Зрази з фаршу з грибами
Зрази з фаршу з грибами володіють гарним зовнішнім виглядом. Простий рецепт освоїть навіть новачок. Частування готують для святкового столу або для повсякденного меню. Зрази в будь-якому випадку виглядають виграшно. Грибна начинка у м’ясному «панцирі» залишається соковитою, що є великою перевагою у м’ясних стравах.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 6
Склад:
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Гриби печериці – 300 гр.
- Молоко – 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Хліб білий – 2 скибочки.
- Борошно – 3 ст. л.
- Зелень – для прикраси.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо 2 яйця. Печериці очистити від шкірки. Фарш використовуємо охолоджений або перекручуємо м’ясо самостійно.
Крок 2. Цибуля позбавляємо від лушпиння і нарізаємо кубиками.
Крок 3. Очищені гриби довільно рубаємо.
Крок 4. На плиті нагріваємо сковорідку з олією без запаху. Кладемо цибулю і припускаємо кілька хвилин.
Крок 5. Перекладаємо гриби і посипаємо сіллю. Так гриби відразу дадуть сік. Смажимо до випаровування вологи.
Крок 6. Відварені яйця звільняємо від шкаралупи і ріжемо, як подобається.
Крок 7. З’єднуємо начинку – яйця і смаження. Додаємо сіль за смаком. Перемішуємо.
Крок 8. Булку розмочуємо в молоці.
Крок 9. Змішуємо фарш з розмоченим батоном, розбиваємо яйце. Солимо і перчимо.
Крок 10. Добре вимішуємо фарш.
Крок 11. М’ясну заготівлю візуально ділимо на кількість зраз. Беремо фарш, розподіляємо на поверхні.
Крок 12. У центр додаємо по ложці ароматної начинки.
Крок 13. Вільні краї складаємо до центру і добре защипуємо. Виходить довгаста заготовка.
Крок 14. У тарілку насипаємо борошно і паніруємо зрази.
Крок 15. Нагріваємо сковорідку виливаємо масло. Розкладаємо котлети. Смажимо на помірній температурі до красивої скоринки.
Крок 16. Повторюємо дії, перевернувши на другу сторону. Обсмаживши всі заготовки, укладаємо їх у сковорідку наливаємо на дно води. Закривши кришкою, доводимо до готовності на мінімальному вогні.
Крок 17. Соковиті зрази декоруємо за бажанням і пригощаємо рідних. Приємного апетиту!