Ескалоп – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Ескалоп в духовці з індички

Ескалоп в духовці з індички являє собою смачне і ситне частування. Приготування ескалопи в духовці робить м’ясо низькокалорійним і дозволяє зберегти фігуру у формі. Соковите блюдо відмінно гармонує з картопляним пюре і може бути як стравою на святковому столі, так і в звичайний день.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе індички – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сухарі панірувальні – 1 ст. л.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Сир – 70 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 1 зубчик

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти для ескалопи.

Крок 2. Ополоснувши і обсушивши індичатину, швидко обсмажуємо на сильному вогні в сковороді, змащеній однією столовою ложкою рослинного масла, щоб зберегти соковитість всередині. Перекладаємо м’ясо в керамічну форму, змащену рослинним маслом. Солимо. Втираємо масажними рухами. Даємо постояти.

Крок 3. Не гаючи часу, в невелику ємність насипаємо панірувальні сухарі, вливаємо рослинне масло. Додаємо тертий часник (або замінюємо гранульованим) і жовток. Білок прибираємо в холодильник і використовуємо для інших страв.

Крок 4. Об’єднуємо інгредієнти перемішуючими рухами. Дрібно натираємо сир (жирність продукту не принципова) і змішуємо з приготовленої раніше субстанцією. Приправляємо перцем. Розмішуємо.

Крок 5. Розподіляємо сирну масу з птиці і добре притискаємо.

Крок 6. Запікаємо 25 хвилин при 180°С.

Крок 7. Подаємо з картопляним пюре або іншим гарніром на свій розсуд. Для тих, хто стежить за споживаними калоріями, підійдуть печені овочі або нарізка з свіжих овочів. Низькокалорійне блюдо добре насичує і не позначиться на фігурі. Приємного апетиту!