Фрикадельки в томатному соусі – 7 рецептів на сковороді в духовці з фото покроково

Як приготувати смачні рибні фрикадельки в томатному соусі?

Легка, майже дієтична інтерпретація всіма улюблених фрикадельок в томатному соусі. Замість звичайного м’ясного фаршу буде використано рибне філе. Блюдо виходить дуже смачним, соковитим і корисним.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Філе кети – 700 гр.
  • Крихти хлібні – 100 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Для соусу:
  • Помідори у власному соку – 500 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Зіра мелена – 1 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Цукор – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Рибне філе прокрутіть через м’ясорубку, додайте до фаршу подрібнений хліб, порізану зелень і куряче яйце. Перемішайте, посоліть і приправте за смаком.

2. Руки змочіть холодною водою і зліпіть круглі фрикадельки. Поки готується соус, фрикадельки можна прибрати в холодильник.

3. Зубчики часнику і ріпчасту цибулю покладіть в блендер, подрібнити овочі. Отриману масу пасеруйте на олії, потім додайте мелену паприку і зіру.

4. Далі додайте на сковороду подрібнені помідори, сіль і цукор, тушкуйте на середньому вогні близько 15 хвилин, періодично помішуйте.

5. Потім в томатний соус викладіть рибні фрикадельки. Накрийте Сковороду кришкою і тушкуйте на повільному вогні 15-20 хвилин.

6. Подавайте рибні фрикадельки в гарячому вигляді з вареним рисом і зеленню.

Приємного апетиту!