Галушки – це шматочки вареного тіста, які можна приготувати в якості основного блюда або ж додати в суп для ситості і насиченості смаку. Якщо ж ви вирішили приготувати галушки, то їх смак можна з легкістю урізноманітнити, додавши такі інгредієнти, як сир, цибулю чи картоплю. Така страва допоможе вам урізноманітнити звичний раціон і приємно здивувати членів родини!
Класичні галушки для супу з борошна з яйцем
Класичні галушки для супу з борошна з яйцем – це ідеальне додаток для перших страв, яке зробить страву більш ситним і апетитним. Для приготування нам буде потрібно всього лише кілька доступних інгредієнтів, які є під рукою у кожного.
Інгредієнти на
3 порц.
- Борошно ½ склянки
- Яйце куряче 1 шт.
- Сіль 1 щіпка
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.
Процес приготування:
- Пшеничне борошно просіваємо через дрібне сито в глибоку ємність.
- Вбиваємо яйце і солимо.
- Гарненько вимішуємо тісто до м’якості, додавши сирну стружку.
- Робочу поверхню припудрюємо борошном і формуем «ковбаску діаметром не більше 4 сантиметрів.
- Прибираємо заготовку в холодильну камеру на півгодини, а потім нарізаємо шматочками, шириною близько 3 сантиметрів.
- Ставимо напівфабрикати на зріз і по центру робимо невелике поглиблення пальцем.
- Закидаємо галушки в суп і варимо до готовності. Приємного апетиту!
Галушки з м’ясом
Галушки з м’ясом – це «ледачий» аналог усіма улюблених пельменів, які готуються в кілька разів швидше і простіше. Незважаючи на всі плюси, готову страву також володіє чудовими смаковими характеристиками і ніжною тане в роті текстурою, перед якою неможливо встояти!
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 25-30 хв.
Порції – 18-20 шт.
Склад:
- Картопля – 500 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Борошно – 300 гр.
- Манка – 2 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сметана – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Почищену картоплю відварюємо до м’якості в підсоленій воді. Зливаємо відвар і додаємо шматочок вершкового масла, розминаємо в пюре.
Крок 2. В окремій чаші об’єднуємо яйце, борошно і манку.
Крок 3. В борошняну суміш викладаємо пюре і замішуємо липке тісто.
Крок 4. Напівфабрикат прибираємо в холодильник на 20 хвилин.
Крок 5. Очищену цибулю (1/2 головки) і часник натираємо на дрібній тертці і змішуємо з фаршем, столовою ложкою сметани, сіллю і чорним перцем.
Крок 6. Робочу поверхню присипаємо жменею борошна і ділимо тісто на 18-20 рівних сегментів.
Крок 7. Розминаємо шматочки в коржі, в центр викладаємо трохи начинки.
Крок 8. Піднімаємо краю догори і скріплюємо.
Крок 9. Порціями закидаємо напівфабрикати в киплячу підсолену воду, варимо протягом 6 хвилин після того, як галушки спливуть на поверхню.
Крок 10. Паралельно підрум’янюємо нарізану цибулю на рослинній олії.
Крок 11. Посипаємо галушки смаженою цибулею разом з маслом зі сковороди.
Крок 12. Негайно дегустуємо. Приємного апетиту!
Галушки з сиром
Галушки з сиром – це швидке і шалено смачна страва, яке обов’язково повинен спробувати кожен! Крім сиру в тісто йде куряче яйце, трохи солі і борошна. Для подачі традиційно додають рубану зелень, засмажку з сала/м’яса і сметану.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Сир – 400 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 65 гр.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. Викладаємо сир в робочу ємність, вбиваємо одне куряче яйце.
Крок 2. Компоненти змішуємо і підсолюємо, жменями вводимо борошно.
Крок 3. Чайною ложкою набираємо сирне тісто і акуратно занурюємо в каструлю з киплячою водою.
Крок 4. Доводимо до кипіння і проварюємо 60-90 секунд.
Крок 5. За допомогою шумівки викладаємо галушки на тарілку і за бажанням поливаємо розтопленим вершковим маслом – знімаємо пробу. Приємного апетиту!
Чеченські галушки
Чеченські галушки – це смачне і ситне блюдо, яке готується на основі вареної картоплі і м’яса. Для насиченості смаку рекомендується додавати відносно велика кількість пекучого часнику, цибуля і лаврушку. Заздалегідь приготуйте м’ясний бульйон – це скоротить час.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Борошно – 400 гр.
- Бульйон м’ясний/вода – 200 мл
- Картопля – 4 шт.
- М’ясо – 500 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Часник 7 зуб.
