Фаршировані макарони фаршем – 10 рецептів макаронів з фаршем в духовці на сковороді з фото

Одна з традиційних італійських страв – макарони, начинені фаршем. Поживне і смачне частування давно поширився по всьому світу. Його часто готують на обід або вечеря в багатьох сім’ях. Пропонуємо скористатися підбіркою з 10 перевірених рецептів з покроковим описом.

Фаршировані макарони черепашки в духовці

Ситне і яскраве за смаком частування для вашого столу – макарони з начинкою, запечені в духовці. Ніжне і соковите блюдо подають в гарячому вигляді в доповненні зі свіжими овочами або соліннями.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Макарони 250 гр. черепашок
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Моркву ½ шт.
  • Фарш мясний 350 гр.
  • Сметана 2 ст. л.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 80 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати фаршировані макарони м’ясним фаршем? Подрібнюємо цибулю, моркву натираємо. Тушкуємо овочі в олії до м’якого стану.
  2. Додаємо до овочів і м’ясний фарш. Солимо, перчимо маси, розмішуємо її і готуємо 5-10 хвилин.
  3. Макарони черепашки відварюємо до готовності в підсоленій воді. Відкидаємо їх на друшляк і охолодити.
  4. Повертаємося до начинки. Доповнюємо її однією ложкою сметани, розмішуємо і прибираємо з вогню.
  5. Акуратно розміщуємо начинку в кожну відварену мушлю.
  6. Фаршировані макарони розкладаємо по листу. Поливаємо їх сумішшю з сметани і томатної пасти.
  7. Далі обсипаємо блюдо тертим сиром. Випікаємо продукт 10 хвилин при температурі 180 градусів.
  8. Ароматні макарони з начинкою готові. Розкладайте їх по тарілках і подавайте до столу!

Як приготувати фаршировані макаронні трубочки в духовці?

Яскраве блюдо в італійському стилі легко приготувати в домашніх умовах. Оцініть простий кулінарний рецепт – фаршировані макаронні трубочки в духовці. Частування порадує своїм смаком і поживними властивостями.

Час готування: 1 год

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Макарони трубочки – 14 шт.
  • Фарш м’ясний – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Паста томатна – 200 гр.
  • Вершки – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Очищаємо і дрібно ріжемо цибулю і моркву натираємо. Тушкуємо овочі на рослинному маслі до м’якості.

2. Відправляємо овочеву піджарку в м’ясний фарш. Сюди ж кладемо подрібнену зелень, сіль і мелений перець. Розмішуємо вміст.

3. Кожну макаронну трубочку щільно набираємо начинкою їх фаршу і овочів. Занурюємо заготовку у форму для випікання.

4. Томатну пасту розмішуємо з вершками і подрібненою зеленню за смаком. Вливаємо суміш в загальну страву.

5. Посипаємо поверхню тертим сиром. Випікаємо блюдо 45 хвилин. Духовка повинна бути заздалегідь розігріта до 180 градусів.

6. Готову страву виймаємо з духовки. Залишаємо його до невеликого охолодження, щоб зручніше було нарізати. Потім розкладаємо порції по тарілках і угощаемся!

Простий і швидкий рецепт фаршированих макароных на сковороді

Поживна і цікаве за смаком частування для вашого столу – фаршировані макарони, приготовані в сковороді. Блюдо стане відмінним рішенням для сімейного обіду або вечері.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Макарони – 300 гр.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана – 1 склянка
  • Молоко – 200 мл
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. Фарш обсмажуємо в олії з сіллю, перцем, подрібненою цибулею і зеленню. Розмішуємо масу і даємо їй охолонути.

2. Відміряємо потрібну кількість макаронів. Вироби повинні бути великими. Можна взяти черепашки.

3. Щільно начиняємо макаронні вироби фаршем зі спеціями.

4. Викладаємо фарширований продукт в сковороду.

5. Окремо змішуємо молоко зі сметаною, перцем і зеленню за смаком. Розмішуємо до однорідності.

6. Макарони з начинкою заливаємо підготовленою сумішшю.

7. Тушкуємо страву на слабкому вогні близько 20 хвилин.

8. Готові макарони з начинкою можна розкладати по тарілках, доповнювати овочами і подавати до столу!

Покроковий рецепт приготування фаршированих макаронів у вершках

Просте і смачне частування для вашого обіднього столу – фаршировані макарони, запечені в ніжних вершках. Готову страву не вимагає додаткового гарніру. Можна подавати зі свіжими овочами та зеленню.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Макарони черепашки – 14 шт.
  • Фарш м’ясний – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вершки – 300 мл
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти. Фарш заздалегідь розморожуємо, очищаємо овочі.

2. Відварюємо макарони в підсоленій воді до готовності. Час варіння буде зазначено на упаковці.

