Їжачки з фаршу на сковороді з підливою
Їжачки з фаршу на сковороді з підливою підходять для повсякденного меню і зустрічі гостей. Оригінальне блюдо виглядає цікаво і повністю відповідає своїй назві. Соковиті їжачки дуже подобаються дітям. Приготувати таку страву не складе праці. Все максимально просто!
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Фарш – 500 гр.
- Картопля – 1 шт.
- Рис Басматі – 120 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Спеції – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Зелень – 2 ст. л.
- Помідори – 3 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Збираємо продуктовий набір. Відміряємо спеції, використовуємо прянощі за смаком. Фарш попередньо дістаємо з морозилки і даємо відтанути. Очищаємо цибулю і картоплю. Промиваємо інші овочі.
Крок 2. У миску з фаршем відправляємо попередньо подрібнену картоплю. Розбиваємо яйце. Приправляємо спеціями і рубаною зеленню. У мене – запаси замороженої зелені.
Крок 3. Гарненько розмішуємо і відбиваємо фарш.
Крок 4. У чашу всипаємо рис і наливаємо окріп. Даємо постояти.
Крок 5. Очищену цибулину рубаємо і припускаємо на сковорідці з олією.
Крок 6. Яскравий перець (можна заморожений) довільно ріжемо і перекладаємо до припущенному луку.
Крок 7. Томати тремо на тертці. Таким чином, звільняємося від шкірки. Можна використовувати консервовані томати у власному соку або розвести томатну пасту.
Крок 8. Томатний соус вливаємо до овочевої засмажки. Приправляємо за смаком. Якщо томати кислят, збалансуйте смак цукровим піском. Тушкуємо соус.
Крок 9. З фаршу скачуємо колобочкі середнього розміру.
Крок 10. Замочений рис проціджуємо і обсипаємо м’ясні колобки, злегка притискаючи крупу.
Крок 11. Таким чином, обсипаємо всі заготовки.
Крок 12. Їжачки перекладаємо в сковорідку з томатною заливкою. Прикриваємо кришкою і тушкуємо при дрібному кипінні. Перевіряємо готовність рису через півгодини. При необхідності дотушиваем.
Крок 13. Сервіруємо частування і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!