало, доливаємо окріп, щоб гнізда були покриті до половини.

Крок 8. Чекаємо, поки закипить. Накриваємо кришкою і тушкуємо блюдо при дрібному вогні півгодини.

Крок 9. Соковиті гнізда з макаронів з фаршем викладаємо на загальне блюдо і прикрашаємо за бажанням. Їмо із задоволенням. Приємного апетиту!

Їжачки з фаршу на сковороді з підливою

Їжачки з фаршу на сковороді з підливою підходять для повсякденного меню і зустрічі гостей. Оригінальне блюдо виглядає цікаво і повністю відповідає своїй назві. Соковиті їжачки дуже подобаються дітям. Приготувати таку страву не складе праці. Все максимально просто!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш – 500 гр.
  • Картопля – 1 шт.
  • Рис Басматі – 120 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – 2 ст. л.
  • Помідори – 3 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо продуктовий набір. Відміряємо спеції, використовуємо прянощі за смаком. Фарш попередньо дістаємо з морозилки і даємо відтанути. Очищаємо цибулю і картоплю. Промиваємо інші овочі.

Крок 2. У миску з фаршем відправляємо попередньо подрібнену картоплю. Розбиваємо яйце. Приправляємо спеціями і рубаною зеленню. У мене – запаси замороженої зелені.

Крок 3. Гарненько розмішуємо і відбиваємо фарш.

Крок 4. У чашу всипаємо рис і наливаємо окріп. Даємо постояти.

Крок 5. Очищену цибулину рубаємо і припускаємо на сковорідці з олією.

Крок 6. Яскравий перець (можна заморожений) довільно ріжемо і перекладаємо до припущенному луку.

Крок 7. Томати тремо на тертці. Таким чином, звільняємося від шкірки. Можна використовувати консервовані томати у власному соку або розвести томатну пасту.

Крок 8. Томатний соус вливаємо до овочевої засмажки. Приправляємо за смаком. Якщо томати кислят, збалансуйте смак цукровим піском. Тушкуємо соус.

Крок 9. З фаршу скачуємо колобочкі середнього розміру.

Крок 10. Замочений рис проціджуємо і обсипаємо м’ясні колобки, злегка притискаючи крупу.

Крок 11. Таким чином, обсипаємо всі заготовки.

Крок 12. Їжачки перекладаємо в сковорідку з томатною заливкою. Прикриваємо кришкою і тушкуємо при дрібному кипінні. Перевіряємо готовність рису через півгодини. При необхідності дотушиваем.

Крок 13. Сервіруємо частування і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Картопляна запіканка в духовці з фаршем

Картопляна запіканка в духовці з фаршем – чудове блюдо, яке доставить масу вражень. Частування з простих продуктів володіє чудовим смаком. Страва готується просто, а захопленню немає меж. Смачна запіканка чудово впишеться у святкове меню. Якщо ви хочете бюджетно відсвяткувати подію – це ваш варіант.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Фарш – 400 гр.
  • Картопля середній – 600 гр.
  • Майонез/сметана – за смаком.
  • Сир – 150 гр.
  • Гриби – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Складаємо продукти для ніжної запіканки.

Крок 2. Подрібнюємо попередньо очищену цибулю.

Крок 3. Печериці звільняємо від шкірки і довільно ріжемо.

Крок 4. На гарячу сковорідку наливаємо олію і пасеруємо цибулю.

Крок 5. До припущенному луку перекладаємо м’ясний фарш.

Крок 6. Готуємо при середній температурі до зміни кольору, часто помішуючи.

Крок 7. Викладаємо порізані шампіньйони.

Крок 8. Солимо і перчимо.

Крок 9. Обсмажуємо кілька хвилин.

Крок 10. Очищаємо картоплю, промиваємо та нарізаємо соломкою.

Крок 11. Обсмажуємо картоплю до рум’яності.

Крок 12. Сир тремо на тертці.

Крок 13. У вогнетривку ємність складаємо частину м’ясної начинки.

Крок 14. Укладаємо картоплю, посипаємо сіллю.

Крок 15. Закриваємо м’ясною начинкою.

Крок 16. Промазуємо сметаною або майонезом.

Крок 17. Розподіляємо сирну стружку. Прибираємо в прогрітий духова шафа і готуємо 25 хвилин при 180°.

