Форель на сковороді – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Як посмажити форель на сковороді цілком?

Для початку риба посипається сіллю з перцем. Далі всередину закладається петрушка, все обмазується майонезом і маринується в контейнері або пакеті 30-60 хвилин. Потім форель обвалюється в борошні і обсмажується з двох сторін до рум’яної скоринки. Готове блюдо подається до столу з гарніром і овочами.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Форель річкова – 3 шт.
  • Майонез – 3-4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Петрушка свіжа – 3 гілочки.
  • Борошно пшеничне – 3-4 ст. л.
  • Мука кукурудзяна – 3-4 ст. л.
  • Масло рослинне – 3-4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку промиваємо тушки форелі, після чого витираємо їх насухо паперовими рушниками і посипаємо свіжомеленим чорним перцем за смаком.

Крок 2. Всередину риби закладаємо по гілочці петрушки і зверху обмазуємо всі тонким шаром майонезом. Далі перекладаємо форель в контейнер або пакет і даємо постояти при кімнатній температурі протягом 30-60 хвилин.

Крок 3. Через час, необхідний рибу обвалюють у тонкому шарі суміші пшеничного та кукурудзяного борошна.

Крок 4. На сковороді прожарюємо протягом 4-5 хвилин рослинне масло й обсмажуємо на ньому форель по 6-10 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки.

Крок 5. Перекладаємо готову форель на тарілку і подаємо до столу з улюбленим гарніром і салатом зі свіжих овочів і зелені. Приємного апетиту!