Галушки – страва, популярний у всьому світі. Їх готують з самих різних продуктів і в кожній країні вони мають свою назву. Форма галушок зазвичай стандартна – небудь кульки, або бруски. Їх спочатку замішують і скачують, а потім додають в бульйон.
Галушки для супу з борошна і яйця
Дивно, але з галушками їдять перші страви навіть найвибагливіші діти і дорослі. Рецепт приготування галушок для супу дуже простий і складається з мінімального набору продуктів.
Інгредієнти на
4 порц.
- Яйце куряче 2 шт.
- Борошно пшеничне 6 ст. л.
- Сіль 1 щіпка
Процес приготування:
- Як приготувати галушки для супу? У невелику за розміром миску вбиваємо 2 яйця і додаємо до них одну дрібку солі.
- Збиваємо яйця з сіллю. Це необов’язково робити віночком або міксером, краще всього скористатися виделкою.
- Заздалегідь просіваємо борошно пшеничне через дрібне сито. А потім додаємо її до яєць і солі. Краще не викладати всю муку відразу. Залиште невелику її кількість і спостерігайте за тим, як буде вести себе тісто при замісі.
- Розмішуємо борошно і поступово з’єднуємо її з яєчною масою. Замішуємо тісто, не залишаючи грудочок. Воно повинно бути досить густим, але не занадто (тісто не повинна розтікатися, але в той же самий час може прилипати до рук).
- Дві чайні ложки споліскують холодною водою. Однією ложкою набираємо тісто (1/2 чайної ложки), а інший допомагаємо йому скрутитися і відправитися в суп.
- Чекаємо на якийсь час. Галушки повинні спливти на поверхню супу. Потім даємо їм поваритися ще близько 3-4 хвилин і вимикаємо плиту.
Приємного апетиту!
Як приготувати картопляні галушки для супу?
Ситні і смачні картопляні галушки є традиційним блюдом білоруської кухні. Їх подають до столу як самостійне блюдо, як доповнення до м’яса або додають в суп.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 50 хв. – 1 ч.
Кількість порцій – 4.
Інгредієнти:
- Картопля – 8-10 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Крохмаль – 1 ст. л.
- Цибуля – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- мускатний Горіх – 1 щіпка.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець запашний горошком – 2 шт.
Процес приготування:
1. Обидві очищені цибулини натираємо на дрібній тертці до стану пюре.
2. Очищаємо картоплю від шкірки і промиваємо проточною водою. Натираємо картоплини на тій самій дрібній тертці, що і цибуля. Якщо ви помітите, що картопля починає темніти, додайте в пюре одну столову ложку лимонного соку.
3. Викладаємо картопляне пюре на шматочок марлі і віджимаємо його. Тепер додаємо до картоплі сіль, мускатний горіх і вбиваємо одне яйце.
4. Віджатий картопляний сік виливати не потрібно. Залишаємо його на час, а потім зливаємо. На дні миски залишиться шар крохмалю.
5. Викладаємо відстояний крохмаль до картопляної маси, можна також додати 1 ст. ложку крохмалю, і туди ж додаємо цибулю. Все перемішуємо і формуємо з тіста невеликі кульки. Заповнюємо велику каструлю водою до половини.
6. Ставимо ємність з водою на плиту. Коли рідина закипить, солимо її і доповнюємо лавровими листками і запашним перцем. Акуратно опускаємо галушки в киплячу воду, а потім не поспішаючи перемішуємо. Це необхідно, щоб галушки не прилипли до дна каструлі і один до одного.
7. Через 30-40 хвилин галушки будуть готові. Їх також можна варити в супі.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування галушок з манки
Зазвичай галушки готують з пшеничного борошна з додаванням різних інгредієнтів. Їх подають до столу не тільки у відварному, але і смаженому вигляді. Галушки, приготовані з манки, густі по структурі, мають насичений аромат і смак.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Крупа манна – 175 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Пару яєць вбиваємо в глибоку миску або піалу, додаємо до яєць сіль і добре збиваємо інгредієнти.
2. Підсипаємо до яєць манку поступово невеликими порціями. Енергійно перемішуємо інгредієнти, уникаючи появи грудочок.