Крок 18. Красиво подаємо блюдо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Люля кебаб з фаршу в духовці

Люля-кебаб з фаршу в духовці володіє ніжною і соковитою текстурою. Смак, звичайно, буде відрізнятися, але якщо немає можливості використовувати багаття, це прийнятний варіант. Приготувати люля-кебаб без проблем зможе будь-хто. Фарш використовують магазинний або домашній по вашому розсуду.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Склад:

  • Фарш свинячий – 250 гр.
  • Фарш яловичий – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Петрушка – 20 гр.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Червоне вино – 50 мл
  • Вода – 50 мл
  • Гранульований часник – 0,5 ч. л.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,25 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Поміщаємо шпажки в контейнер з водою, і залишаємо насичуватися вологою приблизно на 1 годину. Процедура потрібна для того, щоб в процесі готування дерев’яні шампури не згоріли. Фарш використовуємо рубаний або перекручений. Для любителів баранини, використовуємо її.

Крок 2. Очищаємо цибулю і часник і дрібно рубаємо (або подрібнюємо через м’ясорубку, можна відразу з м’ясом). Петрушку обполіскуємо і подрібнюємо. Зелень використовуємо за смаком.

Крок 3. В об’ємну посуд перекладаємо фарш і подрібнені продукти. Приправляємо соєвим соусом, прянощами і солимо. Спеції додаємо за смаком. Якщо фарш пісний, додаємо сало.

Крок 4. Гарненько розмішуємо масу, відбиваємо, щоб утворилися білі нитки, а маса стала липкою. Прибираємо охолонути приблизно на 1 годину. Якщо є час, залишаємо на ніч.

Крок 5. На деко наливаємо воду і вино. Деко вибираємо такою, щоб зручно було розташувати шпажки.

Крок 6. М’ясну заготівлю ділимо на рівні частини і нанизуємо на шпажки. Укладаємо на деко так, щоб люля-кебаби не стосувалися дна і один одного. Акуратно ставимо в нагріту духовку і печемо при 200° по 10-15 хвилин, перевертаємо і доводимо до готовності. Намагаємося не перетримати, щоб зберегти соковитість.

Крок 7. Запашний люля-кебаб доповнюємо лавашем і овочевий нарізкою. Замаринуем цибулю в гранатовому соку. Це ідеальна добавка. За бажанням присмачую соусом. Розширюємо подачу і піднесемо кілька варіантів – часниковий соус томатний або інший. Запрошуємо гостей та дегустуємо. Приємного апетиту!

Голубці з фаршем і рисом

Голубці з фаршем і рисом – популярне блюдо, яке відомо багатьом. Соковите частування готується легко, проте процес досить тривалий. Але це того варто! Рекомендую готувати відразу подвійну порцію і заморозити заготовки. А при необхідності використовувати і тим самим заощадити час.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 7

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Рис – 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Капуста білокачанна – 1 шт.
  • Морква – 200 гр.
  • Томатна паста – 30 гр.
  • Перець запашний горошком – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – 15 гр.
  • Вода – 1,4 л.
  • Оцет – 100 мл
  • Лавровий лист – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю і моркву. З качана знімаємо верхні листи.

Крок 2. З капусти видаляємо качан.

Крок 3. У каструлі кип’ятимо літр води і солимо. Додаємо оцтову кислоту. Занурюємо качан і варимо із закритою кришкою.

Крок 4. Очищені цибулини нарізаємо тонкими півкільцями.

Крок 5. Морквину подрібнюємо теркою. Овочеву нарізку пасеруємо на прогрітій з олією сковорідці.

Крок 6. З капусти по черзі знімаємо листя, і продовжуємо варити.

Крок 7. До фаршу додаємо половину засмажки.

Крок 8. Рисову крупу промиваємо і відправляємо в начинку. Присмачую сіллю і перцем. Вимішуємо.

Крок 9. З капустяних листів обрізаємо ущільнення.

Крок 10. Кожен аркуш начиняємо фаршем і скручуємо конвертиком.

Крок 11. Готуємо товстостінний посуд і застеляємо залишилися листям. Зверху розміщуємо заготовки.

Крок 12. Залишки засмажки з’єднуємо з томатною пастою і готуємо в сковороді заливку.

Крок 13. Насипаємо цукровий пісок, щоб збалансувати смак.

Крок 14. Заливаємо воду. Приправляємо сіллю. Насипаємо горошки перцю і лаврушку. Кип’ятимо.

Крок 15. Томатну заливку розподіляємо по голубців. Чекаємо закипання. Зменшуємо нагрівання і тушкуємо під кришкою 1 годину 30 хвилин.

Крок 16. Ароматні голубці розкладаємо по порціях і додаємо сметану. Їмо смачно і отримуємо задоволення. Приємного апетиту!