- Сіль – 2 ч. л.
- Лист лавра – 2 шт.
- Рослинне масло – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Пшеничне борошно з’єднуємо з гарячим бульйоном і замішуємо круте тісто.
Крок 2. Формуем кульку і прикриваємо бавовняною серветкою, залишаємо в спокої на 15 хвилин.
Крок 3. Не гаючи часу, в каструлі кип’ятимо воду з додаванням лавра і солі, відварюємо до готовності м’ясо.
Крок 4. Цибулину дрібно нарізаємо і пасеруємо на розігрітому рослинному маслі.
Крок 5. Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками, відварюємо до м’якості.
Крок 6. Відпочиле тісто розгортаємо в тонкий пласт і ріжемо на смуги, зі сторонами близько 3 сантиметрів.
Крок 7. Кожну смужку розрізаємо впоперек на більш дрібні шматочки.
Крок 8. На кожну смужку тесту ставимо 2 пальця і протягаємо по столу, заготівлі самі почнуть скручуватися.
Крок 9. Заготовки отряхиваем від зайвої муки і викладаємо на стіл в один шар.
Крок 10. Ополоником наливаємо трохи гарячого бульйону в піалу, додаємо рубаний часник і активно перемішуємо.
Крок 11. Виймаємо з бульйону м’ясо, але каструлю залишаємо на конфорці.
Крок 12. Порціями всипаємо галушки в бульйон і варимо 10-15 хвилин на помірному полум’я.
Крок 13. Картоплю відварюємо до готовності і розминаємо в пюре разом з смаженою цибулею – перекладаємо в чашу.
Крок 14. Нарізаємо великими шматками відварне м’ясо.
Крок 15. Подаємо блюдо так, як показано на фото і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!
Галушки з картоплею
Галушки з картоплею і курячим фаршем – це не тільки шалено смачно, але ще і просто в приготуванні! Тому якщо раніше ви ніколи не працювали з тестом, то можете не переживати, все вийде з першого разу, і ви побалуєте свої смакові рецептори дуже апетитним стравою!
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Картопля відварна – 4 шт.
- Фарш курячий – 100 гр.
- Борошно – 2 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Цибулина – ½ шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відварну картоплю подрібнюємо за допомогою терки з дрібними отворами, вбиваємо куряче яйце, перчимо і солимо.
Крок 2. Підсипаємо трохи борошна і за бажанням зелень – старанно перемішуємо ложкою.
Крок 3. Цибулю подрібнюємо аналогічно картоплі і змішуємо з фаршем, сіллю і перцем.
Крок 4. Обробну дошку присипаємо борошном і столовою ложкою викладаємо тісто, ложку змочуємо водою і формуем коржі.
Крок 5. В центр викладаємо чайну ложку фаршу з цибулею.
Крок 6. Закриваємо начинку вільними краями.
Крок 7. Кульки занурюємо в киплячу воду і варимо до тих пір, поки галушки не спливуть на поверхню.
Крок 8. Акуратно виймаємо шумівкою і сервіруємо. Готуйте і отримуйте задоволення!
Галушки з цибулею
Галушки з цибулею – це традиційна страва української кухні, яка користується величезною популярністю по всьому світу, але це зовсім не дивно! Ніхто не може встояти від апетитних «кульок», приготованих з додаванням соковитих печериць і ніжного курячого м’яса.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 20-25 хв.
Порції – 2-3.
Склад:
- Філе куряче – 300 гр.
- Цибуля – 120 гр.
- Печериці – 250 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Масло рослинне – 30 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для тіста:
- Борошно – 600 гр.
- Кефір жирний – 500 мл
- Сіль – за смаком.
- Сода – щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Печериці нарізаємо дрібними шматочками.
Крок 2. Лук очищаємо і ріжемо кільцями або півкільцями.
Крок 3. Подрібнюємо промите і обсушенное куряче філе.
Крок 4. На рослинній олії підсмажуємо гриби з цибулею.
Крок 5. Як тільки волога випарувалася – закидаємо курку і продовжуємо смажити до готовності всіх компонентів.
Крок 6. Присмачую засмажку сметаною, перцем і сіллю – прогріваємо ще пару хвилин і знімаємо з плити.
Крок 7. Для тіста змішуємо всі інгредієнти, зазначені в списку, скачуємо масу в ковбаску.
Крок 8. Нарізаємо невеликими шматочками і готуємо на пару.
Крок 9. З’єднуємо галушки з курячої підливою і подаємо. Приємного апетиту!
