Як приготувати смачні рибні фрикадельки в томатному соусі?
Легка, майже дієтична інтерпретація всіма улюблених фрикадельок в томатному соусі. Замість звичайного м’ясного фаршу буде використано рибне філе. Блюдо виходить дуже смачним, соковитим і корисним.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Філе кети – 700 гр.
- Крихти хлібні – 100 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Зелень – за смаком.
- Для соусу:
- Помідори у власному соку – 500 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Паприка – 1 ч. л.
- Зіра мелена – 1 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Цукор – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Рибне філе прокрутіть через м’ясорубку, додайте до фаршу подрібнений хліб, порізану зелень і куряче яйце. Перемішайте, посоліть і приправте за смаком.
2. Руки змочіть холодною водою і зліпіть круглі фрикадельки. Поки готується соус, фрикадельки можна прибрати в холодильник.
3. Зубчики часнику і ріпчасту цибулю покладіть в блендер, подрібнити овочі. Отриману масу пасеруйте на олії, потім додайте мелену паприку і зіру.
4. Далі додайте на сковороду подрібнені помідори, сіль і цукор, тушкуйте на середньому вогні близько 15 хвилин, періодично помішуйте.
5. Потім в томатний соус викладіть рибні фрикадельки. Накрийте Сковороду кришкою і тушкуйте на повільному вогні 15-20 хвилин.
6. Подавайте рибні фрикадельки в гарячому вигляді з вареним рисом і зеленню.
Приємного апетиту!