Форель, тушкована в сметані на сковороді
Спочатку форель фарширується зеленню, після чого обвалюється у мелених сухарях, борошні і обсмажується на рослинному маслі. Далі все заливається сумішшю сметани з вершками і гаситься протягом 25 хвилин на невеликому вогні. Готову страву перекладається на тарілку і подається до столу.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Форель свіжа – 2-4 шт.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Сухарі панірувальні – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 6 ст. л.
- Зелень кропу або петрушки – за смаком.
- Сметана – 1 ст. л.
- Вершки – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку відрізаємо у форелі голови, рибу очищаємо від луски і ретельно промиваємо під проточною водою. Далі посипаємо все сіллю, а всередину черевця закладаємо зелень петрушки або кропу.
Крок 2. Тепер обвалюємо форель в панірувальних сухарях з двох сторін, а потім в тонкому шарі борошна.
Крок 3. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому рибу з двох боків до золотистої скоринки.
Крок 4. В окремій ємності збиваємо сметану з вершками, додаємо сіль за смаком, чорний мелений перець і приправи. Заливаємо цією сумішшю форель і тушкуємо все протягом 25 хвилин на невеликому вогні.
Крок 5. Готову страву розкладаємо по тарілках і подаємо до столу зі свіжою зеленню, салатом з овочів. Приємного апетиту!