Люля кебаб з фаршу в духовці
Люля-кебаб з фаршу в духовці володіє ніжною і соковитою текстурою. Смак, звичайно, буде відрізнятися, але якщо немає можливості використовувати багаття, це прийнятний варіант. Приготувати люля-кебаб без проблем зможе будь-хто. Фарш використовують магазинний або домашній по вашому розсуду.
Час готування – 1 ч. 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3
Склад:
- Фарш свинячий – 250 гр.
- Фарш яловичий – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Петрушка – 20 гр.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Червоне вино – 50 мл
- Вода – 50 мл
- Гранульований часник – 0,5 ч. л.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,25 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Поміщаємо шпажки в контейнер з водою, і залишаємо насичуватися вологою приблизно на 1 годину. Процедура потрібна для того, щоб в процесі готування дерев’яні шампури не згоріли. Фарш використовуємо рубаний або перекручений. Для любителів баранини, використовуємо її.
Крок 2. Очищаємо цибулю і часник і дрібно рубаємо (або подрібнюємо через м’ясорубку, можна відразу з м’ясом). Петрушку обполіскуємо і подрібнюємо. Зелень використовуємо за смаком.
Крок 3. В об’ємну посуд перекладаємо фарш і подрібнені продукти. Приправляємо соєвим соусом, прянощами і солимо. Спеції додаємо за смаком. Якщо фарш пісний, додаємо сало.
Крок 4. Гарненько розмішуємо масу, відбиваємо, щоб утворилися білі нитки, а маса стала липкою. Прибираємо охолонути приблизно на 1 годину. Якщо є час, залишаємо на ніч.
Крок 5. На деко наливаємо воду і вино. Деко вибираємо такою, щоб зручно було розташувати шпажки.
Крок 6. М’ясну заготівлю ділимо на рівні частини і нанизуємо на шпажки. Укладаємо на деко так, щоб люля-кебаби не стосувалися дна і один одного. Акуратно ставимо в нагріту духовку і печемо при 200° по 10-15 хвилин, перевертаємо і доводимо до готовності. Намагаємося не перетримати, щоб зберегти соковитість.
Крок 7. Запашний люля-кебаб доповнюємо лавашем і овочевий нарізкою. Замаринуем цибулю в гранатовому соку. Це ідеальна добавка. За бажанням присмачую соусом. Розширюємо подачу і піднесемо кілька варіантів – часниковий соус томатний або інший. Запрошуємо гостей та дегустуємо. Приємного апетиту!