Фрикадельки в томатному соусі – 7 рецептів на сковороді в духовці з фото покроково

Покроковий рецепт приготування фрикадельок в томатно-сметанному соусі

Фрикадельки в томатно-сметанному соусі виходять ніжними і соковитими. В якості ідеального гарніру до них підійде варена картопля або гречана каша.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Фарш – 500 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Булка – 50 гр.
  • Молоко – 70-90 мл
  • Для соусу:
  • Паста томатна – 350 мл
  • Сметана – 350 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Рис відваріть до готовності.

2. Булочку замочити у молоці, потім розімніть її руками.

3. До фаршу додайте розм’якшену булку, варений рис, сіль і перець, добре перемішайте інгредієнти.

4. Для соусу змішайте томатну пасту і сметану, посоліть і приправте його за смаком. Якщо соус вийшов дуже густим, його можна розбавити кип’яченою водою.

5. З фаршу зліпити круглі фрикадельки, викладіть їх в жароміцну форму.

6. Фрикадельки залийте соусом і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 40-45 хвилин.

7. Готові фрикадельки посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!