М’ясний рулет з фаршу
М’ясний рулет з фаршу використовують в якості основної страви або закуски. Щоб відтворити рецепт, будуть доступні продукти. Рулет хороший як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. Частування виглядає презентабельно і апетитно. Для начинки використовують все, що подобається. Сьогодні я пропоную приготувати рулет зі шпинатом. Спробуйте, це дуже смачно!
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Склад:
- Фарш яловичий – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Шпинат свіжий – 100 гр.
- Приправа для мяса – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Перемелюємо яловичину на м’ясорубці або використовуємо готовий фарш. Шпинат промиваємо. Розігріваємо духовку до 190°.
Крок 2. З цибулини прибираємо лушпиння і дрібно ріжемо.
Крок 3. Фарш перекладаємо в об’ємну миску розбиваємо яйце. Додаємо подрібнену цибулю. Насипаємо приправу для м’яса, сіль і перець.
Крок 4. Гарненько розмішуємо масу і відставляємо в сторону.
Крок 5. З промитих листя шпинату обрізаємо стебла.
Крок 6. Сковорідку ставимо на плиту, наливаємо олію. Чекаємо, поки нагріється, і вивантажуємо підготовлені листя.
Крок 7. Смажимо пару хвилин і знімаємо з вогню.
Крок 8. Відміряємо фольгу і складаємо удвічі. Розподіляємо м’ясний фарш, формуючи рівний прямокутник.
Крок 9. У центрі розподіляємо начинку з шпинату.
Крок 10. Подрібнюємо сир на тертці з великими отворами.
Крок 11. Сирну стружку розкладаємо на шпинат і залишаємо трохи для посипання.
Крок 12. Формуємо рулет, акуратно скручуючи. Пакуємо фольгою і переміщаємо в форму. На дно додаємо воду так, щоб вона закривала поверхню. Прибираємо в духовку на 40 хвилин.
Крок 13. Через зазначений час виймаємо деко і обережно знімаємо фольгу. Розподіляємо залишився сир і повертаємо в духовку на 10 хвилин.
Крок 13. Готовий рулет акуратно перекладаємо в посуд для подачі і за бажанням посипаємо зеленню.
Крок 14. Ріжемо на порції і кличемо гостей. Приємного апетиту!