3. З отриманого тесту потрібно скачати невеликі кульки. Тому зручніше за все буде сформувати з тіста «ковбаску» нарізати її шматочками, з яких потім і будемо робити заготівлі.
4. Тепер заготовки необхідно обсмажити. Для цього вливаємо олію в сковороду і включаємо плиту. На ній злегка підігріваємо олію, а потім викладаємо в нього кульки і обсмажуємо до напівготовності. Після обжарювання галушки слід додати в киплячий бульйон і відварити до готовності.
5. Зелень для супу з галушками вибираємо будь – петрушку або кріп. Перед подачею її слід промити і дрібно нарізати, а потім додати в суп.
Приємного апетиту!
Ніжні сирні галушки для супу
Сирні галушки додадуть супу насичений вершковий ніжний смак і легкий аромат. У поєднанні з курячим м’ясом і овочами у вас вийде дуже ситне і неймовірно смачне блюдо.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 45 хв.
Кількість порцій – 5.
Інгредієнти для супу:
- Бульйон курячий – 2,5 л.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 2-3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Зелень – за смаком.
Інгредієнти для галушок:
- Сир – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 3-4 ст. л.
Процес приготування:
1. Для початку потрібно заздалегідь зварити курячий бульйон, а потім готове м’ясо дістати з каструлі і розібрати його на невеликі шматочки.
2. Очищаємо картоплини від шкірки, ретельно промиваємо бульби водою і нарізаємо брусочками. Відправляємо картоплю в каструлю з курячим бульйоном.
3. В окрему миску вбиваємо яйце. Натираємо туди шматочок сиру на крупній тертці. Просіваємо необхідну кількість борошна, і додаємо до інгредієнтів.
4. Замішуємо тісто. Скручуємо його в тонку ковбаску, а потім відокремлюємо від неї невеликі шматочки і скачуємо з них кульки.
5. Відправляємо галушки в бульйон разом з курячим м’ясом. Поки галушки варяться, займемося іншими інгредієнтами. Нарізаємо дрібно очищений цибулю. Ставимо сковороду на плиту і наливаємо в неї масло. Після підігріву масла викладаємо цибулю. Обсмажуємо його протягом декількох хвилин.
6. Моркву очищаємо. Ретельно промиваємо коренеплід і натираємо його крупно на тертці. Додаємо в сковороду до цибулі і перемішуємо інгредієнти. Обсмажуємо їх разом 3-4 хвилини.
7. Викладаємо овочі в суп і варимо до кипіння. Тримаємо на вогні ще 5 хвилин, а потім вимикаємо плиту. Накриваємо каструлю з супом кришкою і даємо йому настоятися 10-15 хвилин. Подаємо до столу. За бажанням додаємо в суп з галушками зелень.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт галушок з сиру
Приготувати галушки з сиром не так вже й складно. Досить замісити разом борошно, сир і яйця, а з отриманої суміші зліпити вареники. За смаком страва нагадує вареники з однією лише різницею – начинка таїться всередині самого тесту.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій – 2.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне -1 ст.
- Сир будь-якої жирності – 0,5 кг
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
- Ваніль – 1 щіпка.
- Сіль – за смаком.
- Сметана – за смаком.
Процес приготування:
1. Перед тим, як помістити сир в миску, в якій будемо замішувати тісто, потрібно віджати його, щоб позбутися від зайвої рідини. Якщо калорійність страви для вас не має значення, радимо використовувати сир більшої жирності, тоді галушки вийдуть смачніше.
2. Борошно для приготування галушок вибираємо тільки вищого гатунку. Перед тим, як додавати її до сиру, просіваємо кілька разів. Вбиваємо в масу додаємо яйце і одну невелику щіпку ванілі. Засипаємо пару столових ложок цукру.
3. Зручніше перемішувати тісто руками, що ми і робимо. Скачуємо його у великий клубок.
4. Щоб тісто при скачуванні не прилипало до поверхні столу, посипаємо борошном робочу зону. Викладаємо тісто і формуємо з круглого грудки «ковбаску».
