Як посмажити форель на сковороді цілком?
Для початку риба посипається сіллю з перцем. Далі всередину закладається петрушка, все обмазується майонезом і маринується в контейнері або пакеті 30-60 хвилин. Потім форель обвалюється в борошні і обсмажується з двох сторін до рум’яної скоринки. Готове блюдо подається до столу з гарніром і овочами.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Форель річкова – 3 шт.
- Майонез – 3-4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Петрушка свіжа – 3 гілочки.
- Борошно пшеничне – 3-4 ст. л.
- Мука кукурудзяна – 3-4 ст. л.
- Масло рослинне – 3-4 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку промиваємо тушки форелі, після чого витираємо їх насухо паперовими рушниками і посипаємо свіжомеленим чорним перцем за смаком.
Крок 2. Всередину риби закладаємо по гілочці петрушки і зверху обмазуємо всі тонким шаром майонезом. Далі перекладаємо форель в контейнер або пакет і даємо постояти при кімнатній температурі протягом 30-60 хвилин.
Крок 3. Через час, необхідний рибу обвалюють у тонкому шарі суміші пшеничного та кукурудзяного борошна.
Крок 4. На сковороді прожарюємо протягом 4-5 хвилин рослинне масло й обсмажуємо на ньому форель по 6-10 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки.
Крок 5. Перекладаємо готову форель на тарілку і подаємо до столу з улюбленим гарніром і салатом зі свіжих овочів і зелені. Приємного апетиту!