Покроковий рецепт приготування фрикадельок в томатно-сметанному соусі
Фрикадельки в томатно-сметанному соусі виходять ніжними і соковитими. В якості ідеального гарніру до них підійде варена картопля або гречана каша.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Фарш – 500 гр.
- Рис – 100 гр.
- Булка – 50 гр.
- Молоко – 70-90 мл
- Для соусу:
- Паста томатна – 350 мл
- Сметана – 350 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Рис відваріть до готовності.
2. Булочку замочити у молоці, потім розімніть її руками.
3. До фаршу додайте розм’якшену булку, варений рис, сіль і перець, добре перемішайте інгредієнти.
4. Для соусу змішайте томатну пасту і сметану, посоліть і приправте його за смаком. Якщо соус вийшов дуже густим, його можна розбавити кип’яченою водою.
5. З фаршу зліпити круглі фрикадельки, викладіть їх в жароміцну форму.
6. Фрикадельки залийте соусом і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 40-45 хвилин.
7. Готові фрикадельки посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!