3. У сковороду вливаємо олію. Сюди ж кладемо фарш з подрібненими овочами. Тушкуємо блюдо 7-10 хвилин. Солимо і посипаємо спеціями за смаком.

4. Даємо охолонути продуктам. Начинку щільно викладаємо в відварені черепашки.

5. Кладемо підготовлений продукт у форму для випікання. Заливаємо масу вершками і посипаємо тертим сиром.

6. Ставимо страву в розігріту духовку на 15 хвилин. Після ділимо на порції і подаємо до столу!

Смачні макарони з фаршем і сметаною, запечені в духовці

Оригінальне блюдо для вашого столу – макарони з начинкою, запечені в духовці в сметанному соусі. Ніжне блюдо відрізняється простотою приготування і неймовірною поживністю. Подавайте зі свіжими овочами до обіду або вечері!

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Макарони чобітки – 200 гр.
  • Фарш м’ясний – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Для соусу:

  • Сметана – 100 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. У загальній мисці з’єднуємо фарш, подрібнені зубчики часнику, цибуля і кріп. Сюди ж додаємо сіль і перець. Розмішуємо.

2. Великі макарони підсмажуємо на олії до золотистого відтінку.

3. Остуджуємо макарони і начиняє їх підготовленим фаршем.

4. Викладаємо продукт з начинкою на деко. Сюди ж вливаємо розмішати з водою сметану. Додаємо за смаком сіль, спеції і подрібнену зелень.

5. Накриваємо форму фольгою і ставимо її в розігріту до 180 градусів духовку.

6. Випікаємо блюдо 25 хвилин з фольгою і ще 10 хвилин без неї.

7. Готову страву розкладаємо по тарілках і доповнюємо свіжими овочами. Можна подавати до столу!

Фаршировані макарони в духовці з соусом бешамель

Неймовірно поживне і яскраве блюдо для вашого столу – фаршировані макарони під ніжним соусом бешамель. Готове частування нагадає домашню лазанью. Подавайте до обіду або вечері.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Макарони каннелоні – 250 гр.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Помідор – 4 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для соусу:

  • Молоко – 1 л
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Борошно – 90 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Фарш викладаємо в сковороду з рослинним маслом. Додаємо сюди сіль і перець, розмішуємо і обсмажуємо до зміни кольору.

2. Дрібно нарізаємо помідори, цибулю і зубчики часнику. Окремо обсмажуємо овочі 5-7 хвилин.

3. З’єднуємо підготовлений фарш з овочевою піджаркою і ретельно перемішуємо.

4. Приступимо до приготування соусу бешамель. У сковороді розтоплюємо вершкове масло і додаємо до нього борошно.

5. Слідом вливаємо молоко і додаємо сіль. Помішуємо масу і готуємо на слабкому вогні до загусання.

6. Макарони акуратно починаємо масою з фаршу і овочів.

7. Наповнені трубочки викладаємо у форму для випікання. Заливаємо продукти соусом бешамель.

8. Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 180 градусів, після посипаємо його тертим сиром і тримаємо в духовці ще 10 хвилин.

9. Апетитне блюдо під соусом бешамель готово. Діліть його на порції і подавайте до столу!

Ситні і дуже смачні макарони-черепашки з фаршем і грибами

Неймовірно апетитний і смачне блюдо для домашнього столу – макарони, фаршировані грибами і фаршем. Частування італійської кухні порадує особливої поживністю. Подавайте до обіду або вечері.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Макарони черепашки – 30 шт.
  • Стегно куряче – 4 шт.
  • Гриби печериці – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сир – 200 гр.
  • Вершки – 1 склянка
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти. Гриби ретельно промиваємо. З курячих стегон виймаємо кісточки і знімаємо шкірку.

2. Дрібно нарізаємо цибулю і одну другу частину його смажимо на олії до рум’янцю.

3. Сюди ж додаємо дрібно порізані гриби.

4. Продовжуємо тушкувати продукти до готовності печериць.

5. Куряче м’ясо пропускаємо через м’ясорубку або дрібно нарізаємо. Викладаємо в загальну масу.

6. Посипаємо продукти сіллю і перцем. Розмішуємо і тримаємо на вогні до готовності.

7. Викладаємо курячий фарш з грибами в глибоку миску. Даємо йому охолонути.

8. Макаронні вироби відварюємо до напівготовності у підсоленій воді. Відкидаємо на друшляк і даємо охолонути.

9. У сотейнику розтоплюємо шматочок вершкового масла. Тут же смажимо ріпчасту цибулю і подрібнені зубчики часнику.

10. Вливаємо в ароматну масу вершки.

11. Сюди ж переливаємо масло від грибів і фаршу.

