Гарбузова каша – 10 рецептів приготування з покроковими фото

гарбузова Каша з рисом на воді

гарбузова Каша з рисом на воді – розкішне частування для тих, хто дотримується посту або стежить за калорійністю їжі. Приготування каші не займає багато часу. Якщо ви не професіонал і каші не ваш коник, це і є чудовий варіант те, що потрібно. Результат вразить вас, і це чиста правда.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Гарбуз – 800 гр.
  • Рис – 0,3 склянки
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Гарбуз гарненько вимийте.

Крок 2. Повідрубує кінчики, з гарбуза видалити шкірку.

Крок 3. Видаліть волокнисту масу з насінням.

Крок 4. Овоч нарубайте відповідними шматочками. Чим менше частині, тим швидше звариться гарбуз.

Крок 5. Складіть в каструлю. Влийте воду і помістіть на конфорку варитися.

Крок 6. Крупу прополощіть стільки разів, скільки буде потрібно до прозорої води.

Крок 7. Готовність гарбуза перевірте вилкою або ножем.

Крок 8. Коли гарбуз стане м’якою, всипте промитий рис. Прикрийте і варіть 25 хвилин на дрібній конфорці.

Крок 9. За 5 хвилин до кінця варіння посоліть. Всипте цукор. Розмішайте. Вимкніть конфорку і залиште дійти під кришкою.

Крок 10. Яскраву апетитну кашу розкладіть по тарілках.

Крок 11. Кличте домочадців і приступайте до сніданку. Хоча пісна каша, але дуже апетитна. Приємного апетиту!