Фрикадельки в томатному соусі – 7 рецептів на сковороді в духовці з фото покроково

Смачні фрикадельки з рисом у підливці з томатної пасти

Фрикадельки ще мило називають м’ясними їжачками, так як після гасіння рис починає виступати на поверхню і нагадує голки їжака. Блюдо дуже смачне і зробить соковитим будь гарнір.

Час готування: 100 мін.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6-7.

Склад:

  • Фарш – 650 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Для томатного соусу:
  • Пюре з томатів – 350-400 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Рис промийте кілька разів і відваріть до готовності. У мисці змішайте фарш, подрібнену цибулю, часник, варений рис, куряче яйце, сіль і мелений перець.

2. Змочіть Руки водою і сформуйте з фаршу круглі фрикадельки. Форму для запікання змастіть рослинний маслом і викладіть в неї фрикадельки. Форму відправте в духовку, розігріту до 200 градусів на 20-30 хвилин.

3. Томатне пюре перекладіть в каструлю з товстим дном, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Додайте в підливку сіль і сухий базилік.

4. Томатним соусом залийте фрикадельки, прикрийте форму фольгою і поверніть в духовку. Запікайте блюдо при 180 градусах ще 30-40 хвилин.

5. Блюдо виходить дуже смачним і апетитним на вигляд. Посипте його зеленню і подавайте з гарніром на свій смак.

Приємного апетиту!