Самса з листкового тіста з фаршем
Самса з листкового тіста з фаршем – чудовий варіант для швидкого перекусу або апетитного частування до чаю. Для рецепту використовують готове листкове тісто, якщо хочуть заощадити час на весь процес. Я використовую домашнє тісто, готую його заздалегідь, і зберігаю в морозилці. А коли хочеться самси або іншої випічки, дістаю з запасів. Рум’яні соковиті пиріжки подобаються всім!
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 10
Склад:
- Фарш – 800-850 гр.
- Кунжут – 2 ч. л.
- Листкове тісто – 1 кг
- Яєчні жовтки – 1 шт.
- Спеції (зіра, коріандр) – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Свіже м’ясо подрібнюємо через м’ясорубку або беремо охолоджену заготовку. З цибулин видаляємо лушпиння і нарізаємо як можна дрібніше. Перекладаємо в фарш. Приправимо сіллю і перцем. За бажанням додаємо прянощі. Вимішуємо до однорідності.
Крок 2. Включаємо розігрів духовки, встановлюємо 200°. Листкове тісто розгортаємо на припыленной борошном поверхні, за бажанням злегка прокатуємо тісто качалкою. Розрізаємо на однакові заготовки.
Крок 3. Середину щедро наповнюємо начинкою.
Крок 4. Вільні краї защипуємо в центрі, як показано на фото.
Крок 5. Розгортаємо швом вниз і злегка натискаємо.
Крок 6. Деко вистилаємо папером для випічки або розмазуємо масло по всій поверхні. Укладаємо пиріжки на відстані один від одного. Збовтуємо жовток і промазуємо самсу. Посипаємо кунжутним насінням. Прибираємо випікатися на 30 хвилин.
Крок 7. Гарячу випічку злегка остуджуємо і їмо з гарячим солодким чаєм. Приємного апетиту!