5. Ставимо перед собою тарілку з плоским дном і насипаємо в неї борошно. Нарізаємо «ковбаску» невеликими рівними шматочками і обвалюємо їх у борошні. Наливаємо в каструлю воду. На плиті доводимо її до кипіння і солимо за смаком. Викладаємо у киплячу воду галушки. Через 15-20 хвилин, коли галушки будуть готові, зливаємо воду, використовуючи друшляк.
6. Викладаємо галушки на тарілки і поливаємо сметаною за смаком. Подаємо страву до столу.
Приємного апетиту!
Як приготувати часникові галушки в домашніх умовах?
Галушки з часником – одне з найпростіших страв у світі, адже його можна приготувати з невеликого набору продуктів, які завжди є в холодильнику. Ситні галушки подавайте до столу в якості першого або другого блюда.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій – 1.
Інгредієнти:
- Яйце – 1 шт.
- Вершки – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Борошно – для замісу тесту.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
1. Вибираємо глибоку миску, щоб зручно було замішувати тісто. Вбиваємо в неї яйце. Додаємо сіль і спеції за смаком. Збивати виделкою яйце краще, так як порція занадто маленька для збивання міксером.
2. Зубки часнику очищаємо від лушпиння і натираємо на дрібній тертці. Часник можна дрібно нарізати або пропустити через часникодавку. Додаємо часник до збитим яйцям.
3. Заливаємо до інгредієнтів вершки і перемішуємо масу до однорідності.
4. Постійно перемішуючи масу, додаємо в неї невеликі порції борошна. Уважно стежимо за тим, щоб не утворювалися грудки. Розбиваємо суміш виделкою.
5. Якщо ви хочете, щоб галушки вийшли більш м’яким, додайте менше борошна, тоді тісто залишиться більш рідким. Для формування більш щільних галушок додайте більше борошна.
6. Щільне звертаємо тісто в джгут і нарізаємо невеликими шматочками.
7. Вливаємо воду в каструлю і після того, як вона закипить, трохи підсолюємо її. Викладаємо в каструлю галушки і варимо до готовності. Зливаємо воду, використовуючи друшляк.
8. Подаємо галушки до столу на тарілках з шматочком вершкового масла. Також перед подачею на стіл галушки можна обсмажити.
Приємного апетиту!
Прості галушки з рисового борошна
Галушки часто готують як доповнення до супу. Багато господинь віддають додавати галушки в суп за 5 хвилин до кінця варіння, інші варять їх окремо і тільки потім додають у готову страву.
Час готування – 20-25 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Кількість порцій – 1-2.
Склад:
- Борошно рисове – 130 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Вода – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Просіваємо необхідну кількість рисового борошна через сито 2-3 рази. Так борошно краще насититься киснем і очиститься від дрібних частинок.
2. Вбиваємо в рисову муку одне яйце і додаємо сіль. Воду для замішування тіста необхідно заздалегідь довести до кипіння і охолодити. Вливаємо невелику її кількість до борошна і яйця.
3. Вимішуємо тісто для галушок. Маса повинна вийти досить пружною і не дуже щільною, щоб галушки не вийшли занадто «важкими» в готовій страві.
4. Формуємо з тіста джгут середньої товщини (по виду нагадує «ковбаску») і нарізаємо його невеликими шматочками (1-2 см).
5. Відправляємо в суп шматочки і проварюємо їх протягом п’яти хвилин до повної готовності (галушки повинні спливти на поверхню страви). До речі, галушки в процесі варіння можуть злегка збільшитися в розмірі.
Приємного апетиту!
М’які і ніжні галушки з молока і борошна
Щоб приготувати ніжні, ситні і ароматні галушки, потрібно змішати молоко, борошно і яйця. Ви здивуєтеся, якими повітряними і смачними вони можуть бути завдяки простому набору продуктів.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій – 6.
Склад:
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 0,5 склянки
- Борошно – 0,75 – 1 склянка
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Ставимо на робочу поверхню столу глибоку миску і невелику піалу. Розбиваємо яйце і акуратно вливаємо білок в піалу поменше, жовток відправляємо в глибоку миску для замішування тіста. Білок в піалі поміщаємо в холодильник.
