Як приготувати смачні фрикадельки у вершково-томатному соусі?
Томати додають приємну кислинку соусу з вершків і доповнюють смак м’яса. Такі фрикадельки краще доповнювати пастою або картопляним пюре. Готується страва досить швидко і не вимагає особливих навичок в кулінарії.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Фарш м’ясний (курка і яловичина) – 600 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Приправа для фаршу – за смаком.
- Паприка червона мелена – 1 ч. л.
- Паста томатна – 2 ст.л.
- Вершки 30% — 50 мл
- Бульйон курячий – 150 мл
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Фарш змішати з половиною дрібно натертої цибулини, сіллю, яйцем, перцем, паприкою і спеціями.
2. Сформувати з фаршу невеликі кульки, обваляти їх у борошні і обсмажити в глибокій сковороді, щоб підрум’янилися. Фрикадельки викласти в інший посуд.
3. У маслі, В якому готувалися м’ясні кульки, пасерувати половину крупно нарізаної цибулини і натертої моркви.
4. До овочів додати бульйон і томатну пасту, приправити і додати роздавлений часник. Соус прогрівати близько 5 хвилин, потім влити вершки і добре перемішати.
5. В томатно-вершкову масу викласти обсмажені фрикадельки і томити їх в соусі на мінімальному вогні близько 10 хвилин. Додати лавровий лист, перемішати і продовжувати готувати ще 10 хвилин під кришкою. Подавати з гарніром і зеленню.