Дзеркальна глазур для торта в домашніх умовах – 8 рецептів з покроковими фото

Дуже смачна карамельна глазур для покриття торта

Карамельна глазур для покриття торта готується з мінімального набору продуктів, має дуже гарний колір і спокусливий аромат. Ваш десерт буде виглядати красиво і витончено.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 1.

Склад:

  • Цукор – 180 гр.
  • Вода – 175 мл
  • Вершки 33 % – 150 мл
  • Крохмаль кукурудзяний – 10 гр.
  • Желатин – 5 гр.

Процес приготування:

1. Желатин замочіть в 25 мілілітрах холодної води.

2. У миску до вершків просійте кукурудзяний крохмаль, змішайте інгредієнти.

3. У каструлю з товстим дном всипте трохи цукру і розтопіть його на повільному вогні, він не повинен горіти.

4. Потім знову додайте чайну ложку цукру, також розтопіть його і продовжуйте, поки весь цукор не буде в рідкому стані.

5. Після цього влийте в карамель 150 мілілітрів теплої води. Перемішуйте масу силіконової лопаткою, поки вся карамель не розчиниться. Потім зніміть каструлю з вогню.

6. Далі тонкою цівкою влийте в карамель вершки з крохмалем, добре перемішайте.

7. На водяній бані розтопити желатин.

8. Желатинову масу введіть в карамельну, добре перемішайте.

9. Пропустіть глазур через дрібне сито.

10. Щоб почати роботу з глазур’ю, її необхідно охолодити до 27 градусів.

Приємного апетиту!