Фалафель – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з фото

Домашній фалафель з гороху в духовці

Запечений фалафель – це більш легкий і корисний варіант живильного страви. Приготувати його можна з гороху. З простої домашньої ідеєю справляться навіть новачки в кулінарії. Спробуйте!

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Горох колотий – 200 гр.
  • Часник – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

1. Горох відварюємо до готовності і подрібнюємо його в блендері до дрібної кашки.

2. Окремо подрібнюємо цибулю з часником і зеленню.

3. З’єднуємо обидві частини, посипаємо їх сіллю, спеціями і поливаємо рослинним маслом. Вимішуємо до отримання однорідного тіста.

4. Ліпимо з заготівлі невеликі кульки. Викладаємо їх на деко з пергаментом і випікаємо 15-20 хвилин. Відповідна температура 180-200 градусів.

5. Гарячий гороховий фалафель готовий. Подавайте до столу з гарніром або овочами!