Дуже смачна карамельна глазур для покриття торта
Карамельна глазур для покриття торта готується з мінімального набору продуктів, має дуже гарний колір і спокусливий аромат. Ваш десерт буде виглядати красиво і витончено.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 1.
Склад:
- Цукор – 180 гр.
- Вода – 175 мл
- Вершки 33 % – 150 мл
- Крохмаль кукурудзяний – 10 гр.
- Желатин – 5 гр.
Процес приготування:
1. Желатин замочіть в 25 мілілітрах холодної води.
2. У миску до вершків просійте кукурудзяний крохмаль, змішайте інгредієнти.
3. У каструлю з товстим дном всипте трохи цукру і розтопіть його на повільному вогні, він не повинен горіти.
4. Потім знову додайте чайну ложку цукру, також розтопіть його і продовжуйте, поки весь цукор не буде в рідкому стані.
5. Після цього влийте в карамель 150 мілілітрів теплої води. Перемішуйте масу силіконової лопаткою, поки вся карамель не розчиниться. Потім зніміть каструлю з вогню.
6. Далі тонкою цівкою влийте в карамель вершки з крохмалем, добре перемішайте.
7. На водяній бані розтопити желатин.
8. Желатинову масу введіть в карамельну, добре перемішайте.
9. Пропустіть глазур через дрібне сито.
10. Щоб почати роботу з глазур’ю, її необхідно охолодити до 27 градусів.
Приємного апетиту!