2. Заздалегідь розм’якшуємо вершкове масло в умовах кімнатної температури і додаємо до жовтка. Розтираємо інгредієнти один з одним віночком.
3. Вливаємо до маси молоко і збиваємо інгредієнти віночком до однорідності.
4. Починаємо поступово додавати в суміш борошно. Замішуємо тісто до стану, що нагадує густу сметану.
5. Дістаємо піалу з білком з холодильника і додаємо сіль. Збиваємо енергійно віночком до появи піни. Починаємо вводити білок в тісто. Замішуємо до густоти тіста на оладки (навіть трохи густіше).
6. Набираємо тісто чайною ложкою (1/2 ложки) і викладаємо в суп після закипання. Через 5 хвилин галушки спливуть на поверхню бульйону. Блюдо готове.
Приємного апетиту!
Галушки з сирої тертої картоплі
Пропонуємо приготувати галушки за давнім традиційним литовському рецептом. Ви можете використовувати їх як додаток до першого страви або як самостійне друге блюдо.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад:
- Картопля– 8 шт.
- Крохмаль картопляний– за смаком.
- Сіль– за смаком.
- мускатний Горіх– 1 щіпка (за бажанням).
Процес приготування:
1. Заздалегідь відварюємо дві картоплини прямо в шкірці. Потім даємо їм охолонути і знімаємо розварену шкірку. Товкачкою розминаємо картоплю до стану пюре.
2. Залишилися картоплини позбавляємо від шкірки за допомогою ножа. Ретельно промиваємо їх проточною водою і натираємо на дрібній тертці, щоб вийшло пюре.
3. На подвійний шар марлі викладаємо сирої терту картоплю і вичавлюємо зайвий сік в глибоку ємність. Даємо рідини настоятися, а потім обережно зливаємо її в раковину. Залишився на дні ємності крохмаль залишаємо.
4. У глибокій мисці змішуємо тертий сиру картоплю, пюре з відварної картоплі, крохмаль (повинно бути 2 столових ложки, якщо мало крохмалю, доповнюємо масу сухим). Додаємо сіль за смаком і мускатний горіх за бажанням. Змішуємо інгредієнти.
5. З отриманого тесту скачуємо кульки невеликого розміру (як волоський горіх). Потім палець в крохмаль і робимо по центру кульок поглиблення.
6. Вливаємо в каструлю воду і доводимо її до кипіння на плиті. Підсолюємо рідину і поміщаємо в неї галушки. Варимо їх 15 хвилин до повної готовності. Зливаємо воду в раковину, використовуючи друшляк, або дістаємо галушки з бульйону з допомогою шумівки. Подаємо на стіл з соусом.
Приємного апетиту!
Дуже смачні галушки на сметані для супу
Смачні і ніжні сметанні галушки створять конкуренцію будь-яких макаронних виробів – це блюдо люблять і дорослі, і діти. Галушки можна додавати в будь-який суп, але особливо добре вони поєднуються з курячим бульйоном.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 15 хв.
Кількість порцій – 6-8.
Склад:
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 3-4 ст. л
- Сметана – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. У глибоку тарілку або миску вбиваємо одне яйце. Додаємо до нього сіль. Збиваємо інгредієнти виделкою або вінчиком.
2. Додаємо до збитого яйця дві столові ложки сметани. Перемішуємо продукти до однорідності.
3. Починаємо вводити в суміш борошно невеликими порціями і паралельно енергійно замішуємо тісто для галушок. Попередньо просіяти борошно через дрібне сито.
4. Тісто в результаті замісу має вийти рідкуватим і без грудочок. Вона повинна вільно стікати з віночка (або вилки).
5. Формуємо галушки двома чайними ложками. В одну ложку набираємо тісто (1/3 ложки). Іншою ложкою допомагаємо знімати тісто і переміщати його в киплячий суп. Не робимо галушки занадто великими, після варіння вони збільшаться в розмірі. Варимо галушки в супі 4-5 хвилин після того, як вони спливуть.
Приємного апетиту!