Смачні фрикадельки з рисом у підливці з томатної пасти
Фрикадельки ще мило називають м’ясними їжачками, так як після гасіння рис починає виступати на поверхню і нагадує голки їжака. Блюдо дуже смачне і зробить соковитим будь гарнір.
Час готування: 100 мін.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6-7.
Склад:
- Фарш – 650 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Рис – 100 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – 2-3 зуб.
- Для томатного соусу:
- Пюре з томатів – 350-400 мл
- Сіль – за смаком.
- Базилік сушений – за смаком.
- Масло рослинне – для змазування форми.
Процес приготування:
1. Рис промийте кілька разів і відваріть до готовності. У мисці змішайте фарш, подрібнену цибулю, часник, варений рис, куряче яйце, сіль і мелений перець.
2. Змочіть Руки водою і сформуйте з фаршу круглі фрикадельки. Форму для запікання змастіть рослинний маслом і викладіть в неї фрикадельки. Форму відправте в духовку, розігріту до 200 градусів на 20-30 хвилин.
3. Томатне пюре перекладіть в каструлю з товстим дном, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Додайте в підливку сіль і сухий базилік.
4. Томатним соусом залийте фрикадельки, прикрийте форму фольгою і поверніть в духовку. Запікайте блюдо при 180 градусах ще 30-40 хвилин.
5. Блюдо виходить дуже смачним і апетитним на вигляд. Посипте його зеленню і подавайте з гарніром на свій смак.
Приємного апетиту!