Часникові галушки
Часникові галушки, приготовані з додаванням рум’яного бекону – це неймовірно ароматне і апетитну страву слов’янської кухні, перед яким неможливо встояти навіть при дотриманні дієти або правильного харчування. Обов’язково спробуйте, і ви залишитеся задоволені!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2-3.
Інгредієнти:
- Борошно – 1,5 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Вода – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Цибулина – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Бекон – 3 смужки.
- Сметана – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для готування тесту в тарілці з високими бортиками перемішуємо борошно, м’яке вершкове масло, воду, яйце і сіль.
Крок 2. Замішуємо податливе тісто.
Крок 3. Нарізаємо продукт невеликими шматочками і надаємо бажану форму.
Крок 4. Варимо напівфабрикати в підсоленій воді протягом 3-4 хвилин.
Крок 5. Не гаючи часу, обсмажуємо бекон до хрусткої скоринки з двох сторін.
Крок 6. М’ясну складову остуджуємо і подрібнюємо.
Крок 7. На жирі від бекону підрум’янюємо дрібно нарізану цибулю.
Крок 8. До цибулі додаємо готові галушки, рубаний часник, перець, сіль і сметану – перемішуємо і тушкуємо 1-2 хвилини.
Крок 9. Викладаємо галушки в порційні тарілки і посипаємо беконом – насолоджуємося. Приємного апетиту!
Галушки з кукурудзяного борошна
Галушки з кукурудзяного борошна – це універсальний виріб, який можна додати в суп або подати до м’ясної страви, але вам також буде смачно, якщо ви вирішите дегустувати галушки без будь-яких доповнень. Для готування потрібно всього лише три компонента!
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 20.
Склад:
- Мука кукурудзяна – 500 гр.
- Вода – 250-350 мл
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Борошно висипаємо в чашу і тонким струменем вливаємо теплу воду.
Крок 2. Злегка солимо і замішуємо тісто.
Крок 3. Тісто має зберігати форму, виходячи з цього, рекомендується зібрати напівфабрикат у «вежу», вона повинна зберігати форму.
Крок 4. Змочуємо руки у воді і відокремлюємо трохи тіста, формуем невеликі галушки.
Крок 5. Кожну заготовку затискаємо між пальцями для додання плоскої форми.
Крок 6. Варимо напівфабрикати в киплячій підсоленій воді на середньому вогні близько 15 хвилин.
Крок 7. До столу подаємо в теплому вигляді. Приємного апетиту!
Галушки на кефірі
Галушки на кефірі називаються «Полтавськими» і мають досить приємним і ніжним смаком, а також тонким, але яскравим ароматом, який пробуджує апетит «по клацанню пальців». Традиційна страва присмачують всілякими соусами і подають в якості основного блюда.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Борошно – 400 гр.
- Кефір – 200 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сода – ½ ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. В піалі з’єднуємо кефір і соду, добре перемішавши, залишаємо на 5 хвилин.
Крок 2. Вбиваємо яйце і солимо – расколачиваем до однорідності.
Крок 3. Поступово всипаємо просіяне борошно до густоти, потім викладаємо грудку на дошку, присипану борошном, і руками замішуємо м’яке тісто.
Крок 4. Накриваємо тісто серветкою і даємо Відпочити 15-20 хвилин.
Крок 5. З тіста формуем ковбаски і нарізаємо невеликими сегментами.
Крок 6. У сотейнику кип’ятимо воду з сіллю, закидаємо заготовки і варимо 5 хвилин після того, як галушки спливуть.
Крок 7. До столу подаємо з пилу, з жару. Приємного апетиту!
Сирні галушки
Сирні галушки – це швидке, смачне і дуже просте у приготуванні блюдо, яке різноманітить ваш звичний раціон. Паралельно з готуванням галушок, рекомендуємо вам смажити цибулю з салом та подавати всі разом, настільки смачно, що краще відразу готувати з запасом!
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Борошно – 200 гр.
- Сир плавлений – 180 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сало – 120 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підморожений плавлений сир подрібнюємо на бурачной тертці.
Крок 2. До сиру додаємо яйця і всипаємо борошно – замішуємо тісто.
Крок 3. Відокремлюємо від маси невеликі скибочки і формуємо галушки.
Крок 4. Обвалюємо в борошні з усіх сторін.
Крок 5. Відварюємо напівфабрикати в киплячій підсоленій воді протягом 10 хвилин.
Крок 6. Не гаючи часу, нарізаємо шматочками сало.
Крок 7. Смажимо до утворення характерною скоринки.
Крок 8. Викладаємо галушки на тарілку, зверху – зажарка, знімаємо пробу. Приємного апетиту!