Домашній фалафель з гороху в духовці
Запечений фалафель – це більш легкий і корисний варіант живильного страви. Приготувати його можна з гороху. З простої домашньої ідеєю справляться навіть новачки в кулінарії. Спробуйте!
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Горох колотий – 200 гр.
- Часник – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 30 мл
Процес приготування:
1. Горох відварюємо до готовності і подрібнюємо його в блендері до дрібної кашки.
2. Окремо подрібнюємо цибулю з часником і зеленню.
3. З’єднуємо обидві частини, посипаємо їх сіллю, спеціями і поливаємо рослинним маслом. Вимішуємо до отримання однорідного тіста.
4. Ліпимо з заготівлі невеликі кульки. Викладаємо їх на деко з пергаментом і випікаємо 15-20 хвилин. Відповідна температура 180-200 градусів.
5. Гарячий гороховий фалафель готовий. Подавайте до столу з гарніром або овочами!