Другі страви з фаршу – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Зрази з фаршу з грибами

Зрази з фаршу з грибами володіють гарним зовнішнім виглядом. Простий рецепт освоїть навіть новачок. Частування готують для святкового столу або для повсякденного меню. Зрази в будь-якому випадку виглядають виграшно. Грибна начинка у м’ясному «панцирі» залишається соковитою, що є великою перевагою у м’ясних стравах.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Гриби печериці – 300 гр.
  • Молоко – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Хліб білий – 2 скибочки.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Зелень – для прикраси.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо 2 яйця. Печериці очистити від шкірки. Фарш використовуємо охолоджений або перекручуємо м’ясо самостійно.

Крок 2. Цибуля позбавляємо від лушпиння і нарізаємо кубиками.

Крок 3. Очищені гриби довільно рубаємо.

Крок 4. На плиті нагріваємо сковорідку з олією без запаху. Кладемо цибулю і припускаємо кілька хвилин.

Крок 5. Перекладаємо гриби і посипаємо сіллю. Так гриби відразу дадуть сік. Смажимо до випаровування вологи.

Крок 6. Відварені яйця звільняємо від шкаралупи і ріжемо, як подобається.

Крок 7. З’єднуємо начинку – яйця і смаження. Додаємо сіль за смаком. Перемішуємо.

Крок 8. Булку розмочуємо в молоці.

Крок 9. Змішуємо фарш з розмоченим батоном, розбиваємо яйце. Солимо і перчимо.

Крок 10. Добре вимішуємо фарш.

Крок 11. М’ясну заготівлю візуально ділимо на кількість зраз. Беремо фарш, розподіляємо на поверхні.

Крок 12. У центр додаємо по ложці ароматної начинки.

Крок 13. Вільні краї складаємо до центру і добре защипуємо. Виходить довгаста заготовка.

Крок 14. У тарілку насипаємо борошно і паніруємо зрази.

Крок 15. Нагріваємо сковорідку виливаємо масло. Розкладаємо котлети. Смажимо на помірній температурі до красивої скоринки.

Крок 16. Повторюємо дії, перевернувши на другу сторону. Обсмаживши всі заготовки, укладаємо їх у сковорідку наливаємо на дно води. Закривши кришкою, доводимо до готовності на мінімальному вогні.

Крок 17. Соковиті зрази декоруємо за бажанням і пригощаємо рідних. Приємного апетиту!