Другі страви з фаршу – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

М’ясний рулет з фаршу

М’ясний рулет з фаршу використовують в якості основної страви або закуски. Щоб відтворити рецепт, будуть доступні продукти. Рулет хороший як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. Частування виглядає презентабельно і апетитно. Для начинки використовують все, що подобається. Сьогодні я пропоную приготувати рулет зі шпинатом. Спробуйте, це дуже смачно!

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Фарш яловичий – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Шпинат свіжий – 100 гр.
  • Приправа для мяса – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Перемелюємо яловичину на м’ясорубці або використовуємо готовий фарш. Шпинат промиваємо. Розігріваємо духовку до 190°.

Крок 2. З цибулини прибираємо лушпиння і дрібно ріжемо.

Крок 3. Фарш перекладаємо в об’ємну миску розбиваємо яйце. Додаємо подрібнену цибулю. Насипаємо приправу для м’яса, сіль і перець.

Крок 4. Гарненько розмішуємо масу і відставляємо в сторону.

Крок 5. З промитих листя шпинату обрізаємо стебла.

Крок 6. Сковорідку ставимо на плиту, наливаємо олію. Чекаємо, поки нагріється, і вивантажуємо підготовлені листя.

Крок 7. Смажимо пару хвилин і знімаємо з вогню.

Крок 8. Відміряємо фольгу і складаємо удвічі. Розподіляємо м’ясний фарш, формуючи рівний прямокутник.

Крок 9. У центрі розподіляємо начинку з шпинату.

Крок 10. Подрібнюємо сир на тертці з великими отворами.

Крок 11. Сирну стружку розкладаємо на шпинат і залишаємо трохи для посипання.

Крок 12. Формуємо рулет, акуратно скручуючи. Пакуємо фольгою і переміщаємо в форму. На дно додаємо воду так, щоб вона закривала поверхню. Прибираємо в духовку на 40 хвилин.

Крок 13. Через зазначений час виймаємо деко і обережно знімаємо фольгу. Розподіляємо залишився сир і повертаємо в духовку на 10 хвилин.

Крок 13. Готовий рулет акуратно перекладаємо в посуд для подачі і за бажанням посипаємо зеленню.

Крок 14. Ріжемо на порції і кличемо гостей. Приємного апетиту!