Лазанья з лаваша з фаршем в духовці

Лазанья з лаваша з фаршем в духовці – блюдо, яке займе буквально півгодини. «Ледаче» частування – це порятунок для зайнятих господинь. З процесом впорається навіть той, хто з плитою на «ви». Соковите блюдо підходить для сімейних застіль і повсякденного меню. Виходить не тільки смачно, але і ситно!

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3

Склад:

  • Фарш свинячий – 250 гр.
  • Лаваш тонкий – 1 шт.
  • Молоко – 250 мл
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Борошно – 20 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 120 гр.
  • Помідори – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Масло вершкове -25 гр.
  • Орегано – за смаком.
  • Базилік – за смаком.
  • Горіх мускатний – за смаком.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Фарш розморожуємо або використовуємо охолоджений. Рекомендую приготувати домашній фарш, перемоловши свіже м’ясо. З лука прибираємо лушпиння і подрібнюємо.

Крок 2. На прогріту сковороду наливаємо олію й обсмажуємо цибулю до прозорого стану.

Крок 3. Відправляємо до цибулі фарш і готуємо до зміни кольору. При цьому часто розмішуємо.

Крок 4. Приправляємо томатною пастою і цукровим піском. Обсмажуємо.

Крок 5. Промитий помідор трьом на тертці і відправляємо до обжарке.

Крок 6. Насипаємо сіль, перець, базилік і орегано. Розмішуємо і тушкуємо хвилину, і прибираємо з конфорки.

Крок 7. Приготуємо білий соус. На гарячій поверхні розпускаємо вершкове масло і насипаємо борошно.

Крок 8. Обсмажуємо, інтенсивно розмішуючи.

Крок 9. Заливаємо половиною молока і постійно розмішуємо.

Крок 10. Доливаємо молоко, що залишилося, солимо і присмачую мускатним горіхом. Доводимо соус до загусання, інтенсивно розмішуючи віночком.

Крок 11. З лаваша вирізаємо аркуші за формою ємності, яку використовуємо для запікання. Тремо сир.

Крок 12. Якщо немає підходящої форми, використовуємо кулінарне кільце. Встановлюємо його на деко, попередньо застеливши пекарської папером або фольгою. У форму викладаємо лаваш, розподіляємо м’ясний шар, поливаємо соусом.

Крок 13. Чергуючи шари, заповнюємо форму.

Крок 14. Засипаємо сирної стружкою.

Крок 15. Поміщаємо заготовку в прогрітий духова шафа і готуємо 10 хвилин при 190°.

Крок 16. Гарячу акуратно дістаємо лазанью з кільця і подаємо. Якщо чекає зустріч гостей, обов’язково приготуйте! Ніхто не здогадається, що блюдо приготовлено не з листів для лазаньї. Лаваш не тільки економить час на приготування, але і ваш бюджет! Приємного апетиту!

М’ясний рулет з фаршу

М’ясний рулет з фаршу використовують в якості основної страви або закуски. Щоб відтворити рецепт, будуть доступні продукти. Рулет хороший як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. Частування виглядає презентабельно і апетитно. Для начинки використовують все, що подобається. Сьогодні я пропоную приготувати рулет зі шпинатом. Спробуйте, це дуже смачно!

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Фарш яловичий – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Шпинат свіжий – 100 гр.
  • Приправа для мяса – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Перемелюємо яловичину на м’ясорубці або використовуємо готовий фарш. Шпинат промиваємо. Розігріваємо духовку до 190°.

Крок 2. З цибулини прибираємо лушпиння і дрібно ріжемо.

Крок 3. Фарш перекладаємо в об’ємну миску розбиваємо яйце. Додаємо подрібнену цибулю. Насипаємо приправу для м’яса, сіль і перець.

Крок 4. Гарненько розмішуємо масу і відставляємо в сторону.

Крок 5. З промитих листя шпинату обрізаємо стебла.

Крок 6. Сковорідку ставимо на плиту, наливаємо олію. Чекаємо, поки нагріється, і вивантажуємо підготовлені листя.

Крок 7. Смажимо пару хвилин і знімаємо з вогню.

Крок 8. Відміряємо фольгу і складаємо удвічі. Розподіляємо м’ясний фарш, формуючи рівний прямокутник.

Крок 9. У центрі розподіляємо начинку з шпинату.

Крок 10. Подрібнюємо сир на тертці з великими отворами.

Крок 11. Сирну стружку розкладаємо на шпинат і залишаємо трохи для посипання.

Крок 12. Формуємо рулет, акуратно скручуючи. Пакуємо фольгою і переміщаємо в форму. На дно додаємо воду так, щоб вона закривала поверхню. Прибираємо в духовку на 40 хвилин.

