Другі страви з фаршу – 10 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Їжачки з фаршу на сковороді з підливою

Їжачки з фаршу на сковороді з підливою підходять для повсякденного меню і зустрічі гостей. Оригінальне блюдо виглядає цікаво і повністю відповідає своїй назві. Соковиті їжачки дуже подобаються дітям. Приготувати таку страву не складе праці. Все максимально просто!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Фарш – 500 гр.
  • Картопля – 1 шт.
  • Рис Басматі – 120 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – 2 ст. л.
  • Помідори – 3 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо продуктовий набір. Відміряємо спеції, використовуємо прянощі за смаком. Фарш попередньо дістаємо з морозилки і даємо відтанути. Очищаємо цибулю і картоплю. Промиваємо інші овочі.

Крок 2. У миску з фаршем відправляємо попередньо подрібнену картоплю. Розбиваємо яйце. Приправляємо спеціями і рубаною зеленню. У мене – запаси замороженої зелені.

Крок 3. Гарненько розмішуємо і відбиваємо фарш.

Крок 4. У чашу всипаємо рис і наливаємо окріп. Даємо постояти.

Крок 5. Очищену цибулину рубаємо і припускаємо на сковорідці з олією.

Крок 6. Яскравий перець (можна заморожений) довільно ріжемо і перекладаємо до припущенному луку.

Крок 7. Томати тремо на тертці. Таким чином, звільняємося від шкірки. Можна використовувати консервовані томати у власному соку або розвести томатну пасту.

Крок 8. Томатний соус вливаємо до овочевої засмажки. Приправляємо за смаком. Якщо томати кислят, збалансуйте смак цукровим піском. Тушкуємо соус.

Крок 9. З фаршу скачуємо колобочкі середнього розміру.

Крок 10. Замочений рис проціджуємо і обсипаємо м’ясні колобки, злегка притискаючи крупу.

Крок 11. Таким чином, обсипаємо всі заготовки.

Крок 12. Їжачки перекладаємо в сковорідку з томатною заливкою. Прикриваємо кришкою і тушкуємо при дрібному кипінні. Перевіряємо готовність рису через півгодини. При необхідності дотушиваем.

Крок 13. Сервіруємо частування і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!