Форель на сковороді – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Форель, тушкована в сметані на сковороді

Спочатку форель фарширується зеленню, після чого обвалюється у мелених сухарях, борошні і обсмажується на рослинному маслі. Далі все заливається сумішшю сметани з вершками і гаситься протягом 25 хвилин на невеликому вогні. Готову страву перекладається на тарілку і подається до столу.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Форель свіжа – 2-4 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сухарі панірувальні – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 6 ст. л.
  • Зелень кропу або петрушки – за смаком.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Вершки – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку відрізаємо у форелі голови, рибу очищаємо від луски і ретельно промиваємо під проточною водою. Далі посипаємо все сіллю, а всередину черевця закладаємо зелень петрушки або кропу.

Крок 2. Тепер обвалюємо форель в панірувальних сухарях з двох сторін, а потім в тонкому шарі борошна.

Крок 3. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому рибу з двох боків до золотистої скоринки.

Крок 4. В окремій ємності збиваємо сметану з вершками, додаємо сіль за смаком, чорний мелений перець і приправи. Заливаємо цією сумішшю форель і тушкуємо все протягом 25 хвилин на невеликому вогні.

Крок 5. Готову страву розкладаємо по тарілках і подаємо до столу зі свіжою зеленню, салатом з овочів. Приємного апетиту!