Крок 13. Через зазначений час виймаємо деко і обережно знімаємо фольгу. Розподіляємо залишився сир і повертаємо в духовку на 10 хвилин.

Крок 13. Готовий рулет акуратно перекладаємо в посуд для подачі і за бажанням посипаємо зеленню.

Крок 14. Ріжемо на порції і кличемо гостей. Приємного апетиту!

Зрази з фаршу з грибами

Зрази з фаршу з грибами володіють гарним зовнішнім виглядом. Простий рецепт освоїть навіть новачок. Частування готують для святкового столу або для повсякденного меню. Зрази в будь-якому випадку виглядають виграшно. Грибна начинка у м’ясному «панцирі» залишається соковитою, що є великою перевагою у м’ясних стравах.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Гриби печериці – 300 гр.
  • Молоко – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Хліб білий – 2 скибочки.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Зелень – для прикраси.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо 2 яйця. Печериці очистити від шкірки. Фарш використовуємо охолоджений або перекручуємо м’ясо самостійно.

Крок 2. Цибуля позбавляємо від лушпиння і нарізаємо кубиками.

Крок 3. Очищені гриби довільно рубаємо.

Крок 4. На плиті нагріваємо сковорідку з олією без запаху. Кладемо цибулю і припускаємо кілька хвилин.

Крок 5. Перекладаємо гриби і посипаємо сіллю. Так гриби відразу дадуть сік. Смажимо до випаровування вологи.

Крок 6. Відварені яйця звільняємо від шкаралупи і ріжемо, як подобається.

Крок 7. З’єднуємо начинку – яйця і смаження. Додаємо сіль за смаком. Перемішуємо.

Крок 8. Булку розмочуємо в молоці.

Крок 9. Змішуємо фарш з розмоченим батоном, розбиваємо яйце. Солимо і перчимо.

Крок 10. Добре вимішуємо фарш.

Крок 11. М’ясну заготівлю візуально ділимо на кількість зраз. Беремо фарш, розподіляємо на поверхні.

Крок 12. У центр додаємо по ложці ароматної начинки.

Крок 13. Вільні краї складаємо до центру і добре защипуємо. Виходить довгаста заготовка.

Крок 14. У тарілку насипаємо борошно і паніруємо зрази.

Крок 15. Нагріваємо сковорідку виливаємо масло. Розкладаємо котлети. Смажимо на помірній температурі до красивої скоринки.

Крок 16. Повторюємо дії, перевернувши на другу сторону. Обсмаживши всі заготовки, укладаємо їх у сковорідку наливаємо на дно води. Закривши кришкою, доводимо до готовності на мінімальному вогні.

Крок 17. Соковиті зрази декоруємо за бажанням і пригощаємо рідних. Приємного апетиту!

Самса з листкового тіста з фаршем

Самса з листкового тіста з фаршем – чудовий варіант для швидкого перекусу або апетитного частування до чаю. Для рецепту використовують готове листкове тісто, якщо хочуть заощадити час на весь процес. Я використовую домашнє тісто, готую його заздалегідь, і зберігаю в морозилці. А коли хочеться самси або іншої випічки, дістаю з запасів. Рум’яні соковиті пиріжки подобаються всім!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10

Склад:

  • Фарш – 800-850 гр.
  • Кунжут – 2 ч. л.
  • Листкове тісто – 1 кг
  • Яєчні жовтки – 1 шт.
  • Спеції (зіра, коріандр) – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свіже м’ясо подрібнюємо через м’ясорубку або беремо охолоджену заготовку. З цибулин видаляємо лушпиння і нарізаємо як можна дрібніше. Перекладаємо в фарш. Приправимо сіллю і перцем. За бажанням додаємо прянощі. Вимішуємо до однорідності.

Крок 2. Включаємо розігрів духовки, встановлюємо 200°. Листкове тісто розгортаємо на припыленной борошном поверхні, за бажанням злегка прокатуємо тісто качалкою. Розрізаємо на однакові заготовки.

Крок 3. Середину щедро наповнюємо начинкою.

Крок 4. Вільні краї защипуємо в центрі, як показано на фото.

Крок 5. Розгортаємо швом вниз і злегка натискаємо.

Крок 6. Деко вистилаємо папером для випічки або розмазуємо масло по всій поверхні. Укладаємо пиріжки на відстані один від одного. Збовтуємо жовток і промазуємо самсу. Посипаємо кунжутним насінням. Прибираємо випікатися на 30 хвилин.

Крок 7. Гарячу випічку злегка остуджуємо і їмо з гарячим солодким чаєм. Приємного апетиту!