Фрикадельки у вершковому соусі

Як приготувати смачні фрикадельки у вершково-томатному соусі?

Томати додають приємну кислинку соусу з вершків і доповнюють смак м’яса. Такі фрикадельки краще доповнювати пастою або картопляним пюре. Готується страва досить швидко і не вимагає особливих навичок в кулінарії.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Фарш м’ясний (курка і яловичина) – 600 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Приправа для фаршу – за смаком.
  • Паприка червона мелена – 1 ч. л.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Вершки 30% — 50 мл
  • Бульйон курячий – 150 мл
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Фарш змішати з половиною дрібно натертої цибулини, сіллю, яйцем, перцем, паприкою і спеціями.

2. Сформувати з фаршу невеликі кульки, обваляти їх у борошні і обсмажити в глибокій сковороді, щоб підрум’янилися. Фрикадельки викласти в інший посуд.

3. У маслі, В якому готувалися м’ясні кульки, пасерувати половину крупно нарізаної цибулини і натертої моркви.

4. До овочів додати бульйон і томатну пасту, приправити і додати роздавлений часник. Соус прогрівати близько 5 хвилин, потім влити вершки і добре перемішати.

5. В томатно-вершкову масу викласти обсмажені фрикадельки і томити їх в соусі на мінімальному вогні близько 10 хвилин. Додати лавровий лист, перемішати і продовжувати готувати ще 10 хвилин під кришкою. Подавати з гарніром і зеленню.