Форель на сковороді – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Соковита форель з овочами на сковороді

На сковороді обсмажується червоний перець, помідори черрі і ріпчасту цибулю. Потім овочі перекладають на тарілку, і там смажиться форель. Готова риба розкладається по тарілках, зверху викладаються овочі і все подається до столу. Виходить дуже смачне і ароматне блюдо на обід або вечерю.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Форель філе – 400 гр.
  • Помідори черрі – 8 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Чебрець – 1 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для початку добре промиваємо під проточною водою філе форелі, після чого насухо витираємо його паперовими рушниками. Далі рибу розрізаємо на 4 шматки, посипаємо їх сіллю, чорним меленим перцем і чебрецем.

Крок 2. Солодкий перець добре промиваємо, видаляємо серцевину і нарізаємо його соломкою. Помідори черрі ріжемо на половинки. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.

Крок 3. На сковороді розігріваємо дві столові ложки оливкової олії і обсмажуємо там солодкий перець, помідори черрі і ріпчасту цибулю протягом 5 хвилин. Далі перекладаємо їх на окреме блюдо.

Крок 4. У цю ж сковороду наливаємо олію і обсмажуємо на ньому форель з двох сторін по 6 хвилин з кожного до готовності.

Крок 5. Перекладаємо готову рибу на порційні тарілки, зверху викладаємо готові овочі і подаємо до столу в якості обіду або вечері. Приємного апетиту!