Гарбузова каша – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Гарбузова каша з манкою

Гарбузова каша з манкою – швидкий і смачний варіант для сніданку. Гарбуз можна приготувати заздалегідь або використовувати готове гарбузове пюре. Овочева складова надає каші оригінальну родзинку. Страва ідеально для дитячого раціону і чудово вписується в повсякденне меню.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Гарбузове пюре – 2 ст. л.
  • Крупа манна – 2 ст. л.
  • Молоко – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Гарбуз обмийте. Овоч звільніть від шкірки. Видаліть волокнисту масу з насінням. Овоч нарубайте відповідними шматочками. Чим менше частині, тим швидше приготується гарбуз. Приготуйте зручним способом – в духовці, на плиті або в мікрохвильовій печі.

Крок 2. Приготований овоч розімніть або пробийте занурювальним електроприладом.

Крок 3. Молоко влийте в сотейник, посоліть і всипте цукор. Закип’ятіть.

Крок 4. У киплячу рідину потроху насипте крупу.

Крок 5. Зменшіть нагрів. Інтенсивно перемішуючи, доведіть до готовності. Коли каша почне гуснути – ви домоглися бажаного результату.

Крок 6. У готову кашу введіть гарбузове пюре, закип’ятіть і вимкніть конфорку.

Крок 7. Здобріть кашу вершковим маслом.

Крок 8. Тарілки наповніть смачної молочною кашею і приступайте до трапези.

Крок 9. Приємного апетиту!