12. Посипаємо соус сіллю і меленим перцем за смаком.

13. В цю ж масу кладемо половинку тертого сиру.

14. Продовжуємо варити масу до однорідності. Прибираємо з вогню.

15. Залишився тертий сир кладемо в миску з обсмаженою фаршем і грибами.

16. Сюди відправляємо і подрібнений пучок кропу.

17. Розбиваємо в начинку куряче яйце.

18. Ретельно вимішуємо продукти.

19. Остиглі черепашки начиняємо заготівлею з фаршу і грибів.

20. Розподіляємо макаронні заготовки по формі для випікання.

21. Заливаємо продукт соусом з вершків.

22. Форму з стравою накриваємо фольгою і ставимо на 15 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.

23. Апетитні черепашки з грибами і фаршем готові. Розкладайте частування по порційних тарілках і подавайте до столу.

Соковиті фаршировані макарони з фаршем та сиром

Макаронні вироби можна приготувати за оригінальним рецептом з додаванням фаршу і сиру. Готове блюдо вийде соковитим всередині і хрустким зовні. Можна подавати до домашнього обіду.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Макарони – 250 гр.
  • Фарш – 350 гр.
  • Сир твердий – 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – ½ шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. Для приготування страви вибираємо великі макаронні вироби. Відварюємо до готовності в підсоленій воді.

2. У глибокій мисці з’єднуємо м’ясний фарш з подрібненою цибулею і невеликою кількістю твердого сиру, тертого на середній тертці. Сюди ж додаємо сіль, перець і ретельно розмішуємо.

3. Акуратно починаємо охолоджені макарони м’ясної заготівлею. Викладаємо продукт на обмащений маслом форму для випікання. Готуємо при 180 градусах близько 15 хвилин.

4. Слідом обсипаємо блюдо залишилися натертим сиром.

5. Тримаємо в духовці ще 10-15 хвилин, поки не утвориться хрустка сирна скоринка.

6. Готову страву ділимо на порції і ставимо на стіл в гарячому вигляді.

Як приготувати фаршировані макарони в томатному соусі в домашніх умовах?

Апетитні домашні макарони з фаршем можна приготувати в томатному соусі. Блюдо вийде неймовірно соковитим і ароматним. Порадуйте близьких оригінальним поживною стравою для обіду або вечері.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Макарони – 500 гр.
  • Філе куряче – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Соус томатний – 150 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Вода – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
  • Петрушка – для подачі.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Куряче філе розбираємо на дрібні шматочки і кладемо їх у чашу блендера.

2. Сюди ж відправляємо і куряче яйце.

3. Приєднуємо до маси шматочки цибулі. Перемелюємо продукти.

4. Далі додаємо сіль, хмелі-сунелі і подрібнений кріп. Розмішуємо.

5. Отриманий фарш кладемо на сковороду з оливковою олією. Розмішуємо масу і готуємо до зміни кольору.

6. Необхідну кількість великих макаронів відварюємо до готовності в підсоленій воді.

7. Начиняємо макаронні вироби остившім фаршем.

8. У томатний соус додаємо сіль і гарячу воду. Розмішуємо.

9. Форму для випікання обмазуємо вершковим маслом. Сюди ж виливаємо томатний соус і кладемо макарони з начинкою.

10. Натираємо сир і обсипаємо ним страву.

11. Випікаємо 10 хвилин при температурі 170-180 градусів.

12. Апетитне блюдо готове. Діліть його на порції, прикрашайте свіжої петрушкою і подавайте до столу!

Простий і смачний рецепт макаронів з фаршем всередині в мультиварці

Ситні макарони з начинкою з фаршу можна приготувати в мультиварці. Такий спосіб приготування дозволить заощадити ваш час. Страва порадує яскравим смаком і привабливим зовнішнім виглядом.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Макарони великі – 12 шт.
  • Фарш м’ясний – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Вода – 500 мл
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Беремо готовий фарш або прокручуємо шматки м’яса в м’ясорубці.

2. Очищаємо головку цибулі і дрібно нарізаємо її.

3. Подрібнений продукт приєднуємо до м’ясного фаршу.

4. У загальну масу додаємо сіль і спеції за смаком. Перемішуємо вміст.

5. У великі макарони щільно розміщуємо м’ясну начинку зі спеціями.

6. Викладаємо заготовку з макаронних виробів в чашу мультиварки.

7. Заливаємо продукти двома склянками води. Сюди ж кладемо лавровий лист.

8. Закриваємо чашу кришкою і вмикаємо режим для варіння на 30 хвилин.

9. Через деякий час додаємо в блюдо тертий сир. Знову закриваємо кришкою і даємо настоятися страви ще 10 хвилин.

10. Розкладаємо ситне частування по тарілках, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.